Hírmorzsák 2016-08-01 (21:15)

Durant szerint Harden a liga legalulértékeltebb sztárja. Richard Jefferson mesélt arról, mikor újoncként összeverekedett Kenyon Martinnal. Chris Paul kihívta Michael Jordant, elbukta a fogadást (videó). Jordan egy-egy pár cipőjére és mezére is lehet licitálni a 72-10-es szezonból. Jack szerint nem Lin szerződését nevette ki twitteren. Amare két évre írt alá a Hapoel Jeruzsálemhez. Ron Baker a Knicks edzőtáborában. A Heat veterán minimumot ajánl Udrihnak - bármikor elfogadhatja, ha nem lesz jobb ajánlata.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant volt csapattársáról, James Hardenről nyilatkozott Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) - Durant szerint Harden a liga legalulértékeltebb sztárja. KD úgy érzi, hogy senki nem becsüli eléggé azt, amit a dobóhátvéd nyújt a pályán, kivéve a játékosokat, akik egy ligában játszanak vele. Durant úgy érzi, hogy bűn már csak gondolni is arra, hogy egy 29 pontot, 7 pattanót és 7 gólpasszt átlagoló játékos nem kerül be egy All-Star csapatba. Játékosként, Harden egykori csapattársaként és kosárlabdát kedvelőként is mérges, hogy itt játszik az emberek szeme előtt valaki, aki ilyen teljesítményre képes, mégsem ismerik őt el. Ha holnap visszavonulna a Houston Rockets játékosa, akkor is rengeteg történet és videó lenne arról, mennyire jó kosaras volt, de most is itt van, úgyhogy Durant felszólított mindenkit, hogy kezdjék el értékelni Hardent.

A Toronto Raptors bejelentette, hogy Delon Wright jobb vállát megműtötték - labrum szakadása volt, emiatt kellett kés alá feküdnie. Wright július 16-án, a Minnesota Timberwolves ellen sérült le a nyári ligában, és legalább 4 hónapot ki kell hagynia.

Három szerződésről lehet beszámolni. Egyrészt Amare Stoudemire hivatalosan is megkötötte szerződését a Hapoel Jeruzsálemmel - két évre írt alá a magasember "saját" csapatához. Másrészt Ron Bakernek részlegesen garantált kontraktust adott a New York Knicks, tehát gyakorlatilag edzőtábor-meghívót - a hátvéd a Wichita State-en végzett idén, az orlandói nyári ligában pedig 29.6 perc alatt 14.0 pontot, 5.6 pattanót, 2.4 gólpasszt és 2.8 szerzett labdát átlagolt. Beno Udrihnak egyelőre nincs szerződése, viszont Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint a Miami Heattől ajánlata van a veterán minimumért, amennyiben nem talál ennél jobb lehetőséget.

Az Atlanta Hawks irányítója, Jarrett Jack a nyáron éppen akkor tett ki egy "hahaha"-t a twitterre, mikor Jeremy Lin aláírta szerződését a Brooklyn Nets-celt - mint ismert, Jacket a nyár elején tette ki keretéből a Brooklyn. Jack most Mike Mazzeónak (ESPN) elárulta, hogy semmi köze nem volt Lin szerződésének ahhoz, amit kiírt, és bár nem kereste meg Lint, reményei szerint ő is tudja, hogy nem keserűségből írta azt, amit. Nem is érti, mi olyan vicces Lin brooklyni megállapodásában, nagyon jó irányítónak tartja - kiválóan játszott a Houstonnál is, aztán pedig rengeteget dolgozott a Charlotte-nál. Majd beszél Linnel, ha találkoznak, de nem érzi úgy, hogy meg kellene külön keresnie, hogy magyarázkodjon. Ismerik egymást nagyjából, legalábbis reményei szerint annyira igen, hogy Lin tudja, nem tenne ilyet, nem nevetne ki senkit.

A Cleveland Cavaliers veterán kiscsatára, Richard Jefferson Max Resestarnak (SLAM Magazin) mesélt arról, amikor újonc korában, még a New Jersey Netsnél összeverekedett Kenyon Martinnal. Egy nyugati túrán voltak épp, ahol négy mérkőzést buktak el zsinórban azt követően, hogy nagyon jól kezdték az idényt. Összeszólalkozott Bonzi Wellsszel, a játékvezető pedig szólt Martinnak, hogy szóljon már Jeffersonnak, hogy fejezze be, mert nem akar neki ezért technikait adni, de kénytelen lesz, ha nem hagyja abba. Martin oda is szólt Jeffersonnak, hogy csendben legyen, erre persze Wells elkezdte húzni, hogy "halgass Kenyonra és k*ssolj". Ekkor elvesztette a fejét, azt mondta, hogy "b*zdmeg Bonzi, és te is Kenyon". Kiborult, ideges volt, majd leült az öltözőben, de bejött a szintén feldúlt Martin is, ő felállt, Kenyon visszalökte a helyére, és egy szabályos ökölcsatába kezdtek. Aaron Williams mentette meg, ő fogta le Martint hátulról és próbálta lenyugtatni. Az utolsó ütése aztán elérte Williams száját, ami fel is repedt, és ekkor döbbent rá igazán, hogy mi is történik - azzal nem volt baja, ha Martinnal kell verekedni, de Williamsszel egyáltalán nem szeretett volna bunyóba keveredni.

A végére Michael Jordan maradt. Egyrészt minden idők legjobbjának ruhadarabjaiból lesz egy árverés - az SCP Auctionsnél lehet licitálni az egyik Air Jordan XI-esre cipőre a legendás 72-10-es szezonból, illetve egy mezre is, mindkettőn Jordan aláírásával. Utóbbi kikiáltási ára 4.000 dollár, míg előbbire augusztus 3-án érkezhetnek az első ajánlatok.

Másrészt Jordanhez csatlakozott Chris Paul is a minden évben megrendezett Flight Campben, ahol a Los Angeles Clippers irányítója kihívta a Chicago Bulls legendáját: ha Jordan három dobást kihagy, akkor mindegy gyerek a táborban ingyen cipőt kap. Hogy végül megkapták-e a csukákat a srácok, azt nem tudni, de hogy nem a "verseny" miatt, az biztos:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus