Hírmorzsák 2016-09-30 (20:45)

Kendrick Perkins szerint Westbrook és Durant nem értékelték egymást annyira, amennyire kellett volna. LeBron James újra megszólalt JR Smith hosszabbításának ügyében - utálja, hogy idén is ilyen helyzetben vannak. Westbrook nem aggódik a Thunder tripladobása miatt. Porzingis a sarokból kifejezetten magabiztosan dobja a hármasokat. McDermott üres triplahelyzeteket kap Wade-től a 3-as mezszámért. Iguodala szerint jobb lesz a cserepadjuk, mint volt az előző idényben. Ben Simmons jobb bokája kiment.

Kendrick Perkins Adrian Wojnarowskival (The Vertical, Yahoo Sports) podcastelt, és a center azt mondta, hogy szerinte nem becsülte meg eléggé egymást Russell Westbrook és Kevin Durant, nem értékelték annyira a másikat, amennyire kellett volna. Nem azt mondja, hogy nem kedvelték egymást, vagy nem értékelték egyáltalán a másikat, csak mondjuk Westbrookon nem látta, hogy felfogta volna, hogy ott van Durant az oldalán, ketten együtt a liga urai lehetnek, de ugyanez fordítva is igaz volt, pedig a liga Top5 játékosából ketten egy csapatban játszottak. Perkins szerint 10 év múlva mindketten bánni fogják ezt, és még egyszer elmondta, hogy ez nem egyik vagy másik játékos hibája volt, hanem mindkettejüké.

Westbrook is nyilatkozott - Durant távozásával az egyébként is gyengeségüknek számító külső dobások még inkább visszaeshetnek. Az irányító azt mondta erről a riportereknek, nem aggódik emiatt, hiszen ott van Alex Abrines és Anthony Morrow, akiknek nagyon jó kezük van, Victor Oladipo is nagyszerű tripladobó volt az előző idényben, Domantas Sabonis is jó shooter, Enes Kanter is be tudja dobni kintről. Hozzátette ezután, hogy nem akar kihagyni senkit, Ersan Ilyasova is szokott hármasokat dobni, ott van Andre Roberson is, úgyhogy nem érzi, hogy ezzel gondjuk lenne.

Ha már a triplák, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a hírek szerint Kristaps Porzingis is sokat fejlődött a nyár folyamán. A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek azt mondta, hogy a lett magasember főleg a sarokból tűnik nagyon magabiztosnak, onnan szinte automatikusan dobálja a triplákat - az előző idényben egyébként 33.3%-kal szórta a hármasokat Porzingis, de azt lehetett róla tudni, hogy vajkeze van. Maga az érintett azt mondta, hogy mikor a gyorsindításoknál a második hullámban ér fel, akkor is szereti eldobni kintről, és Phil Jackson elnök állítólag mondta is neki, hogy nyugodtan vállaljon ezekből a szitukból - megnézték a százalékokat, amik azt mutatják, jó hatásfokkal értékesítette ezeket.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James világosan fogalmazott JR Smith ügyében - LeBron Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy egy tárgyalás mindig kétoldalú párbeszédet igényel, de szerinte a dobóhátvéd megtette már a magáét. Smith minden nap ott volt velük, kidolgozta a belét, two-way játékos lett, jó példa a clevelandi embereknek, és a szurkolók egyik kedvence. Azt is hozzátette James, hogy nagyon utálja, hogy már megint ezzel kell foglalkoznia. Zsinórban második éve úgy kezdik az idényt, hogy az egyik fontos láncszemük nincs a csapatnál - tavaly Tristan Thompsonnál húzódott el sokáig a szerződéshosszabbítás. Reményei szerint hamar megoldódik a helyzet, mert túl fontos része a klubnak Smith.

A Chicago Bullsnál Doug McDermottnak át kellett adnia a 3-as mezszámát Dwyane Wade-nek - a vajkezű kiscsatár az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre semmit nem kapott cserébe a dobóhátvédtől, de az alapmegállapodás az volt, hogy sok üres dobóhelyzet lesz az ára annak, hogy Wade-é a 3-as.

A Golden State Warriors swingmanje, Andre Iguodala szerdán azt nyilatkozta a riportereknek, hogy szerinte jobb lesz a Warriors második ötöse, mint volt az előző idényben. Steve Kerr vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy sokan elmondták és leírták velük kapcsolatban, hogy ha nem is lesz probléma a cserepadjuk, de gyengébb lesz, ők viszont úgy gondolják, hogy tudnak ugyanolyan stílusban kosarazni, ahogy az előző szezonban, és sok embert tudnak forgatni.

A Philadelphia Sixers 1/1-esének, Ben Simmonsnak kiment a jobb bokája a mai edzésen - elvitték vizsgálatra, később lehet tudni, mennyire súlyos a gond, de úgy tűnik, hogy a Boston Celtics elleni előszezonnyitón nem fog játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus