Hírmorzsák 2016-11-11 (21:00)

A Kings nyitott Willie Cauley-Stein elcserélésére, többet akar játszani a magasember. Cousins szerint meg kell tanulnia a játékra koncentrálni akkor is, ha ütik-vágják. Isaiah Thomas szerint nem játszanak elég keményen, pedig kellene, mert tehetségben nem állnak túl jól. Riley megbánta, hogy 2014-ben nem adtak maximum szerződést Wade-nek. Jrue Holiday jövő héten visszatér a Pelicanshez. Anthony Davis szerint felszabadultabbak lesznek most, hogy megvan az első győzelmük. Lance Stephenson mintapolgár volt New Orleansban. Negatív lett a röntgen Goran Dragic bal bokáján. Hibáztak a bírók a Spurs-Rockets végén is. Kerr szerint McGee új dimenziót nyit meg nekik. Tony Parker és Hibbert visszatérnek ma este, MKG nem, Deron Williams állapotában pedig visszaesés következett be. Oden szerint őt tartják minden idők legnagyobb bustjának.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings nyitott arra, hogy elcseréljék Willie Cauley-Steint - a magasember állítólag nagyobb szerepet akar magának, mint amit Dave Joerger vezetőedző alatt kap (14.5 perc meccsenként).

Szintén a Kingshez tartozik, hogy DeMarcus Cousins a Los Angeles Lakers elleni találkozón összekapott kicsit Julius Randle-lel, aki a második félidőben elég fizikálisan játszott ellene. Cousins a meccs után már azt mondta, hogy ez csak egy kis beszélgetés volt két ex-Kentucky játékos között, próbálta elvenni a dolog élét. A center azt is hozzátette, hogy elég szomorú, hogy ütik-vágják az ellenfelek, de megússzák, mert a játékvezetők nem torolják meg ezt, viszont meg kell tanulnia uralkodni az érzelmein, és ezzel együtt is a játékra koncentrálni

A Boston Celtics hátvédje, Isaiah Thomas Chris Forsberggel (ESPN) beszélgetett a Washington Wizards elleni zakójuk után - Thomas nagyon reménykedett benne, hogy a Denver Nuggets elleni bukta után felébrednek, de abból semmi nem lett. Az irányító azt mondta, hogy a kosárlabda arról szól, ki mennyire keményen játszik, ki az, aki mindent kiad magából a pályán. Emiatt voltak az előző idényben az egyik legjobban védekező csapat, és emiatt nyertek 48 meccset, viszont gyorsan vissza kell találniuk erre az útra, mert Thomas úgy érzi, hogy tehetségben nem állnak túl jól, önmagát is beleértve. Már nem ők a legkeményebben játszó csapat, pedig ez volt az erősségük - keményebben kosaraztak, mint az ellenfelük, jobban kapartak, jobban mentek a szabad labdákért. Thomas szerint a pattanózás is azért nem megy nekik, mert nem elég harciasak.

David Aldridge (nba.com) azt mondta a ma hajnali Miami Heat - Chicago Bulls összecsapáson, hogy a mérkőzés előtt azt mondta neki a Heat elnöke, Pat Riley, hogy hibázott 2014 nyarán. Állítólag Riley azt mondta az újságírónak, hogy amikor LeBron otthagyta őket, akkor Dwyane Wade-nek is maximum szerződést kellett volna adni, ahogyan Chris Bosh-nak, ez pedig az ő sara.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday jövő héten visszatér a csapathoz - mint ismert, felesége előbb szült, majd meg kellett műteni, mert agydaganatot találtak nála, ezért a játékos a családjával volt az elmúlt hetekben, hónapokban. Wojnarowski úgy tudja, hogy Holiday játéka lehetséges szerdán, az Orlando Magic ellen, de biztos, hogy pénteken, a Philadelphia Sixers ellen már ott lesz a pályán társaival.

Maradjunk még a Pelicansnél: ma hajnalban használtak először small-ball felállást (a kezdőben Anthony Davis mellett Terrence Jones és Dante Cunningham voltak még a frontcourtban), és győztek is rögtön. Davis azt nyilatkozta Jeff Duncannek (The Times Picayune), hogy itt volt az ideje, majd mosolygott egyet. A magasember úgy érzi, nem adták fel, harcoltak folyamatosan, egyszerűen ez nem ért győzelmet az eddigiek során - Alvin Gentry vezetőedző gyakorlatilag ugyanezt mondta. Davis úgy érzi, most kicsit felszabadultabbak lesznek majd.

Még mindig a New Orleanshez tartozik, hogy az előbb említett Stein forrásai szerint Lance Stephensonnal semmi gond nem volt, mintapolgár volt a Pelicansnél eltöltött idejében - mint ismert, nemrég rakták szabadlistára, miután műteni kell, a csapatnak pedig egyébként is rengeteg a hiányzója.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic ma hajnalban megsérült - volt már róla szó délelőtt, hogy kiment a bal bokája. A röntgen szerencsére negatív lett, de elővigyázatosságból járógipszben van a szlovén - elmondása szerint egyelőre nem tudja, hogy mikor játszhat, mert fáj a lába, de majd ma kiderül, mennyire csökken a duzzanat és a fájdalom.

A San Antonio Spursnél Tony Parker ma este, a Detroit Pistons ellen visszatér. A Dallas Mavericksnél Deron Williams állapotában visszaesés következett be - vádlisérülése van az irányítónak, de az már biztos, hogy hétfőn nem fog játszani a Boston Celtics ellen, szerdai játéka a New York Knicks ellen pedig kérdéses. A Charlotte Hornetsnél Roy Hibbert visszatér ma este, a Toronto Raptors ellen, miután az elmúlt 5 meccset kihagyta térdsérülés miatt, Michael Kidd-Gilchrist viszont a háta miatt még mindig nem tudja vállalni a játékot.

A Golden State Warriorsnél JaVale McGee először kapott komolyabb perceket a Denver Nuggets elleni back-to-backen, és 10 ponttal, valamint 2 blokkal hálálta ezt meg. Steve Kerr a találkozó után azt nyilatkozta Anthony Slaternek (San Jose Mercury News), hogy az idény első fele a kísérletezésről fog szólni, McGee pedig nem kapott sok lehetőséget eddig. A tréner úgy érzi, hogy egy olyan dimenziót ad McGee számukra, ami nélküle nincs meg - támadásban fontos, hogy bármikor fel lehet neki löbbölni egy-egy alley-oopra a labdát, ez javítja a spacinget.

A liga nyilvánosságra hozta, hogy a játékvezetők a San Antonio Spurs - Houston Rockets mérkőzés végén is hibáztak, amikor 99-101-es állásnál nem ítéltek faultot Nené ellen. A brazil játékos ráesett Kawhi Leonardra, miközben utóbbi próbálta bedobni az egyenlítést jelentő duplát, nagyjából 2 másodperccel a vége előtt.

A végére pedig az idén nyáron, 28 évesen visszavonuló Greg Oden maradt, aki az Outside the Linesnak (ESPN) elmondta, hogy minden idők legnagyobb melléfogásaként fogják számontartani, de már nem tehet ez ellen semmit. Azt is elmondta, hogy ha tudna, akkor játszana még, de nem elég egészséges ehhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus