Hírmorzsák 2016-06-05 (10:15)

LeBron szerint ő a totemoszlop alján van a Cavsnél, a média kiröhögte. Jerry West szerint nevetséges, mikor James döntőben elért mérlegét emlegeti valaki, Steph Curry szerinte az ő korában is nagyszerű játékos lett volna, a Warriors irányítójának javára nem ítélnek elég faultot, a játék pedig sokkal keményebb, aljasabb volt korábban. Mayweather 285.000 dollárt nyert a Golden State-en 6 negyed alatt. Marc Gasol továbbra is úgy gondolja, hogy Pau Gasolnak a Spursbe kellene igazolnia. A Kings játékosok szétestek fejben, mikor az All-Star gála után kiderült, hogy mégis marad Karl az edzőjük. Hornacek állíthatja össze a Knicks szakmai stábját.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James tegnap sajtótájékoztatón vett részt - ahogy a két döntős csapat közül sokan mások is. Jamestől kérdezték, hogy milyen a kapcsolata a klub tulajdonosával, Dan Gilberttel - mint ismert, Gilbert 2010-ben James lelépésekor hírhedtté vált nyílt levelet írt -, amire annyit mondott LeBron, hogy szerinte jó, mert lényegében ugyanaz a céljuk, bajnoki címet akarnak nyerni Clevelandnek, és csak ez számít. James szerint Gilbert a csapat tulajdonosa, ő pedig csak egy játékos, egy a 15 közül, úgyhogy a totemoszlop alján helyezkedik el, csak a dolgát végzi - JA Adande (ESPN) jelentette, hogy ezeknél a mondatoknál gyakorlatilag kiröhögte a média LeBront.

Ha már LeBron, akkor itt lehet megjegyezni, hogy Jerry West megvédte Jamest - Stefan Bondynak (New York Daily News) azt mondta West, hogy a legnevetségesebb dolog, mikor valaki a Cavs sztárjával kapcsolatban felhozza a döntőkben elért mérlegét (2-4), és ilyenkor LeBron helyében megfojtaná a média éppen aktuális tagját, aki ezzel előáll. West szerint nehéz elhinni, hogy van, aki nem ismer el egy ekkora nagyságot, és azt is hozzátette, hogy szerinte egyetlen alkalommal sem volt esélyes James csapata, mikor vereséget szenvedtek - ez egyébként nem igaz a Dallas Mavericks elleni döntőre.

Térjünk át a másik döntős csapatra: West a Golden State Warriors irányítóját, Steph Curryt dicsérte. A logo Baxter Holmesnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy Curry nagyszerű játékos lett volna az ő korában is - többször bántak volna vele keményen, de több büntetőt is kapott volna, mint most. West szerint a kétszeres alapszakasz MVP javára egyáltalán nem fújnak faultokat a játékvezetők. A Los Angeles Lakers ikonja azt is hozzátette, hogy manapság sokkal könnyebb kosarazni, nem játszanak annyira aljas módon a játékosok, mint anno. Egyáltalán nem fizikális mostanában a játék, mert ha valakit fellöknek, az azonnal Flagrant hiba - ez egyébként magas neki, hogy miért van így.

Egy kis külön adalék közvetve a fináléhoz, illetve ahhoz, hogy Floyd Mayweather Jr. miért nem fog valószínűleg sosem bokszolni többet: a legenda 6 negyed alatt nyert nagyjából 285.000 dollárt a Warriorsön - nála egyébként az ilyen szintű fogadások nem ismeretlenek, rendszeresen fogadott az NBA-re korábban is. Mayweaather az Oklahoma City Thunder elleni hatodik mérkőzésen tett a bajnokra 170.000 dollárt, amiből a tiszta nyereménye 221.000 dollár lett, majd a döntő első összecsapásán azt fogadta meg 70.000 dollárral, hogy a félidőben a Golden State több mint 3 ponttal fog vezetni, ez hozott még neki több mint 63.000 dollárt.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol a spanyol AS-nek adott interjújában újra elmondta, hogy szerinte testvére, Pau Gasol számára a San Antonio Spurs lenne a legideálisabb választás idén nyáron. Szerinte az, amit a Spurs képvisel, amilyen nyerő kúltúrát építettek ott ki az elmúlt szűk 20 évben, és ahogyan bánnak a játékosaikkal, minden tökéletes San Antonóban.

Hogy a Sacramento Kingsnél mennyire nem volt jó a csapatösszhang, azt mi sem mutatja jobban, hogy miután már az All-Star gála előtt felmerült George Karl vezetőedző menesztése, és az nem történt meg, a játékosok csalódottak voltak a döntéstől. Caron Butler James Herbertnek (CBS Sports) azt nyilatkozta, hogy ők úgy tudták, menesztették a trénert, aztán Philadelphiában voltak egy meccsel az All-Star szünet előtt, és mint derült égből villámcsapás jött a hír, hogy marad Karl. Megpróbálták a tőlük telhető legjobbat, de fejben teljesen elszálltak ettől - nehéz volt ezen továbblépni.

A New York Knicksnél az új vezetőedző, Jeff Hornacek jelölheti ki szakmai stábját, ezt ő maga mondta el egy WFAN-nek adott műsorban - van rá esély, hogy Kurt Rambis segédedzőként marad a klubnál, de ez még nincs eldöntve. Hornacek elmondta, hogy együtt játszottak Rambisszel Phoenixben, ismeri az edzői képességeit, és egyszer már beszélt is vele arról, hogyan segíthetné az együttest. A következő pár napban szintén váltanak majd szót, és ha úgy tűnik neki, hogy Rambisszel hasonlóak az elképzeléseik, akkor helyet fog kapni segédedzőként a csapatban, ha viszont nem, akkor majd egy másik helyen lesz állása, ez ki fog derülni pár napon belül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus