Hírmorzsák 2016-06-30 (11:15)

Noah a Knickshez igazol évi 18 millióért? Whiteside-nak éjfél után azonnal maximumot ajánl a Mavs. A Toronto megpróbált cserélni Noelért. Saric a következő idényben a Philly játékosa lesz. Bogut megbízhatatlansága idegesíti a Warriorst. Eric Gordon iránt a Pelicans, a Knicks, a Grizzlies és a Rockets érdeklődik. A New York Courtney Lee-re is rá akar menni. Conley-val a Dallas, a Houston, a New Orleans, a Brooklyn és a Lakers is találkozik majd a Memphis mellett. Bazemore-ra rámegy a Bucks, a Grizzlies és a Nets is. Batum találkozik a Lakersszel és a Mavsszel is. Howardot akarja a Rockets és a Blazers is - bizonyos feltételek mellett. Aldrich-ot a Suns, a Clippers és a Magic akarja megszerezni. A jelenlegi szabályok szerint nem jöhet létre LeBron 200 millás szerződése 2017-ben. A Szakszervezet front-loaded szerződésekre buzdítja a játékosokat. John Lucas a Rocketsnél. Lawrence Frank a Clippers alelnöke.

Tim Bontemps (Washington Post) több forrásra hivatkozva azt állítja, hogy Joakim Noah a New York Knickshez fog igazolni, méghozzá évi 18 millió dollárért. Marc Stein (ESPN) is megerősítette, hogy a Derrick Rose-csere után a Knicks a legesélyesebb Noah szerződtetésére, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig úgy tudja, hogy nem sokkal éjfél után találkozik is Noah Phil Jacksonékkal.

Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint július elsején, tehát holnap, helyi idő szerint éjfél után azonnal találkozik a Dallas Mavericksszel Hassan Whiteside, ráadásul a texasiak a hírek szerint a maximum szerződést ajánlják be a centernek. A center már tett olyan nyilatkozatot a napokban, amivel azt sugallta, hogy egyáltalán nem zárja ki a Miami Heathez való visszatérést, de a lojalitás miatt nem nagyon fog engedni nekik pénzügyileg - Pat Riley-ék azzal sincsenek jobb helyzetben, hogy az ő játékosuk volt Whiteside, mivel csak Early Bird jogai vannak, azzal pedig ugyanúgy 4 éves szerződést oszthatnak ki, mint bármelyik másik csapat.

Chris Broussard (ESPN) információi szerint a Houston Rockets, a Memphis Grizzlies és a Knicks érdeklődnek Eric Gordon iránt, plusz a New Orleans Pelicans is megpróbál hosszabbítani játékosával.

Az teljesen egyértelmű, hogy ha a Knicksnek megvan Noah, akkor dobóhátvédet keresnek a kezdőbe, hiszen azon a poszton kívül már készen vannak - Stein és Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy Gordon mellett Courtney Lee-re is rá akarnak menni abból a pénzből, ami Noah igazolása után marad a sapka alatt.

Szintén Broussard hozta a hírt, hogy a Dallas, a Houston, a New Orleans, a Brooklyn Nets és a Los Angeles Lakers szeretnének Mike Conley-val tárgyalni. Természetesen őt is tartani akarja eddigi csapata, a Memphis, viszont a hírek szerint Conley mindenképpen akarja a Grizzliestől azt a plusz ötödik évet, amit csak ők ajánlhatnak. Annyit tudni egyelőre, hogy a Mavericks július elsején, tehát már holnap találkozik Conley-val.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint bár Kent Bazemore szeretne hosszabbítani az Atlanta Hawksszal, elég komoly kereslet várható iránta - a Milwaukee Bucks, a Memphis és a Brooklyn is rá fognak menni.

Broderick Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy Nicolas Batum találkozik a Los Angeles Lakersszel és a Mavs is érdeklődik iránta - a francia swingman terve az egyébként továbbra is, hogy a Charlotte Hornets-cel akar minél előbb hosszabbítani.

Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a Houston Rockets és a Portland TrailBlazers is akarják Dwight Howardot. A Houstonnál úgy jöhet szóba, ha nem kap maximum szerződést, míg a Blazersnél rövidtávra igazolnák a centert. Mint arról tegnap volt szó, Howard találkozni fog az Atlanta Hawksszal és a Boston Celticsszel, illetve érdeklődik a New York iránt - utóbbiaknál nyilván nem játszik, amennyiben Noah-t viszik.

Az előbb említett Turner hozta azt a hírt is, hogy Cole Aldrich szolgálatait a Los Angeles Clippers, az Orlando és a Phoenix Suns is szeretné megszerezni.

Volt több QO, opciós hír ma is. A Charlotte Hornets Troy Danielsnek, a Golden State Warriors pedig Festus Ezelinek és Harrison Barnesnak adott QO-t, így ők mind korlátozott szabadügynökök lesznek, viszont a Golden State Ian Clarknak és James McAdoo-nak, a Philadelphia Sixers Isaiah Canaannek, a Brooklyn pedig Willie Reednek nem adott QO-t, őket mind szabadon viheti bárki. A New Orleansnál Alonzo Gee lemondott játékosopciójáról, így ő is UFA, bárhova szabadon szerződhet.

A Sixershez két hír is tartozik. Egyrészt az, hogy Lowe értesülései szerint a Toronto Raptors megpróbált velük cserélni - mivel a kanadaiaknak el kell cserélniük egy nagyobb kontraktust Bismack Biyombo megtartásához, így az volt a tervük, hogy két legyet ütnek egy csapásra, és Terrence Rosst plusz más rotációban használható embereket akartak elküldeni Nerlens Noelért, de a Philly nem nagyon harapott rá a dologra érthetően.

Másrészt Dario Saric a következő idényben a Sixersnél játszik majd, ezt ő maga mondta el - úgy fogalmazott, hogy szerződése van még az Anadolu Efesszel, Velimir Perasovic meg is akarja tartani, de a szavát adta a Phillynek, az pedig többet ér neki, mint az írott papír. Marc Stein információi szerint most is dolgozik a Sixers és Saric a szerződése részletein, illetve a kivásárlásán, ami napokon belül meg is lehet.

Monte Poole (Comcast) hozta a hírt, hogy a Warriorsnél Andrew Bogutot fogják elcserélni, ha Kevin Durant érkezik a csapathoz, mert frusztráltak amiatt, hogy az ausztrál centerre vagy lehet éppen számítani, vagy nem, és a sérülése előtti teljesítménye sem igazán tetszett nekik, amit a PO-ban mutatott. A hírek szerint inkább Festus Ezelit tartanák meg, és a 11 milliós lejáró szerződésű Bogutot cserélnék.

Kicsit a jövőre is térjünk ki. Sokan beszélnek arról, hogy 2017 nyarán LeBron James lehet az első játékos, aki 200 millió dolláros szerződést kap, de a jelenlegi kollektív szerződés ezt megakadályozza az "Over-36" szabály miatt. Ez alapján ha egy játékos a kontraktusa ötödik évében 36. életévébe lép, akkor az ötödik éves fizetését elosztják az első négy év között, ez hozzáadódik az alapbérhez, és ezt a számot számolják a csapat sapkájánál. James ez alapján 4 éves, 156.8 millió dolláros szerződést köthetne, de mivel ő a Játékosok Szakszervezetének alelnöke, 2017-ben pedig a játékosok és a tulajdonosok is kiléphetnek a jelenlegi kollektív szerződésből, így elképzelhető, hogy ezen a szabályon változtatni fognak.

Zach Lowe forrásai szerint a Szakszervezet arra buzdítja a játékosokat, hogy kössesenek front-loaded, azaz fejnehéz szerződéseket, inkább az első években kapjanak több pénzt, mint a későbbiekben. Ennek segítségével hamarabb kaphatnak több garantált pénzt, nem mellesleg egy esetleges jövő évi lockoutra is felkészülhetnek. Mint ismert, idén legalább 94 millió, jövőre legalább 107 millió dollár lesz a sapka, a minimum fizetési vonal pedig 85 millió dollár lesz a most következő idényre, elköltendő pénze tehát lesz a kluboknak.

A Houston Rockets szakmai stábjához csatlakozott John Lucas is - arról tegnap volt szó, hogy Roy Rodgers az egyik új segédedzőjük. Lucas a játékosok fejlesztésével fog foglalkozni majd.

A végére pedig a Los Angeles Clippers maradt, ahol Lawrence Frank átvette az alelnöki pozíciót - eddig segédedzőként dolgozott. Bár Dave Wohl maradt a GM, ezentúl Franknek és Doc Riversnek kell jelentenie, tehát Frank gyakorlatilag a második számú ember lett a vezetőségen belül Rivers mögött. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a franchise vezetőségének átalakítása lesz Frank feladata, neki kell kialakítani a scoutinggal, a sporttudománnyal és a hosszútávú stratégiák kidolgozásával foglalkozó részlegeket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus