Hírmorzsák 2016-09-17 (20:45)

Shaq szerint a Pelicans két kulcsjátékosra és két évre van a bajnokesélyességtől. Embiid perclimiten és back-to-backek nélkül kezdi az idényt. Brett Brown szerint Dario Saric tapasztalata meghazudtolja a korát - 22 éves, de már nem gyerek. Steve Clifford szerint a Hornets támadásban vissza fog esni, védekezésben javulhatnak, illetve Hibbertet dicsérte. Ingram csere lesz a szezon elején. Yi szerint segítséget nyújthat a Lakersnek, magabiztos. Darius Miles csődöt jelentett. Wade búcsúzott Miami városától.

Shaquille O'Neal John Reidnek (The Times Picayune) elmondta, hogy szerinte a New Orleans Pelicans még két kulcsjátékosra és két évre van attól, hogy igazán bajnokesélyes csapat legyen. Shaq azt is hozzátette, hogy a végeredmény nem a menedzsmentnél dől majd el, hanem a pályán és az edzőknél. Szerinte csak a szurkolói bázisban, a hozzáállásban, illetve abban különböznek a csapatok, hogy ki mit hajlandó megtenni a győzelemért - az NBA-ben mindenki elég jó ahhoz, hogy felvegye a versenyt a többiekkel. Az előző idényben néha a Pelicans is jól játszott, főleg azon a bizonyos Detroit elleni meccsen, amelyen Anthony Davis 59 pontig és 20 pattanóig jutott. Akkor úgy nézett ki az erőcsatár, mint minden idők legjobb magasembere - egyszer képes volt rá, de képes-e rá megint, illetve hosszabb távon is? Azon a meccsen mindent csinált Davis, kintről és bentről is eredményes volt, de feltette a kérdést O'Neal, hogy azóta hol volt ez a játékos?

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) információi szerint Joel Embiid a most következő idény elején perclimiten lesz, és a back-to-backek egyik meccsét biztosan ki fogja hagyni - azt nem tudni, meddig tart ez, de nem akarnak elsietni semmit vele kapcsolatban, miután lábtörés miatt az előző két évet ki kellett hagynia.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a szokásos évi médiaebédjén Dario Saricot dicsérte. Brown szerint a horvát játékos meghazudtolja a születési idejét, ha a kosárlabdában megszerzett tapasztalatát nézzük - 22 éves ugyan, de már egyáltalán nem gyerek. Játszott az Euroligában, illetve a török bajnokságban, amelyet Brown Top3-as ligaként aposztrofált, de azt is kiemelte a tréner, hogy a riói olimpián is kiemelt szerepe volt a horvát válogatottnál.

A Charlotte Hornets trénere, Steve Clifford is egy médiaebéden nyilatkozott, még a hét korábbi részében, ahol elmondta, hogy szerinte támadásban vissza fognak esni, védekezésben viszont előre léphetnek az előző idényben látottakhoz képest. Clifford szerint nincs annyi pont a jelenlegi keretükben, fontos játékosokat vesztettek el, de ki fogják találni, hogy mi legyen. Roy Hibbertet kiemelte, aki szerinte kitűnően védi a gyűrűt, de támadásban is használható játékos - ha az indianai formája közelébe tud kerülni, akkor olyan dimenziót nyithat meg számukra, ami eddig nem volt meg a csapatban. Clifford szerint Hibbert kiválóan passzol és általában jó döntéseket hoz.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy nem fogják azonnal kezdetni az idei 1/2-est, Brandon Ingramet. Walton szerint a fiatalokat úgy lehet fejleszteni, ha akkor kapnak jutalmat, mikor kiérdemlik azt és jól játszanak. Ha 10 meccs van hátra az idényből, a rájátszás lehetősége pedig elszállt már, akkor az idősebb játékosokat lehet pihentetni, és lehetőséget adni a fiataloknak. A szezon elején azonban senkinek nem válik a hasznára, ha a fiatalokat csak azért pályára küldik, hogy játszanak, amennyiben ezt nem a megfelelő módon teszik.

A gárda új játékosa, Yi Jianlian is Medinával beszélgetett, és elmondása szerint érzi a rajta lévő nyomást, de izgatott is emiatt. A kínai magasember úgy gondolja, hogy tripladobása használható, segíthet, hogy a társainak több tere legyen - a négyes és az ötös poszttal sincs problémája, szerinte meg fogja állni a helyét az NBA-ben. Yi szerint több nagy tehetség is van az együttesnél, akik nagy játékosok lesznek, ráadásul mindannyian nagyon keményen dolgoznak - mindenki győzni akar, ő is készen áll és magabiztos.

Egy szomorú hír: a ligában anno 62 millió dollárt kereső, a szponzori szerződésekkel még valószínűleg több millió dollárt zsebre tévő Darius Miles csődöt jelentett. A térdsérülései miatt nagyon korán visszavonuló, még mindig csak 34 éves egykori kiscsatár rossz befektetései miatt került ilyen helyzetbe - a hírek szerint 460.000 dollárnyi ingósága van, de 1.57 millióval tartozik a hitelezőinek.

A végére pedig Dwyane Wade köszönete maradt Miami városának:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus