Hírmorzsák 2016-09-30 (10:30)

Tyronn Lue fenntart egy helyet Kevin Garnettnek a Cavs szakmai stábjában. Blake Griffin a nyáron a tripladobásán is dolgozott. Garnett beugrott a Clippers edzésére, Griffinnek mutatott pár dolgot (videó). Doc Rivers szerint KG nem lesz edző. Jimmy Butler már most sokat tanul Wade-től, hogyan legyen jó vezér. Anthony Davis Tim Duncan korai játékát tanulmányozta. Buddy Hieldet ki kellett zárni az edzőteremből éjszakára. Durant agresszív akar maradni támadásban. Jeremy Lin Charlotte-ban találta meg újra a kosárlabda iránti szeretetét. Batum szerint inkább megkönnyebbülés az új szerződése, nem teher. Noah nem szólt vissza a Bulls tulajának. Rose szerint nehéz a Triangle, még idegen tőlük, ő inkább elzárás-leválásban jó. Harrison Barnes szerepe nem azonnal fog nagyot ugrani. Thabeet visszatérne.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue is le akar csapni a visszavonuló Kevin Garnettre, meghívta a szakmai stábjába segédedzőnek. Lue a tegnapi edzés után azt nyilatkozta, hogy beszélt Garnettel, a felesége állítólag szeretné, ha edző lenne belőle, de KG úgy gondolja, hogy még nem áll készen erre. Néha úgy van vele, hogy lehet, hogy megpróbálja, de sokszor változik még a véleménye - annyi biztos csak, hogy ők fenntartanak neki egy helyet, ha szeretne trénerként dolgozni. Lue elmondása szerint Garnett az egyik legjobb barátja. Nem szerette volna, ha visszavonul, mert úgy gondolta, hogy ő lesz az első játékos, aki tizen- és huszonéves korában, valamint 30 és 40 éves kora fölött is játszani fog a ligában - idén májusban töltötte a 40-et. 

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin a tripláin dolgozott a nyáron - elmondása szerint többet gyakorolta a hármast, mint korábban bármelyik off-szezon folyamán. Griffin Dan Woike-nak (Orange County Register) azt nyilatkozta, hogy szeretné magabiztosabban dobni a triplákat, de azt is hozzátette, hogy szerinte a palánk alatti játék, a sokoldalúság is fontos. Ha valaki megnézi a mostani legjobbakat a poszton, akkor LaMarcus Aldridge, Anthony Davis és Draymond Green is tudnak kintről dobni, de emellett le tudják ütni a labdát, és a festékből is eredményesek tudnak lenni. Griffin szerint nem feltétlenül jó ötlet, ha valaki szerelmes lesz a hármasokba, de az nagy segítség, ha magabiztosan dob valaki kintről is. Minél kintebbről tud kiegyensúlyozottan jól dobni, annál nagyobb területet nyit a többieknek és magának is.

Ha már Griffin és Garnett, akkor itt lehet megemlíteni, hogy KG beugrott a Clippers edzésére, és elkezdte kicsit tanítgatni Griffint:

A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Jovan Buvának (ESPN) elmondta, hogy ezért az edzésért sokan sok pénzt fizettek volna, hogy láthassák, Griffin mellett DeAndre Jordannek és a fiataloknak is nagy segítség volt az, hogy megjelent a Timberwolves és a Celtics legendája. Mindenki tudja, mekkora játékos Garnett, ő tudta, mennyire jó tanár, úgyhogy sokat jelentett, hogy velük volt. Rivers úgy gondolja, hogy KG nem fog edzősködni, mert ennyire nem őrült - szerinte tanárként van inkább jövője. Most is csak annyi volt, hogy mondta volt játékosának, hogy menjen el hozzájuk, és csináljon, amit szeretne, mert tudta, hogy nagyon pozitív hatása lehet a csapatra.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler visszább vett a vezérszerepből erre az idényre, azt nyilatkozta ugyanis Chuck Garfiennek (CSN Chicago), hogy rengeteget tanul erről Dwyane Wade-től, folyamatosan figyeli a dobóhátvédet és "jegyzetel" - szerinte ez lesz a jellemző a szezon során is.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry a Sirius XM NBA Radio adásában beszélt játékosairól. Anthony Davisről annyit mondott, hogy nagyon sokat nézett Tim Duncan korai pályafutásából videókat, az ő játékát tanulmányozta leginkább. Buddy Hielddel kapcsolatban óvatosan fogalmazott, szerinte lesznek nagyszerű estéi a dobás tekintetében, de ahogy minden újoncnak, neki is meglesznek a problémái első évében, viszont többször el kellett mondaniuk a dobóhátvédnek, hogy éjszaka nem mehet vissza edzeni a terembe.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant a tegnapi edzés után elmondta, hogy sokat dobott rá, erre Draymond Green azt mondta neki, hogy nem volt elég agresszív - ezt jó jelnek veszi. KD szerint tud mást is csinálni, de a játékát leginkább az határozza meg, hogy hány pontot dob és milyen hatékonysággal - próbál a lehető legjobb helyzetekből vállalni. Mindenki próbálja elérni, hogy jól érezze magát, ő pedig szeretne segíteni a többieknek - amikor ennyire önzetlen csapattársai vannak valakinek, az a pályán is megmutatkozik szerinte.

A Brooklyn Nets új irányítója, Jeremy Lin még előző csapatáról, a Charlotte Hornetsről beszélt a riportereknek, elmondása szerint ugyanis egy új kezdet volt számára, hogy Steve Clifford irányítása alatt játszhatott. Nagyon sokat tanult abból, hogy nap mint nap figyelhette a trénert, azt, hogy mit mond, hogy miben hisz, és mennyi felkészülés van mögötte. Lin szerint a Charlotte-i karrierje hozott vissza mindent abból, amit egykor a kosárlabdáról gondolt, mert egy időre bizony elvesztette a játék iránti szeretetét.

Volt csapattársa, Nic Batum a nyáron 5 évre 120 millió dollárért hosszabbított a Hornets-cel, de elmondása szerint ez most inkább megkönnyebbülés számára, mint teher. Mikor 2012-ben 4 évre 46 millióért hosszabbított a Portland TrailBlazersszel, még nagy nyomást rakott magára, ami fölösleges volt. Még fiatal volt, nem tudta, mire számítson, most azonban pontosan tudja, min kell keresztül mennie, mi lesz a sajtó visszhangja, illetve mit fognak szólni a drukkerek. A nyáron szintén hosszú szerződést kapó Marvin Williams szerint Batummal mindenki szeret játszani, mert egyrészt a pálya mindkét oldalán sokkal könnyebb mellette az élet, másrészt szeret másokat is bevonni a támadójátékba. Cliffordot saját elmondása szerint nem érdeklik a számok - ha Batum úgy játszik, mint tavaly, mikor egészséges volt, akkor nagyon jók lehetnek.

A New York Knicks centere, Joakim Noah nem ment bele semmilyen odamondogatásba Jerry Reinsdorffal - a Chicago Bulls tulajdonosa nemrég azt nyilatkozta, hogy úgy érezték, a francia kosaras már nem elsővonalas játékos az NBA-ben, ezért váltottak. Noah annyit mondott erre, hogy Reinsdorfnak joga van a saját véleményéhez, ő semmit nem bán a chicagói időszakából, mert mindent megtett a klubért, és neki csak ez számít, semmi más. Kicsit övön alulinak érezte Reinsdorf kommentjeit, de semmilyen rossz érzés nincs benne a Bulls franchise-zal szemben, és izgatottan várja karrierje új fejezetét.

Csapattársa, Derrick Rose arról beszélt, hogy nehéz a Triangle, mert idegen számára, számukra - Phil Jackson elnök a csütörtöki edzésen egyszer ki is fakadt, mert nem passzolták be a labdát a centernek. Rose szerint minél többet gyakorolják, annál könnyebb lesz, de 40-50 variáció van. A kreativitását ki tudja használni az ember - ha jól csinálja valaki, bármire képes lehet, de nagyon kell tudni, hol kell helyezkedni és hova akar eljutni. Az irányító szerint a meccsek végén nem Triangle-t fognak használni, hanem ő vagy Carmelo Anthony védelmet bontanak majd, hogy aztán valakinek meglegyen a lehetősége egy dobásra. Rose azt is elmondta, hogy sok elzárás-leválást játszanak, és úgy érzi, ez az ő játéka - ketten vannak rajta, így több helyet tud nyitni másoknak. Elmondása szerint próbálják olyan egyszerűre venni a támadójátékot, amennyire csak lehet.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban az egyik új szerzeményről, Harrison Barnesról azt nyilatkozta, hogy a kiscsatár olyan játékos, aki mindig azt csinálja a pályán, ami a feladata. Náluk sokkal nagyobb szerepe lesz, mint a Golden State-nél volt, és bár valószínűleg ez azonnal nem fog meglátszódni az első meccsen, fejlődést szeretne látni Barnestól. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy nőttek az elvárások vele szemben, nagyobb lesz a szerepe is, de a ligában töltött négy éve alatt azt megtanulta, hogy a győzelem a legfontosabb - mindent megtesz azért, hogy nyerjenek. Rick Carlisle vezetőedző elmondása szerint sokat beszéltek a nyáron Barnesszal, és az a legfontosabb, hogy készen áll erre a kihívásra, ami most előtte van. Fontos, hogy normális ütemben nőjön a szerepe, mert nem dobhatják a mély vízbe azonnal, hogy dobáljon meccsenként 20 pontot.

A végére pedig Hasheem Thabeet maradt, aki állítólag szeretne visszatérni a ligába, Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint pedig több együttes is érdeklődik iránta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus