Hírmorzsák 2016-10-17 (21:00)

Lillard szerint reális, hogy idén nyugati döntősök legyenek, esélyt akar maguknak adni a fináléra. Isaiah Thomas szerint ha nincs Kobe, Shaq vagy Jordan, akkor nem működik a Triangle. Hornacek szerint fogják Porzingist ötösben is használni, de nem akarják ezt túlerőltetni. Hornacek és Anthony Hernangomezt dicsérték. Okafor és Embiid nem fognak együtt kezdeni, de a meccsek végén használhatja a Sixers ezt a párost. Sergio Rodriguez akart magának adni még egy esélyt, ezért tért vissza az NBA-be. Chasson Randle 3-4 hétre esett ki (törött orr). Marc Gasol jobb lábfejében zúzódott egy csont. Az év töklámpásán Kyrie mindent eldöntő triplája. Új játékos a Pelicansnél, a Heatnél, Cousins testvére Dallasban. A Miami lehívta Winslow 2017/18-as csapatopcióját.

 

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard JA Adande-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy ebben az idényben szeretne bejutni a nyugati főcsoport döntőjébe, és hogy esélyük legyen a fináléra - úgy érzi, hogy ez teljesen reális célkitűzés. Lillard szerint az elmúlt szezonban az bizonyosodott be, hogy nagy a harci szellem bennük, nem adják fel soha - megtehették volna, hogy megnyugszanak, miután továbbjutottak az első körből, és azzal a Golden State-tel kellett meccselniük, akik 9 mérkőzést veszítettek az egész alapszakaszban, de ehelyett felvették a kesztyűt.

A Boston Celtics irányítóját, Isaiah Thomast kérdezték a Triangle-ről, miután ma hajnalban csapata megverte a New York Knickset, Thomas pedig nem fogta vissza magát. A játékmester azt nyilatkozta a New York Daily News munkatársának, hogy ha nincs Kobe Bryant, Shaquille O'Neal vagy Michael Jordan a csapatban, akkor a Triangle nem működik.

Ha már a Knicks, akkor folytassuk velük, vezetőedzőjük, Jeff Hornacek Ian Begley-nek (ESPN) nyilatkozott. A csapat lett magasembere, Kristaps Porzingis ágyéksérülést szenvedett, így kihagyhatja a következő mérkőzést, de Hornacek arról beszélt vele kapcsolatban, hogy centerként is használni fogják, de nem akarják ezt túlerőltetni. A tréner szerint ha Porzingist és Joakim Noah-t használnák csak ötösben, azzal kicsit lerövidítenék a rotációjukat, amit a szezon elején még nem akarnak megtenni. Lesznek majd alkalmak, hogy ehhez a felálláshoz fordulnak majd, és főleg ha Derrick Rose visszatér az együtteshez, akkor elég jó small-ball ötöst tudnak a pályára küldeni.

Ehhez kapcsolódik, hogy Hornacek dicsérte Willy Hernangomezt, a csapat spanyol centerét - a tréner szerint a válogatott játékosnak esélye van arra, hogy Noah mögött ő legyen a második számú center Kyle O'Quinn és Marshall Plumlee előtt. Hornacek úgy fogalmazott, hogy muszáj lesz játéklehetőséget találni Hernangomeznek, mert megérdemli. Carmelo Anthony is sok jót mondott róla: kedveli új csapattársát, mert tud pontot szerezni, ha az kell, jól passzol, és védekezni is tud - ekkor hasonlította egyébként Marc Gasolhoz, és szerinte nagyon különleges, hogy ilyen fiatalon is ilyen képzett kosaras.

És még mindig ide tartozik, hogy Chasson Randle-nek nem kell műteni a törött orrát, de 3-4 hetes kihagyásra kényszerül, ami azt tekintve, hogy meg kellene küzdenie a rosterhelyért, nem túl jó időzítés. Ha már sérülés, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Gasol jobb lábfejében az egyik csont megzúzódott a Houston Rockets ellen, így szerdán, a Memphis Grizzlies utolsó előszezonmeccsén nem fog pályára lépni a center.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Derek Bodnernek (Philly Mag) adott interjújában elmondta, hogy nem tervezi, hogy Joel Embiidet és Jahlil Okafort egymás mellett kezdeti, de majd a matchupoktól függ, hogy mikor és hogyan kerülnek pályára, az viszont elképzelhető, hogy a meccsek végén használja majd ezt a kettőst.

A Sixers hátvédje, Sergio Rodriguez a Philadelphia Inquirernek nyilatkozott - a spanyol játékmester 30 évesen döntött úgy, hogy 6 év után visszatér az NBA-be. Rodriguez elmondása szerint úgy érezte, hogy itt az ideje annak, hogy még egy lehetőséget kapjon és adjon magának, ezért írt alá Phillybe. Eredetileg 20 évesen került a ligába, most 10 év eltelt, úgyhogy rengeteg minden változott az életében, és nem csak a kosárlabdát tekintve - családja, felesége, lánya van. Teljesen más most számára az NBA, mint volt akkor, mikor először került át Amerikába. Brown annyit mondott, hogy borzasztóan jó keze van Rodrigueznek, kiválóan lát a pályán, úgyhogy csak azt akarja, hogy önmaga legyen.

Volt több kisebb rostermozgás is a mai napon. A New Orleans Pelicans leigazolta Quincy Fordot, így 20-an vannak jelenleg - nem kelt el a drafton, majd a Utah Jazz nyári ligás csapatában játszott (5.1 pont, 5.2 pattanó). Az Atlanta Hawks kitette Matt Costellót, így ők 19 főt számlálnak. A Dallas Mavericks leigazolta Jaleel Cousinst, aki DeMarcus Cousins testvére. A Miami Heat egyrészt lehívta Justise Winslow harmadik évre, 2017/18-ra szóló 2.7 milliós csapatopcióját, majd kitették keretükből Stefan Jankovicot, és leigazolták ezzel egy időben Vashil Fernandezt - utóbbi a Valparaiso egyetem történetének legjobb blokkolója.

A végére az év töklámpása maradt - Kyrie Irving mindent eldöntő tripláját sikerült reprodukálni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus