Hírmorzsák 2016-10-07 (10:00)

Wade szerint nem lehet lehagyni Jordant, maximum utolérni. A Suns nem gondolkodik Bledsoe elcserélésén. A Kings és a Bucks McLemore-ról tárgyaltak, a Milwaukee Monroe mellett MCW-től is szabadulna. Pár héten belül megegyezhet a liga és a Játékosok Szakszervezete az új kollektív szerződésről - változhat a Gilbert Arenas-szabály és az újoncok fizetése is. Isaiah Thomas csuklójával nincs komolyabb gond. Gregg Popovich azt szeretné, ha világ problémáival is foglalkoznának játékosai - szerinte Amerika az új Római birodalom.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte lehetetlen megelőzni Michael Jordant, mint minden idők legjobbját, maximum beérni lehet - mint ismert, LeBron James idén ősszel nyíltan kimondta, hogy Jordant szeretné lehagyni. Wade azt mondta, hogy szerinte LeBron az előző szezonban nyújtott teljesítményével jó helyzetbe hozta magát, hogy esetleg beérje majd Jordant, de lehagyni nem lehet a Bulls ikonját, mert az elképzelhető legjobb pályafutása volt Jordannek, annál nincs feljebb.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns jelenleg nem igazán gondolkodik Eric Bledsoe elcserélésében - a dolog azért lehet majd idővel kérdés, mert az arizonaiaknak valószínűleg választani kell közte és Brandon Knight között, hogy ki legyen Devin Booker hátvédtársa hosszútávon.

Nem így van ezzel a Milwaukee Bucks, Lowe ugyanis megírta, hogy Greg Monroe mellett Michael Carter-Williams távozása elé sem gördítenének akadályt, és tárgyaltak nemrég a Sacramento Kingsszel Ben McLemore-ról - utóbbi nem csoda, hiszen Khris Middleton kiesése után nagy szükségük van kettes-hármas poszton bevethető játékosokra.

Egy jó hírt hozott Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports): értesülései szerint a liga és a Játékosok Szakszervezete is nagyon optimista azzal kapcsolatban, hogy a következő hetekben megegyezhetnek az új kollektív szerződésről, az utóbbi időben ugyanis komoly előrelépéseket tettek. Az új CBA-ban állítólag jelentősen magasabb lehet az újoncok fizetése, illetve elképzelhetőek olyan two-way szerződések, amelyek megkönnyítik az átjárást a D-Liga és az NBA között. Az is felmerült, hogy a Gilbert Arenas szabályon változtatnak, így az ajánlatot tartani akaró csapatok egyenletesebben oszthatják el a "betámadott" játékosaik fizetését - erre egyébként jó példa Tyler Johnson 5.5-6-19-19 milliós szerződése, amelyet a Brooklyn Nets ajánlott a hátvédnek, a Miami tartotta, de az új kollektív szerződés alatt lehet majd egyenletes 12.5 millió minden évben, míg most a Heatnek kötelező volt ezt a formációt meccselnie.

A Boston Celtics irányítójának, Isaiah Thomasnak ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen megsérült a csuklója, de maga az érintett mondta el a riportereknek a meccs után, hogy nincs eltörve, úgyhogy rendben van, nem nagyon hiszi, hogy bármennyit ki kell hagynia emiatt. Ráesett, persze fáj ilyenkor, de volt már ilyen fájdalma korábban is, hozzá van ehhez szokva. Ha ilyen eset van, akkor jegeli, hogy másnapra ne duzzadjon fel és ennyi.

A végére pedig Gregg Popovich maradt, aki a San Antonio Spursnél azt szeretné, ha a játékosok foglalkoznának a világ problémáival, ezért jelenlegi tervei különböző kvízkérdéseket tesz majd fel nekik, amik a mostanában történő dolgokat boncolgatják, és amiknek nincs köze a kosárlabdához. Popovich szerint az a jó benne, hogy mindenki néz a másikra, hogy "ezt meg honnan tudtad?", aztán ahogy vége az egésznek 2-3 emberenként elkezdenek beszélgetni, ha mond valamit Hillary Clintonról, Donald Trumpról vagy a politikai rendszerről, arról is beszélgetnek, és ez összehozza őket. Popovich két könyvet is adott játékosainak, hogy jobban megértsék, milyen problémákkal néz szembe jelenleg az Egyesült Államok.

A tréner úgy gondolja, ez a családjuknak, a gyerekeiknek és a csapatnak is fontos - a rasszizmust, illetve az erről való beszélgetést fárasztónak tartják már az emberek, de még mindig foglalkozni kell vele, mert még mindig probléma. A legendás vezetőedző szerint ha Amerika jelenleg problémái hosszútávon is fennállnak, akkor ők lehetnek az új Római birodalom - talán túl pesszimista, de egyre kevésbé gondolja azt, hogy ez nem így lesz. Róma sem 20 nap vagy 30 év alatt bukott el, hanem többszáz év után. A kérdés az, hogy ők is erre az útra léptek-e, csak még nem vették észre? Azt is hozzátette, hogy nemcsak a két elnökjelölt miatt gondolkodik ezen, hanem azért is, ahogyan kezelik ezt az egészet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus