Hírmorzsák 2016-11-11 (10:30)

A Cavs a Fehér Házban járt, Obama megköszönte a Clevelandnek, hogy még mindig az 1996-os Bulls minden idők legjobb csapata. Megszakadt Durant 72 meccses sorozata. Wade élete legrosszabb meccsét játszotta a Heat ellen, alig várta, hogy vége legyen. Iverson a Sixers edzésén járt. Ray Allen nem gondolta 2014-ben, hogy ott lesz vége pályafutásának. Wall elnézést kért azért, hogy megint kiállították. A Denver megpróbálja megnyerni a zöld asztalnál a Grizzlies elleni meccset. Nowitzki újra edz, de még csak óvatosan. Tony Parker talán a hétvégén játszik már. Beal combhajlítójának nincs baja. Dragic bal bokája kiment. Elhunyt Tyson Chandler édesanyja, meghatározatlan ideig nem játszik. A Hawks új D-Ligás csapatot alapít. Ujiri megköszönte Donald Trumpnak, hogy a Raptors kiváló szabadügynök célpont lett a választások miatt.

A Cleveland Cavaliers tegnap a Fehér Házban járt, ahol a szokásoknak megfelelően köszöntötte őket az elnök (még Barack Obama). Obama mesélt a Cavs szezonjáról, hogy nem volt egyszerű útjuk, sok volt a pletyka, hogy ki kit nem kedvel, aztán jött Tyronn Lue, aki elsimította kicsit a dolgokat, 10-0-lal kezdtek a PO-ban, sorra döntötték a triplarekordokat a rájátszásban, és az első csapat lettek a liga történetében, akik 1-3-ról fordítottak a döntőben. Az elnök emellett megköszönte JR Smith ingjének is a megjelenést (a dobóhátvéd már a Fehér Házból jelentkezett be még korábban, és azt mondta, hogy ad egy pólót Obamának, ami az ő testét ábrázolja, aztán valaki lebeszélte erről), de megköszönte a Clevelandnek többek között azt is, hogy mivel megverték a fináléban a Golden State Warriorst, így továbbra is az 1996-os Chicago Bulls minden idők legjobb csapata - Obama nyíltan Bulls-drukker.

Maradjunk a Golden State-nél: megszakadt Kevin Durant 72 meccses sorozata, amelyen minden mérkőzésen elért legalább 20 pontot, így holtversenyben maradt a negyedik Michael Jordannel az örökranglistán.

Ma hajnalban, a Miami Heat elleni összecsapáson visszatért korábbi sikerei színhelyére a Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade, aki azonban azt mondta a találkozó után, hogy élete legrosszabb játékát nyújtotta - alig várta, hogy véget érjen a meccs, mert egyszerűen furcsa érzés volt ez neki. A mezőnyből 5/17-tel célzó Wade azt mondta, hogy igazából azt hitte, sokkal jobban fog dobni, hiszen jól ismeri ezeket a gyűrűket. Szintén Wade-hez tartozik, hogy a Heat elnöke, Pat Riley azt nyilatkozta, hogy elküldte azt a hosszú e-mailt Wade-nek, amit ígért, és reményei szerint meg is kapta azt volt játékosa, de mindenki tudja, hogy a mai fiatalok milyen sűrűn cserélnek telefonszámot és e-mailcímet. Azt is hozzátette, hogy 13 együtt töltött év után nem kell beszélniük vagy e-maileket küldözgetniük, hogy tudják, hogyan éreznek egymás iránt.

Tegnap volt egy másik "visszatérés" is, Allen Iverson ugyanis a Philadelphia Sixers edzésén járt - nem maradhattak el a twitteren az ilyenkor szokásos poénok, mint a híressé vált "Do we really talkin' about practice?", vagy az, hogy 1996 óta az első Sixers edzés, amin részt vett a legendás hátvéd. Brett Brown vezetőedző azt mondta, hogy Iverson üzenete az volt a csapatnak, hogy ez a város nagyra értékeli az erőfeszítéseket, így meg kell szakadni a pályán, akkor szeretni fogják ezt az együttest, függetlenül az eredménytől. AI azt mondta, hogy szeretné, ha a szurkolók türelmesek lennének, mert tehetséges a gárda - hinniük kell ebben a keretben, de szerinte a Sixers drukkerei ezt is fogják tenni.

Szintén a Phillyhez tartozik, hogy Jahlil Okafor valószínűleg játszik ma este, az Indiana Pacers ellen, és elképzelhető, hogy holnap is, az Atlanta Hawks elleni találkozón. Joel Embiid utazik a csapattal Atlantába és Houstonba is, de a Hawks ellen nem fog pályára lépni - a mai, Pacers elleni meccs után back-to-back megy Atlantába a Sixers.

A nemrég hivatalosan is visszavonuló Ray Allen Jeff Zillgittnek (USA Today) nyilatkozott arról, hogy a 2014-es döntő után nem hitte, hogy vége van a pályafutásának, azt gondolta, lesz megfelelő lehetősége. Aztán elkezdett gondolkodni, hogy akar-e edzőtáborba menni, megint végigdolgozni egy nyarat - úgy volt vele, hogy kivár, hátha lesz egy megfelelő szituáció. Eltelt az első szezon, és nem volt olyan csapat, amelybe igazán illett volna. Utána feltette magának a kérdést, hogy a gyerekei mellett vagy tőlük távol akar-e lenni, akarja-e még igazából ezt az egészet. Úgy volt vele, hogy megint kivár, de megint nem voltak jó lehetőségei, így két év nagyon gyorsan elrepült.

Allen olyan együttesnél akart játszani, ami bajnokesélyes volt, pályára is került volna rendszeresen, de olyan edző kezei alatt akart dolgozni, aki az edzéseken nem hajtja szét a veteránokat. Ha valaki olyan ajánlatot tett volna elé, amit nem tud visszautasítani, komolyabban foglalkozott volna a dologgal, de ez nem történt meg, nem nagyon érdeklődtek iránta. Ha játszott volna, el kellett volna költöznie a családjától, vagy őket is költöztetni kellett volna, ezt pedig nem akarta. Allen azt is elmondta, hogy ha nem nyert volna korábban két bajnoki címet, akkor biztos benne, hogy játszott volna valahol 2014/15-ben is, akkor nem lett volna gond a költözés, és megpróbálta volna úgy alakítani a dolgokat, hogy működjön, de többszörös bajnok volt már. A Houston Rockets ajánlott egyébként Allennek teljes MLE-t 2014 nyarán.

Arról volt már szó tegnap délelőtt, hogy a Washington Wizards irányítóját, John Wallt zsinórban a második meccsen állították ki, a Boston Celtics ellen egy Flagrant 2-vel. Wall szerint Avery Bradley dolgozta meg leginkább megtorlatlanul - a játékmester a meccs után Candace Bucknernek (Washington Post) azt nyilatkozta, hogy egész meccsen véreztek az ujjai, ráléptek a földön, a betöréseknél folyamatosan keresztbeverték, de nem ítéltek semmit a bírók, aztán a Marcus Smart elleni faultja előtt arcon ütötték, így eluralkodtak rajta az érzelmek. Wall twitteren elnézést kért az edzőitől, a csapattársaitól és a szurkolóktól, hogy elvesztette a fejét, nem akar senkit cserben hagyni.

Szintén tegnap délelőtti hír, hogy a Memphis Grizzlies - Denver Nuggets meccs végét elfújták a bírók, miután Marc Gasol meccsnyerő duplája előtt nem a Memphisnek kellett volna jönnie bedobással. A Denver be is nyújtotta panaszát a ligának a mérkőzéssel kapcsolatban, szeretnék megkapni a győzelmet - a már említett Jeff Zillgitt információi szerint sok esélyük nincs, 1952 óta több mint 30 ilyen panasz érkezett az NBA-hez, ebből összesen háromnak adtak helyt.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki újra elkezdett edzeni Achilles-sérülését követően. A német erőcsatár Marc Steinnek (ESPN) elmondta, hogy jobban érzi magát, de még gyakorlatilag semmit nem csinált - mozgott már a tegnapi napon, de nem teljes erőbedobással, úgyhogy nem tudja, milyen állapotban van. Semmit nem akarnak elsietni, hogy aztán ugyanott legyenek, mint a múlt héten, úgyhogy ha a hétvégén érzi, hogy valami nincs rendben, akkor visszavesznek a terhelésből. Szeretne persze játszani hétfőn New Yorkban és szerdán Bostonban, a két kedvenc idegenbeli csarnokában, de jelenleg nem tudja, hogy ez meg fog-e történni.

Ha már texasi visszatérők, akkor itt lehet megjegyezni, hogy Gregg Popovich elmondása szerint talán a hétvégén játszhat már Tony Parker. A Miaminél Goran Dragic bal bokája kiment a Chicago elleni ma hajnali meccsen. A Washington Wizardsnál Bradley Beal MRI-je negatív lett, nincs baja a combhajlítójának - játéka kérdéses a Cavs ellen. A Phoenix Sunsnál Tyson Chandler sajnos nem sérülés miatt hiányzott az elmúlt két meccsről, ő határozatlan időre távozott a csapattól, mert kedden elhunyt az édesanyja, és a családjával, valamint a közeli barátaival gyászolja az anyukáját.

Az Atlanta Hawkshoz több hír is tartozik, de igazából egyik sincs közvetlen hatással a csapatra. Egyrészt Steve Koonin 3 éves hosszabbítást írt alá a klubbal, ő marad a vezérigazgató - a Phillips Arena pénzügyi és gazdasági dolgaiban dönt leginkább Koonin. A másik hír pedig az, hogy új D-ligás csapatuk lesz, de nem egy meglévőt vesznek meg, hanem újat alapítanak a 2019/20-as idénytől kezdve - a nevüket még nem tudni, csak annyit, hogy a College Park nevű városban építenek neki egy 3500 stadiont, ott fognak játszani.

A végére pedig a Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri maradt, aki megtalálta Donald Trump elnökké választásában a pozitívumot. Több edző és vezető is megszólalt ezzel a témával kapcsolatban (Stan Van Gundynak lesznek a legkellemetlenebb pillanatai, ha Trumpról igaz a hír, miszerint mindent megjegyez, SVG ugyanis nyíltan kifakadt, hogy egy rasszista és bizonyos embereket alacsonyabb rendűnek tartó valakit választottak meg), Ujiri pedig meglátta a lehetőséget a végeredményben, ő ugyanis megköszönte Trumpnak, hogy Torontót kiváló szabadügynök célponttá tette ezzel a választással - a szakvezető szerint Kanadának kötelessége megmutatni a világnak, mennyire békés és barátságos ország.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus