Hírmorzsák 2016-10-24 (10:15)

Steph Curry szerint nevetséges volt a Draymond Green romboló hatásáról megjelent cikk. Green szerint Duranttel sokban hasonlítanak egymásra. Kerr szerint Lillard nyeri az MVP díjat. Porzingis szerint időre van szükségük, hogy összeálljon a Knicks játéka. Noah úgy érzi, hogy egy lépéssel lassabb egyelőre védekezésben, mint kellene lennie. Paul George szerint már ebben az idényben bajnokok lehetnek. Nowitzki már Dallast tekinti otthonának. Sullinger lábfejét műteni kell (több hét), Beverley-nek mégis 20 meccs körül kell kihagynia (4-6 hét). Yi megkérte a Lakerst, hogy tegyék ki a keretből - MWP megint túléli a keretszűkítést? Kész az Indiana az alapszakaszra. Turiaf visszavonult.

A Golden State Warriors irányítója, Steph Curry Sam Amicknek (USA Today) reagált arra a nem régiben megjelent ESPN-es cikkre, amelyben azt fejtegették, hogy Draymond Green miként okoz problémát saját csapatának. Curry szerint reagálniuk kell erre, mert nevetséges dolgokat írtak le Greenről - olyan, mintha valaki egy kulcslyukon keresztül próbált volna meg belenézni valakinek az életébe, akit semmilyen szinten nem ismer. Tudják, hogy Greennek mi a szerepe az együttesnél, és milyen fontos a sikerességük szempontjából, de ugyanez a helyzet Kevin Duranttel, Klay Thompsonnal és a keret összes tagjával - mindenkinek a feladatát fontosnak tartják, tudják, mi a közös céljuk. Mindig jó a hangulat a keretnél, akár edzéseken, akár meccseken, akár maguk között vannak - szerinte elég érettek ahhoz, hogy ha ilyen cikkek megjelennek, akkor ne hagyják, hogy ez befolyásolja a csapaton belüli hangulatot vagy azt, ahogyan a pályán teljesítenek.

Green Chris Palmerrel (Bleacher Report) beszélgetett a Duranttel ápolt baráti kapcsolatáról. Az erőcsatár azt mondta, hogy nem tudja pontosan megmondani, mikor lettek barátok, de minél több időt tölt valaki a másikkal, annál szorosabb lesz a kötelék kettejük között. Ha jól számolta, akkor ők 37 napig voltak együtt a nyár folyamán többek között a válogatott miatt, és rájött, mennyire kedveli a nyáron hozzájuk igazoló kiscsatárt, mert nagyon sokban hasonlítanak egymásra. Green azt is elmondta, hogy azt szeretné, ha 10 év múlva megkérdezik a mostani társait, hogy "Ki volt a legjobb csapattársad pályafutásod során?", akkor azt feleljék rá, hogy Draymond Green

A Warriors vezetőedzőjét, Steve Kerrt más témáról kérdezte Amick - arról, hogy szerinte ki lesz az MVP, a tréner pedig az amerikai politikai személyekhez hasonlította a játékosokat. Szerinte Durant olyan, mint Gary Johnson, fog elvenni szavazatot Currytől és LeBron Jamestől is. Curry talán olyan, mint Ralph Nader, ő is vesz el voksokat a másik két sztártól, a végén pedig Damian Lillard nyeri meg a választásokat, ő erre tippel most. Kérdezte tőle Amick, hogy ki játssza Donald Trump szerepét, amire annyit mondott Kerr, hogy erre a kérdésre nem fog válaszolni, az ő csapatából senki, ennyi biztos csak.

A New York Knicks magasembere, Kristaps Porzingis Ian Begley-nek (ESPN) adott nyilatkozatában óvatosságra és türelemre intett mindenkit velük kapcsolatban - a lett játékos szerint időbe telik, mire minden összeáll náluk, nem hetek kérdése, hanem annál hosszabb időtartam lesz. Ugyanazt elmondta Derrick Rose-ról, amit Jeff Hornacek vezetőedző is - gyorsan tanul és megkönnyíti a többiek dolgát, ettől függetlenül nem akar túl nagy nyomást pakolni magukra, hogy azonnal, rögtön a szezon kezdetétől fogva nagyon jónak kell lenniük.

Csapattársa, Joakim Noah Al Iannazzone-nak (Newsday) azt mondta, hogy egy lépéssel lassabb védekezésben, mint kellene lennie - javulnia kell, ahogy mindannyiuknak. Elmondása szerint érzi, hogy régóta nem játszott, de annyi a lényeg mindössze, hogy újra formába lendüljön, meglegyen a szokásos dinamikája, ami meg is lesz. Hornacek annyit mondott róla, hogy folyamatosan egyre jobb állapotba kerül, de az energiáival már most is óriási segítség a többiek számára. Volt egy kis sérülése, az visszaesést eredményezett nála, de most már jól van - azt akarják, hogy Noah legyen a hátsó alakzat vezére, hogy ha valakit megvernek, akkor ő ott legyen besegíteni.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George Christopher Casonnak (SLAM) adott interjújában újra azt fejtegette, hogy szerinte a csapat kerete már most bajnokesélyes. George szerint az egyetlen kérdőjeles dolog az, hogy ha egy gárda átalakul, akkor idő kell az új játékosok beépítéséhez, ez az egyetlen gondjuk jelenleg, de ki az, aki szerint nem lehetnek elitcsapat már ebben az idényben? George felhozta a Miami Big3-t, hogy mikor összeállt LeBron James, Chris Bosh és Dwyane Wade, akkor az első idényükben ők sem nyertek, de reményei szerint azzal az állománnyal, ami most rendelkezésükre áll, felérhetnek a csúcsra.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint Patrick Beverley-t kedden műtik a térde miatt, és az előzetesen számolt 3 hét helyett 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, tehát a Mike D'Antoni által mondott nagyjából 20 meccset kell kihagynia az alapszakasz elején. A Toronto Raptors erőcsatárát, Jared Sullingert is műteni kell, ő ma fekszik kés alá a bal lábfeje miatt, és Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy legalább pár hét kihagyás vár a nyáron igazolt magasemberre, az idény elején tehát nem számíthatnak rá a kanadaiak.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakersnél megoldódhat Metta World Peace helyzete, Yi Jianlian ugyanis kérte az együttest, hogy bontsák fel a szerződését, mert nem olyan szerepet kapott a csapatnál, mint amire számított, az aranysárga-lilák pedig meg is teszik ezt ma. MWP esélyei ezzel jelentősen nőttek a 15. rosterhelyre, még Thomas Robinsonnal vannak harcban az alapszakaszkeretbe kerülésért. Az Indiana Pacers közben kitette Julyan Stone-t és Jeremy Evanst, ezzel ők 15-en vannak.

A Toronto Raptors lehívta Bruno Caboclo, Lucas Noguiera és Delon Wright 2017/18-as csapatopcióit. A Minnesota Timberwolves megtette ugyanezt Karl-Anthony Towns, Andrew Wiggins, Zach LaVine és Tyus Jones esetében.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki Eddie Sefkónak (SportsDay) adott interjújában elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államokban marad a családjával azt követően is, hogy visszavonult, mert túl régóta él az USA-ban már - szerinte Dallas marad az otthona örökre. A Bayern München a múlt héten felajánlotta neki, hogy legyen a tanácsadójuk, de Nowitzki azt mondta, hogy valószínűleg nem fogja elfogadni az állást, mert nem tudná elvégezni normálisan a munkáját, ha nincs ott folyamatosan a csapat körül. Nem tudja ellátni a mindennapos teendőket, nem lehet igazán komoly befolyással a klubra, félmunkát pedig nem akar végezni.

A végére pedig Ronny Turiaf maradt, aki 33 esztendősen visszavonult a kosárlabdázástól - a francia center 473 mérkőzést játszott az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus