Hírmorzsák 2016-09-07 (20:15)

Shaq szerint tudásának csak a 30%-át láthattuk tőle. Doc Rivers szerint Garnett folytatja pályafutását, Pierce-ről viszont ő sem tudja eldönteni, abbahagyja-e vagy sem. Aaron Gordon nem biztos abban, hogy részt fog venni a 2017-es All-Star gála zsákolóversenyén. Szerződések: Isaiah Cousins (Kings), Markel Brown (Cavs), Quincy Ford (Jazz). Stacey Augmon a Bucks szakmai stábjához csatlakozhat.

Péntek éjszaka lesz a Hírességek Csarnokába iktatás idén, Shaquille O'Neal pedig ennek alkalmából Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy teljes tudásának mindössze 30%-át láthattuk. Nagyszerű karrierje volt így is, de nem volt lehetősége arra, hogy megmutathassa, mit is tud igazából, mert olyan gyorsan jöttek a duplázások, triplázások rá, hogy a palánk alatt kellett dominálnia. Ki tudott volna lépni a gyűrűtől távolabb is, meg tudta volna kerülni a védőket, el tudott volna menni mellettük, de ezt sosem tudta megmutatni - arra kellett koncentrálnia, hogy az NBA történetének legerőteljesebb, dominánsabb játékosa legyen. Mikor a ligába érkezett, gyorsan rájött, hol és hogyan tud érvényesülni. Nemcsak a legjobb, hanem a legdominánsabb magasember akart lenni - szerinte sokan mondhatják el magukról, hogy a legjobbak voltak, de kevesen domináltak igazán, ez volt az ő célja. A legjobbak között akart lenni statisztikailag, bajnoki címeket tekintve is, meg akarta változtatni a kosárlabdát, ahogyan Michael Jordan és Wilt Chamberlain is tették. Azt is hozzátette, hogy bárcsak be tudta volna fejezni az utolsó évét a Boston Celticsnél.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers több dologról is beszélt egy bostoni jótékonysági rendezvényen, többek között két volt játékosáról, illetve arról, hogy folytatják-e karrierjüket. Paul Pierce esetében azt mondta a tréner, hogy fogalma sincs arról, hogy játszik-e még játékosa - nyáron nagyon sokszor változtatott álláspontján a kiscsatár. Rivers szerint nem volt jó idénye Pierce-nek tavaly, és nem így akarja befejezni pályafutását a bostoni legenda, úgyhogy szerinte azon dolgozik PP, hogy a most következő szezonban játszhasson, de lehet, hogy a jövő héten meggondolja magát. Ő nem sürgeti, joga van addig gondolkodni, ameddig akar - ő annyit mondott neki, hogy ha ott lesz az edzőtáborban, akkor úgy számol, hogy játszani fog.

A Minnesota Timberwolves ikonjával, Kevin Garnett-tel kapcsolatban annyit mondott, hogy beszélt az erőcsatárral, és tudja, hogy nagyon kedveli a Timberwolves fiatal tehetségeit, mert úgy érzi, hogy old-school mentalitásuk van. Rivers szerint inkább tanár már Garnett, amire nem is gondolt volna korábban - Bostonban is értett ehhez, de azt nem gondolta, hogy lesz ehhez türelme. A tréner úgy érzi, hogy KG nagyon szívesen fogja tanítani a fiatalokat a most következő idényben is, vele kapcsolatban mindenképp azt várja, hogy folytatja még.

Az Orlando Magic csatára, Aaron Gordon Alex Kennedynek (Basketball Insiders) elárulta, hogy még nem biztos abban, hogy szeretne részt venni a 2017-es All-Star gála zsákolóversenyén - idén minden idők egyik legjobb viadalát adták elő Zach LaVine-nel. Gordon elmondása szerint az előző verseny óriási volt, gyerekként mindig zsákolóversenyeken akart szerepelni, és természetesen leginkább az NBA-ben. Megvolt ez a lehetősége, és ő a tőle telhető legtöbbet adta - ez az, amire szüksége volt, mert kitűzött maga elé egy célt, amit meg is csinált. Az emberek a verseny után azt mondták, hogy ő az egyik legjobb zsákoló a ligában - azt akarta, hogy ezt lássák az emberek, és meg is történt ez, ő ennyit akart. Látták a kreativitást, az újításokat, az érzelmeket, és a húzásain keresztül bizonyíthatta mindenkinek, mennyire szereti ezt a játékot. Mindent beleadott az idei versenyen, ezért nem biztos benne, hogy indulni akar még egyszer, mert nehéz lenne kreatívabbnak lennie. Szerinte meg tudná csinálni, de nem biztos, hogy fogja.

Három szerződést osztottak ki. A Sacramento Kings egyéves, részlegesen garantált kontraktusban állapodott meg az idei draft 59. helyén kiválasztott Isaiah Cousinsszal - ő a Kings nyári ligás csapatában 25.1 perc alatt 6.0 pontot, 4.0 pattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt. Markel Brown a Cleveland Cavalierstől kapott edzőtábor-meghívót - az előző két idényt a Brooklyn Netsnél töltötte, de nem váltotta meg a világot, tavaly 62 mérkőzésen 5.9 pontot, 2.0 pattanót és 1.5 gólpasszt hozott találkozónként, így a Nets lemondott jogairól idén nyáron. A Utah Jazz pedig Quincy Forddal egyezett meg - ő a Jazz nyári ligás együttesénél 8 mérkőzésen 5.1 pontot és 5.2 pattanót hozott meccsenként.

A Milwaukee Bucksnál a segédedzők száma bővülhet - Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Stacey Augmon csatlakozhat a wisconsiniak szakmai stábjához. Augmon az előző 5 idényt a UNLV segédedzőjeként húzta le (korábban 4 évig dolgozott a Denver Nuggetsnél is), és csalódott volt, hogy idén nyáron nem őt választották az új vezetőedzőnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus