Hírmorzsák 2016-06-22 (17:30)

Al Horfordra a Lakers, a Magic és a Pistons is rá fog menni. Dellavedovát nagyon akarja a Bucks és a Detroit. Manu Ginobili kilépett szerződéséből. Teodosic és Bourousis is szívesen játszanának az NBA-ben - előbbi a Spursnél és a Jazznél, utóbbinak mindegy. Az izraeli parlament egyik képviselője bajnoki gyűrűt kért David Blattnek a Cavstől. LeBron bajnoki címet jelentő blokkja kivesézve (videó).

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers, a Detroit Pistons és az Orlando Magic is megpróbálják meggyőzni a nyár folyamán Al Horfordot, hogy igazoljon hozzájuk. Ebből a felsorolásból a Detroit az igazán érdekes, hiszen elvileg nekik megvan a kezdőjük, de úgy tűnik, hogy Andre Drummond mellé el tudják képzelni az évek óta ötös poszton használt Horfordot. Az egy vadabb verzió, hogy Drummond helyett igazolnák, és a Magicnél Nik Vucevic is hasonló helyzetben lenne Horford miatt.

Zach Lowe (ESPN) podcastjében mondta el, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Matthew Dellavedova iránt a Pistons mellett a Milwaukee Bucks is érdeklődik. Lowe forrásai szerint a wisconsiniak úgy látogatták a Cavs meccseit a PO-ban, mintha a szurkolóik lennének, és Dellavedovának elég sok pénzt fognak felajánlani - nem lenne meglepő, hiszen kintről tud dobni és védekezik is, Giannis Antetokounmpo és Jabari Parker mellé pedig ez kell. Lowe szerint a Detroittól is sok megfigyelőt lehetett látni a Cleveland meccsein, márpedig ők sem JR Smith-re akarnak rámenni, hanem az irányítóra.

Az előbb említett Stein jelentette, hogy a San Antonio Spurs argentin legendája, Manu Ginobili kilépett 2.9 millió dolláros szerződéséből - mint arról már volt szó korábban, ez még nem jelenti azt, hogy visszavonul, köthet később szerződést a csapattal.

Két európai nagyágyú is jelezte, hogy szívesen játszana az NBA-ben. A szerbek és a CSZKA Moszkva irányítója, Milos Teodosic a VICE-nak mondta el, hogy minden kosarasnak, akár bevallja, akár nem, az NBA az álma, ő is szeretné kipróbálni magát, de csak akkor hagyja ott Európát a tengerentúli liga kedvéért, ha olyan helyre mehet, ahol tudja, hogy játszani fog. Teodosic a San Antoniót és a Utah Jazzt jelölte meg, mint legvalószínűbb csapatokat. Előbbit azért, mert a Spurs stílusa áll legközelebb az európai kosárlabdához, utóbbit pedig Quin Snyder miatt. Jól ismeri a trénert, volt a CSZKA segédedzője 2012/13-ban - nagyon nagyra tartja emberileg és szakmailag is, és szerinte az egyik legígéretesebb edző az NBA-ben.

Hanga Ádám görög csapattársa, a Laboral Kutxa ásza, Ioannis Bourousis a Sport24 Radiónak nyilatkozta, hogy ha lesz lehetősége, szeretne még az NBA-ben játszani. Ő azt mondta, hogy nem érdekli, melyik csapatban, mert annyi elég lenne számára, hogy az NBA-ben játszhat. Azért érdekes ez, mert egyikük sem fiatal már - a center 32, az irányító 29 éves -, és a korábbiakban őket kifejezetten olyan játékosoknak tartották, akik az öreg kontinensen kiemelkedő sztárok, de nem biztos, hogy a játékuk feküdne egy jóval atletikusabb bajnokságba.

Egy kis érdekesség, hogy az izraeli parlament egyik képviselője levelet írt a Cleveland Cavaliers tulajdonosának, Dan Gilbertnek, amelyben arra kéri, David Blattnek is küldjenek egy bajnoki gyűrűt. Mint ismert, a Cavs egykori vezetőedzőjét 30-11-es mérlegnél menesztette a későbbi végső győztes.

A végére pedig LeBron James bajnoki címet jelentő blokkja került, amelyet a SportScience szedett szét adatokra:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus