Hírmorzsák 2016-06-05 (21:30)

Harden nem tudja, miért nem került be egyik All-NBA csapatba sem. D'Antoni és Morey is szeretnék, ha Dwight Howard maradna a Rocketsnél, a tréner szerint a center a liga egyik legjobb játékosa. Klay Thompson nem aggódik a Splash Brothers első meccsen mutatott dobóformája miatt. Bob Myers azt hitte, hogy vége Steph Curry szezonjának, mikor megsérült az irányító térde a Houston ellen. Lin a védekezése, Lawson a pályán kívüli problémái miatt nem opció a Knicksnek. McMillan nem zárta ki, hogy megpróbálják újra leigazolni Lawsont. A Wizards tulaja dicsérte Tomas Satoranskyt.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden annak ellenére sem került be az All-NBA első három csapatába, hogy 29.0 pontot, 6.1 pattanót és 7.5 gólpasszt átlagolt ebben az idényben - a texasiak pocsék évet futottak összességében. A dobóhátvédet kérdezte Jesse Reed (Sportsnaut) az ezzel kapcsolatos érzéseiről, és Harden bevallotta, hogy gondolkodott ezen, miért nem kapott helyet egyik All-NBA ötösben sem, de nem tudja a választ. Minden negatív dolog ellenére volt esélyük a PO-ra és arra is, hogy szépen fejezzék be az idényt - végül bejutottak a rájátszásba, de ott lényegében a Steph Curry nélküli Golden State Warriors ejtette ki őket 4-1-gyel.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy a GM, Daryl Morey a Sirius XM NBA Radio adásában Howard Becknek és Noah Coslovnak azt mondta, hogy az új vezetőedző, Mike D'Antoni és az egész csapat is szeretné, ha Dwight Howard visszatérne az együtteshez. Ez főleg a tréner és a center egy közös, Los Angeles Lakersnél töltött idénye után érdekes, de D'Antoni már a bemutatásánál is úgy tűnt, mint akinek kiesett az az időszak - június elején a vezetőedző a liga egyik legjobb játékosának hívta Howardot, akire már megvan a taktika, hogyan használnák, ha maradna, és reményeik szerint az neki is megfelel.

A döntővel kapcsolatos, hogy Klay Thompsonék nem aggódnak az első mérkőzésen mutatott dobóteljesítményük miatt - a dobóhátvéd Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy beszéltek erről Steph Curryvel, van ilyen, mikor egyszerűen nem megy be semmi. Thompson hozzátette, hogy a második mérkőzésen sokkal jobb egyéni teljesítményt vár magától, ugyanazzal a végeredménnyel a csapat szempontjából, amit az első találkozón elértek.

A bajnok GM-je, Bob Myers Ken Bergernek (CBS Sports) bevallotta, hogy az első körben, a Houston elleni negyedik összecsapáson azt hitte, hogy vége Curry szezonjának, mikor a sérüléséből visszatérve elcsúszott egy vizes folton. Mint kiderült, MCL-húzódást szenvedett, amellyel két hetet kellett kihagynia, de Myers elmondása szerint ott nagyon sok minden átfutott az agyán a csapat rájátszásával kapcsolatban.

Folytassuk "júliusi" hírekkel: egy szakmai stábban dolgozó személy szerint Jeff Hornacek és a Triangle-től való távolodás megnyithatja az utat Jeremy Lin visszatérésének a New York Knickshez, mivel tradicionálisabb irányítóra lesz szükségük, ám Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a Knickst nem érdekli Lin a védekezése miatt.

Szintén Berman jelentette, hogy Ty Lawson sem opció a New York-iaknál, nála a pályán kívüli dolgok aggasztóak a gárda számára, az Indiana Pacers új vezetőedzője, Nate McMillan azonban Conrad Brunnernek (1070 The Fan) elmondta, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy hosszabbítsanak Lawsonnal. McMillan évekig volt edző a Portland TrailBlazersnél nyugaton, amíg Lawson a Denver Nuggets játékosa volt, márpedig a tréner úgy gondolja, hogy Lawsonban megvan az a gyorsaság, ami ahhoz a játékhoz kell, amit szeretnének megvalósítani Indianában. George Karl irányítása alatt halálos volt a játékmester, és olyan gyors, mint maximum rajta kívül John Wall az egész ligában. McMillan szerint Larry Bird elnök ezért is igazolta le az idény vége felé, de még csak 13-14 mérkőzésen nézhették meg, az alapján nem mondana ítéletet.

A Washington Wizards tulajdonosa, Ted Leonsis a CSN Atlantic munkatársának Tomas Satoranskyról nyilatkozott - a cseh hátvédet még a 2012-es drafton választotta ki a fővárosi alakulat, és a hírek szerint jó esély van rá, hogy a következő idényben már a Wizards játékosa legyen. Leonsis szerint az az egyetlen kérdés Satoranskyval kapcsolatban, hogy készen áll-e az NBA-re, ezt majd Scott Brooks vezetőedző és a szakmai stáb el fogják dönteni, de régóta az volt a tervük, hogy 2016/17-ben már náluk játszik a cseh játékos. A tulaj úgy érzi, hogy rengeteget fejlődött a hátvéd az elmúlt években, és sok mindenben a Wizards segítségére lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus