Hírmorzsák 2016-08-07 (09:45)

Ray Allen a Bostonnál vagy a Milwaukee-nál is szívesen játszana, Spike Lee megpróbálja a Knickshez csábítani. Terry Stotts szerint Aminu sokat fog játszani, de leginkább négyes poszton. Bogut nem akarta kihagyni az olimpiát a döntőben elszenvedett térdsérülése ellenére sem, elnézést kért a braziloktól a tweetjei miatt. A Cavs leigazolta Kay Feldert.

A hivatalosan még nem visszavonuló, de a ligában két éve nem játszó Ray Allen az egyik táborában azt nyilatkozta, hogy még mindig érdekli a visszatérés. Allen elmondása szerint nemrég New Yorkban edzett, és végig tudott menni probléma nélkül azokon a dolgokon, amikkel karrierje során is készült egy-egy szezonra - persze elfáradt, de nem volt gondja egyetlen gyakorlattal sem, mindent úgy csinált, mintha nem is hagyta volna abba. Okkal nem jelentette még be visszavonulását - az elmúlt években figyelte a csapatokat, és várta a lehetőséget, hogy újra játszhasson, ha a helyzet megfelelő. Allen saját bevallása szerint nagyon szívesen lenne a Boston Celtics vagy a Milwaukee Bucks játékosa - pályafutása jelentős részét ennél a két klubnál töltötte. A dobóhátvéd szerint jó csapat mindkét gárda, ezért is lenne szívesen a játékosuk - nem feltétlenül akar bajnokesélyes gárdához menni. Ha tud játszani egy kicsit és közben segíteni tudja a fiatalokat, neki az már megfelel. Saját bevallása szerint Spike Lee, a New York Knicks egyik leghíresebb szurkolója próbálja rábeszélni arra, hogy igazoljon a Nagy Almába, folyamatosan beszélnek erről.

A Portland TrailBlazers vezetőedzője, Terry Stotts Zach Lowe-val (ESPN) beszélgetett, akinek elmondta, hogy Al-Farouq Aminu a kiosztott nagy szerződések ellenére is marad kezdő, nagy szerepet szán a kiscsatár-erőcsatár átmenetnek a következő idényben is, és a játékperceinek nagy többségét négyes poszton fogja kapni. A tavaly hármasban játszó Aminu elég magas és erős ahhoz, hogy a festékben is megfogja ellenfeleit, viszont elég jól mozog ahhoz, hogy kiérjen a periméterre a jól dobó négyesekre is.

Az ausztrál válogatott centere, Andew Bogut a franciák elleni kiütéses győzelem után elmondta, hogy az olimpia előtt megbeszélték a csapaton belül, védekezésben muszáj borzasztóan keményen odatenniük magukat - nem pont így fogalmazott, hanem ennél még keményebben... Mint ismert, a franciák 42.1%-kal dobtak ellenük, összejött tehát a terv. Bogut az NBA döntő ötödik meccsén térdsérülést szenvedett, több csontja is megzúzódott, ezért kérdéses volt játéka Rióban. A center elmondta, hogy többek szerint nem volt jó ötlet, hogy vállalta a szereplést, de már egy éve megígérte ezt, és nem akarta így befejezni a válogatottban. 32 éves, rengeteg pénzt keresett már, nyert bajnoki címet is, de az, hogy ennek a csapatnak a tagja lehet, még mindig nagyon különleges érzés számára. Úgy volt vele, hogy nem akar otthon ülni jeges borogatással a térdén még pályafutása befejezése után is azért, mert most túlerőlteti a játékot, ezért ha úgy érezte volna, nem tudja vállalni a játékot, feltette volna a kezét és hazautazott volna - de nem így volt.

Az olimpiai falut cikiző kommentjeiről annyit mondott, hogy sosem Brazíliát vagy a brazil embereket vette célba, hiszen nagyon jó barátai vannak ebből az országból (Leandro Barbosa és Anderson Varejao is volt csapattársa a Golden State-nél), hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak szánta ezeket a megjegyzéseket. A szervezők próbálják javítani a körülményeket, és szeretne elnézést kérni a braziloktól, ha valakit megbántott volna - a NOB vezetőinek szólt ez az egész, hogy vonszolják ki magukat a luxuslakosztályaikból, és tegyenek valamit azért, hogy jobban, olajozottabban működjenek a dolgok.

A Cleveland Cavaliers leigazolta Kay Feldert - a hátvédet az idei draft 54. helyén húzták, a Las Vegas-i nyári ligában pedig 7 mérkőzésen 15.3 pontot, 3.4 pattanót, 3.9 gólpasszt és 1.4 szerzett labdát átlagolt valamivel kevesebb mint 30 percek alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus