Hírmorzsák 2016-09-26 (20:45)

Paul Pierce bejelentette, hogy folytatja karrierjét, de utolsó idényét kezdi meg. Mo Williams mégis visszavonult. Pat Riley elmondta, hogy Chris Bosh karrierjének jelen állás szerint vége a Heatnél - tagadta, hogy gondjuk lenne egymással. Beal szerint jóban vannak Wall-lal. Nerlens Noel szerint valamit csinálni kell azzal, hogy a Sixersnél három kezdő szintű center van - Colangelo szerint érhető Noel kifakadása. Ben Simmons 15 kilót szedett fel a draft óta. Myles Turner agyrázkódást szenvedett. Matt Barnes szerint Cousins sokat fejlődött az évek során - beszélt arról is, milyen vezér lehet a Kingsnél. DeMarre Carroll perclimiten lesz a szezon elején. Duncannek hivatalos pozíciója lesz a Spursnél. Mutombo 55-ös mezét a szezonnyitón vonultatja vissza a Nuggets.

A Los Angeles Clippers veterán kiscsatára, Paul Pierce a The Players' Tribune-on keresztül bejelentette, hogy készen áll ugyan abbahagyni a játékot, de érez még magában egy utolsó évet, így visszatér a Clippershez karrierje utolsó idényére. Pierce hozzátette, hogy abban a városban játszhat, amelyben felnőtt, egy nagyszerű csapatban, amely éhes a sikerre, és bajnoki címet akarnak nyerni. Nehezen hiszi el, hogy 18 év után utoljára megy majd minden csarnokba, úgyhogy próbálja kiélvezni az összes edzést, buszutat, csapatvacsorát és a meccseket - ő megteszi a magáét, hogy végső győztesek lehessenek.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley bejelentette, amit már eddig is lehetett sejteni: a csapat úgy gondolja, hogy Chris Bosh pályafutásának náluk vége van - bár az erőcsatár még mindig nyitott a folytatásra, egyáltalán nem dolgoznak azon, hogy visszatérjen, a legutóbbi vizsgálatok eredményei után náluk befejezte. Riley szerint a szempontjukból itt az ideje, hogy visszább lépjenek - bármi is a következmény cap szempontból, azzal együtt fognak élni, mert most nem ez a lényeg, hanem Bosh egészsége. Az elnök azt is elmondta, hogy megérti, miért próbálkozik Bosh, óriási erőfeszítéseket tett a játékos, és azt is elárulta, hogy függetlenül attól, mi jelenik meg a médiában, nagyon keményen dolgoztak Bosh-sal együtt a visszatérésén, mindent megtettek ennek érdekében, egyáltalán nem volt gond közte és a kosaras között.

Szintén tagadta a vele kapcsolatos negatív pletykákat a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal, aki Jeff Zillgittnek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy jóban van John Wall-lal, és a liga legjobb hátvédkettősei között fogják őket számontartani.

A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy őrület, ami most a csapatnál van azzal, hogy három kezdő szintű centerük van. Ő azt hitte, hogy Sam Hinkie távozása után megoldák ezt a problémát idén nyáron, mert úgy gondolja, valamit mindenképp ki kell találni. Még egyszer elmondta, hogy három kezdő szintű középjátékos van az állományban, és az szerinte senkinek nem fog használni, ha egy csapatban is maradnak. Nincs ellene semminek, de valamit tenni kell szerinte, ennyi biztos. Bryan Colangelo elnök a médianapon annyit reagált erre, hogy szerinte érthető Noel kiakadása, elég jól felvázolta a center a helyzetet, de sem ő, és szerinte a játékosok sem igazán sértődtek be ezen a kinyilatkoztatáson.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy Ben Simmons saját elmondása szerint már lassan 250 font (114 kiló), 15 kilót szedett fel a draft óta.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Nate McMillan bejelentette, hogy Myles Turner a liga agyrázkódás protokollján kénytelen átesni, mert a napokban kapott egy kemény könyököst.

A Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey bejelentette, hogy az idény elején DeMarre Carroll játékperceit némileg limitálni fogják, mivel a kiscsatár térde továbbra sincs 100%-os állapotban - Carroll az előző idény elég nagy részét emiatt hagyta ki.

A Sacramento Kings kiscsatára, Matt Barnes Andy Furillónak (Sacramento Bee) DeMarcus Cousinsról beszélt - szerinte nagyszerű ember a center, aki a pályán és azon kívül is folyamatosan fejlődik, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy vele együtt játszhat. Barnes szerint több dologban is hasonlítanak egymásra, mert amikor fiatal volt, ő is sokszor volt forrófejű, a rossz dolgokra koncentrált, ami miatt gyengébben játszott, mint tudott volna. Ezzel persze a saját csapatát is sújtotta, mivel a technikaikkal és a buta faultokkal nekik is kárt okozott - ez Cousinsnál még fajsúlyosabb, hiszen nagyon fontos része a Kingsnek. Barnes úgy érzi, sokat lépett előre a center az utóbbi években, és az olimpia is sokat segített. Arról is beszélt, hogy sosem volt sztárjátékos, de minden csapatában az egyik vezér volt - nem is mindig a szavakkal, ha viszont megszólalt, arra odafigyeltek.

A Cleveland Cavaliersnél két hír is van. Egyrészt leigazolták Jonathan Holmest - a csatár tavaly a Los Angeles Lakers edzőtáborában volt, ott kiment a jobb válla, ami miatt több hónapot is ki kellett hagynia, viszont így megkapta a pénzét az aranysárga-liláktól. A másik hír ennél fontosabb és meglepőbb is: David Griffin GM bejelentése alapján Mo Williams úgy döntött, hogy mégsem tér vissza az együtteshez - pár napja még maga a játékos mondta el, hogy folytatja pályafutását, de úgy tűnik, történt valami, ami miatt mégis visszavonul.

A San Antonio Spursnél Gregg Popovich elmondta, hogy Tim Duncannek hivatalos posztja lesz a csapatnál: a "Bármit Szeretne, Annak az Edzője" titulust kapta Poptól az idén nyáron visszavonuló legenda.

A végére pedig a Denver Nuggets maradt, akik a szezonnyitón vonultatják vissza Dikembe Mutombo 55-ös mezszámát, és a régi, szivárvány színű mezben fognak pályára lépni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus