Hírmorzsák 2016-10-31 (10:00)

Westbrook történelmet írt, Durant Jordan mögé lépett fel. Jennings szerint D'Angelo Russell áruló. Phil Jackson már az első meccs után csapatmeetinget tartott a Knicksnél. Beverley 2-3 héten belül vissza akar térni. Nowitzkinek továbbra is gyomorproblémái vannak. DeAndre Jordan hüvelykujja rendben van. Eric Bledsoe nevét nem sikerült felrakni a mezre. Tony Snell, Nerlens Noel és Trey Burke sem kapnak ma idő előtti hosszabbítást.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook történelmet írt ma hajnalban - újabb tripla-duplája után ő lett a liga történetének első játékosa, aki a szezon első három meccsén elért 100 pontig, 30 pattanóig és 30 gólpasszig is egyszerre. Volt csapattársa, Kevin Durant zsinórban 67. olyan mérkőzését játszotta, amin legalább 20 pontot szerzett, ezzel fellépett a vonatkozó lista harmadik helyére az NBA-ABA összeolvadás, 1976 óta - az első két pozícióban Michael Jordan áll egy 69-es sorozattal (1990/91) és egy 72 meccses streakkel (1987/88).

A New York Knicks irányítóját, Brandon Jenningst kérdezték twitteren a Los Angeles Lakers irányítójáról, D'Angelo Russellről, illetve arról, hogy lehet-e valaha All-Star Russellből. Jennings azt válaszolta, hogy a Lakers irányítója nagyszerű kosaras, de egyáltalán nem tiszteli az árulókat - itt még a tavalyi, Nick Young-féle videós esetre célzott a Knicks csereegyese.

Szintén a New Yorkhoz tartozik, hogy Frank Isola (New York Daily News) információi szerint Phil Jackson elnök már az első meccs után tartott egy kis csapatmeetinget, többen kritizálták ugyanis a csapat rendszerét a Cleveland Cavaliers elleni zakót követően - Derrick Rose például elmondta, hogy amikor csak lehet, pick-and-rollt játszana a Triangle helyett. Úgy néz ki a Memphis Grizzlies elleni győzelemből kiindulva, hogy a beszélgetések azért rendbe tettek néhány dolgot, de hosszabb távon kiderül majd, volt-e bármi komolyabb hatása.

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley Mark Bermannek (Fox 26) azt nyilatkozta, hogy november 15-21. között akar valamikor visszatérni térdműtétjét követően. Múlt hét kedden feküdt kés alá a játékos, és elvileg 4-6 hetes visszatérési időt jósoltak neki - ebből lenne 3-4 hét az alapján, amit ő mondott. Elkezdte már a súlyzós edzéseket a műtött térdével, ezen a héten pedig szeretne elkezdeni futni is.

Szintén a sérülések rovatba tartozik, hogy a Los Angeles Clippers centerének, DeAndre Jordannek a hüvelykujja rendben van - a röntgen negatív lett, miután DAJ megsérült tegnap este, a Utah Jazz ellen. A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki azonban továbbra sem volt annyira jól, hogy pályára tudjon lépni - a német csillag a Houston Rockets elleni mérkőzést megelőző dobóedzésen lenyilatkozta, hogy egyszerűen nem maradt meg benne se az étel, se semmilyen folyadék. Akkor még reménykedett benne, hogy tud játszani este, aztán végül mégsem így alakult.

Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint a Milwaukee Bucks valószínűleg nem egyezik meg Tony Snell-lel a mai napon idő előtti hosszabbításban, Chris Haynes (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a Washington Wizards el sem kezdett erről a témáról beszélgetni Trey Burke-kel - előbbi közvetlenül a szezon előtt, utóbbi a nyár folyamán került új együtteséhez. Goodman hozta azt a hírt is, amit egyébként már korábban is lehetett hallani: Nerlens Noellel sem tárgyal a Philadelphia Sixers a hosszabbításról - neki kifelé áll a szénája a Phillynél, ezért sem meglepetés a dolog.

A Brooklyn Nets lehívta Rondae Hollis-Jefferson és Chris McCullough 2017/18-as csapatopcióit, a Houston Rockets pedig a korábban már beharangozott Clint Capela mellett Sam Dekkernél is megtette ugyanezt.

A végére pedig a Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe, azaz Eric Beldsoe maradt, akinek a mezét nem sikerült összerakni hibátlanul:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus