Hírmorzsák 2016-07-21 (21:00)

Úgy tűnik, hogy elveszik Charlotte-tól a 2017-es All-Star gálát. Harrison Barnes azért is hálás, hogy eddig a Golden State játékosa lehetett - fel tudott készülni a távozásra a sok korábbi pletyka miatt. Paul George szerint a Curry-Durant kettős egyértelműen működni fog. Klay Thompson szerint Manu Ginobili a példa előtte, őt sem fogja érdekelni, mennyi pontot átlagol, csak hogy a végén nyerjenek. San Antonio polgármestere a mai napot Tim Duncan Napnak nyilvánította. Popovich szerint nem fair, hogy Durant önmagához hasonlította Brandon Ingramet - a fiatal játékosnak tetszik ez, de tudja, hogy még nincs KD szintjén. A Sixersnél nem tudják, mit csináljanak Waitersszel. Yabusele Kínában folytatja. Jeremy Lin úgy nézi a Brooklynhoz szerződését, mintha egy startup cégbe fektetne - nem akarja megismételni a Linsanityt.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette a nap hírét, miszerint a liga elég közel van ahhoz a döntéshez, hogy elvegye Charlotte városától a 2017-es All-Star gálát - az első hírek szerint New Orleansnak van a legnagyobb esélye, hogy megrendezhesse a február 19-ei főmeccset, illetve a hétvége többi számát. Mint ismert, Észak-Karolinában olyan törvényeket fogadtak el, amelyek súlyosan korlátozzák és hátrányos helyzetbe hozzák az azonos neműekhez vonzódókat, emiatt merült fel már egy ideje, hogy elveszik a gálát Charlotte-tól.

A Team USA edzőtáborában a Dallas Mavericks új kiscsatára, Harrison Barnes nyilatkozott - elmondása szerint volt ideje hozzászokni ahhoz, hogy távoznia kell a Golden State Warriorstől, mivel évek óta benne volt már a cserepletykákban. Barnes szerint ott volt először a Dwight Howard-féle pletyka, aztán a Kevin Love-féle, aztán jött Kevin Durant. Néhány alkalommal elgondolkodott azon, mi történhet, de nagyon hálás azért, hogy ennyi ideig a Warriorsnél játszhatott. Azt is elmondta Barnes, hogy kaotikus volt számára a nyár, semmit nem volt ideje feldolgozni - először az elveszített nagydöntő, aztán a Dallasba igazolás, most pedig az, hogy a Team USA tagjaként készül az olimpiára. Még az sem igazán csapódott le számára, hogy a válogatottban van, de próbálja minél jobban megélni a pillanatokat.

Szintén a válogatott training campjében beszélt Paul George Barnes előző csapatáról, a Golden State-ről. Az Indiana Pacers kiscsatára szerint Kevin Durantnek és Steph Currynek is le kell mondania bizonyos dolgokról, de mindketten önzetlen játékosok, úgyhogy George szerint egyértelműen működni fog az ő párosuk. Nem szabad elfelejteni persze Klay Thompsont és Draymond Greent sem - George szerint négy ilyen játékossal a keretben nem lehet egyértelműen kijelölt első számú ember, mindenkinek fel kell adnia egy-két dolgot annak érdekében, hogy ez működjön is. Sokan hozzák fel az új Warriors ellen, hogy csak egy labda van - erre Klay Thompson a KNBR rádióadásában elmondta a megoldást: igen, egy labda van, azt pedig be fogják dobni a kosárba.

Thompson beszélt arról is, hogy van előtte példa, akit követni akar: Manu Ginobili. Az argentin legenda világ életében csereként játszott, soha nem áltagolt még csak 20 pontot sem, de négyszeres bajnok így is. Nagyon sokször elhagyhatta volna a San Antonio Spurst, máshol pedig könnyedén átlagolt volna 25 pontot is, de lemondott az egyéni csillogásról a győzelmek, a siker érdekében, márpedig ő is ezt fogja tenni a következő idényben. Nem érdekli, hány pontot fog átlagolni, csak szeretné élvezni a játékot, bejutni a döntőbe és ott lehetőleg nyerni.

A Spurshöz tartozik az is, hogy San Antonio polgármestere a mai napot, 2016. július 21-ét Tim Duncan Napnak nyilvánította, az egész városban a Spurs legendájára emlékeznek a mai napon.

Ha már volt szó Durantről, akkor folytassuk vele - a hét korábbi részében a Warriors kiscsatára önmagához hasonlította az idei draft 1/2-esét, Brandon Ingramet, ami Gregg Popovich-nak nem igazán tetszett. A San Antonio Spurs vezetőedzője azt mondta, hogy nem tudja mit mondott pontosan Durant, de szerinte elég nehéz, sőt, unfair valakit hozzá hasonlítani. A Los Angeles Lakers újonca Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy jó érzés neki, hogy Durant önmagához hasonlította, de tudja, hogy még nincs olyan játékos - érez azonban magában annyit, hogy eljusson egy magas szintre. Úgy nőtt fel, hogy Durant volt a példaképe, pár hónap múlva pedig már az ellenfele lesz, ezzel egy álma válik valóra. Plusz motivációt jelent számára, hogy Durant ellen játszhat és tanulhat majd.

Térjünk ki egy kicsit a mai szerződéskötésekre. A Dallas kétéves, részlegesen garantált szerződést kötött Kyle Collingsworth-szel - ez gyakorlatilag edzőtábormeghívó, miután a nyári ligát már a texasiaknál töltötte a játékos. A Toronto Raptors ugyanilyen kétéves, részlegesen garantált kontraktusban állapodott meg Jarrod Uthoff-fal. A legmeglepőbb hír az volt, hogy a Boston Celtics idei első körös draftee-ja, Guerschon Yabusele nemhogy Európában marad még egy évre, hanem egyenesen Kínába igazolt - ő az első olyan játékos, akit az első körben választottak, és Kínában képzeli el azt a fejlődést, ami neki az NBA-hez szükséges. Yabusele 1 évre 1.5 millió dollárt kap a Shanghai Sharkstól.

Ehhez a blokkhoz tartozik, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint a Philadelphia Sixers vezetőségében nincs egyetértés arról, hogy mit csináljanak Dion Waitersszel, leigazolják-e vagy sem.

A Brooklyn Nets irányítója, Jeremy Lin Andy Vasqueznek (Bergen Record) adott interjút arról, hogy a csapathoz való szerződését úgy tekinti, mintha egy startup cégbe fektetne. Lin szerint ilyenkor nem azt nézi az ember, hogy az adott pillanatban mivel rendelkezik a cég, hanem az alapítóban bízik, abban, amire az illető képes. A végtermék, a jövő sok esetben teljesen más szintet képvisel, és ő is így gondolkodik a Netsben - ő Kenny Atkinson vezetőedzőben, Sean Marks GM-ben, önmagában és Brook Lopezben hisz. Ha úgy gondolná, hogy a Nets nem juthat ennél sokkal magasabbra, nem írt volna alá az együtteshez - az előző évük sem sikerült, de ez egy hosszabb folyamat, és idővel van esélyük a felemelkedésre.

Lin beszélt a Linsanityről is, ami egyik napról a másikra történt anno. Elmondása szerint nem akar hazudni, elsőre nagyon tetszett neki a dolog, aztán egyre nagyobb teher lett ez számára, fogalma sem volt arról, hogy mibe került. Eltelt 1-2-3 év, egyre jobban értékeli a dolgot, egyre jobb szívvel gondol vissza rá, de most önmaga akar lenni a Netsnél, egyáltalán nem akarja ugyanezt a Linsanityt hajszolni. Teljesen más ember lett azóta, és csak a saját játékát akarja erőltetni a pályán, azt viszont minden mérkőzésen megpróbálja a lehető legjobban tenni. A korábbi években kisebb szerepeket töltött be, sok mindenről lemondott a csapatok sikeressége érdekében, most azonban nagyobb szerepet fog kapni, emiatt is döntött a Nets mellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus