Hírmorzsák 2016-11-17 (11:00)

Porzingis már megkapta az MVP-MVP skandálást, szerinte ez korai, Nowitzki szerint a csillagos ég a lett számára a határ. Scott Brooks Gortat kijelentéseire: nem két csapatuk van, hanem egy - a ma hajnali vereség után viszont kifakadt az edző. A Sixers-játékosok Rocky-imitációi (videó). Chris Paulnak nyáron megműtötték a szemét. LeBron pihent ma hajnalban. Sérültlista: Anthony Davis (comb), Dwight Howard (comb), Barea (vádli), Deron Williams (vádli), Wesley Johnson (sarok), Derrick Favors (térd). Marc Gasol előhúzott egy kis Conor McGregort (videó). Kosta Koufosnak az irányzékkal voltak gondjai a büntetőnél (videó).

A New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis ma hajnalban 35 pontos karriercsúcsot dobott, meg is kapta a Madison Square Garden közönségétől az MVP-MVP rigmust, ám a lett játékos a találkozó után annyit mondott csak erről, hogy túl korai. A Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki megint dicsérte Porzingist a két gárda egymás elleni meccse után a hét elején. A német ikon szerint a csillagos ég a határ a Knicks sztárja számára, mert tud kintről dobni, fejlődik a post up játéka, be tud törni a festékbe, ha arra van szükség, ráadásul olyan, mintha 225 centi magas lenne 2 és fél méteres fesztávval. Mindent tud, úgyhogy nagyon sokáig egy kiváló játékos lesz Porzingis az NBA-ben.

A Washington Wizardsnál nem ennyire fényes a helyzet. Scott Brooks vezetőedző pár napja még azt mondta Marcin Gortat cserepadjukat becsmérlő kijelentéseiről, hogy nem ért egyet velük, mert egy csapatuk van, nem kettő, és senki nem boldog a 2-7-es mérleg miatt, ma hajnalban viszont kikaptak a Philadelphia Sixerstől is, a padról pedig megint nem sok segítséget kaptak. Brooks az összecsapás után azt mondta, hogy volt 12 perce a meccsnek, mikor semmilyen ellenállást nem tanusítottak, ez pedig elfogadhatatlan, a mérkőzés minden másodpercében ki kell adniuk magukból mindent - azt is hozzá kell tenni, hogy a legnagyobb gond az első negyedben volt ezúttal, a kezdőknél. John Wall annyit mondott, hogy minden rosszul ment, mert a Sixers bárkit rakott a pályára, az akkor szerzett pontot, amikor akart. Brooks annyit tett hozzá, hogy sürgősen meg kell találnia az embereket, akik hajlandóak mindent megtenni a pályán.

Ha már szóba került a Sixers - mivel 40 éves a Rocky, a film pedig Philadelphiában játszódik, ezért megkérték a Philly játékosait, hogy a legjobb Rocky-imitációjukkal rukkoljanak elő. Ezen a linken megnézhetitek, mit sikerült összehozniuk.

A Los Angeles Clippers sztárjának, Chris Paulnak a nyáron megműtötték a szemét - bár nem lehet párhuzamosságot vonni vele teljes mértékben, ráadásul még kicsi is a minta, de Paul eddig karrierje legjobb triplamutatóját hozta az első 12 mérkőzésen (45.8%).

A Cleveland Cavaliersnél LeBron James hiányzott ma hajnalban, az Indiana Pacers ellen - nincs semmi baja egyébként, de pihentették, miután back-to-backet játszott a bajnok, James pedig eddig 37.0 percet átlagolt a szezon során. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis, az Atlanta Hawksnál pedig Dwight Howard combsérülés miatt nem lépett pályára ma hajnalban - az Atlanta így is verte a Milwaukee-t, a Pelicans viszont kilátástalan játékkal kapott ki Orlandóban. A Utah Jazznél Derrick Favors legalább egy, de valószínűleg több mérkőzést is kihagy egy csontzúzódás miatt a bal térdében - ma éjszaka, a Chicago Bulls ellen tehát biztosan nem lép pályára az erőcsatár. A Dallas Mavericksnél Deron Williamsnek és JJ Bareának is a bal vádlija meghúzódott - november 4. óta először lépett pályára D-Will, de kiújult ez a problémája. A Los Angeles Clippersnél pedig Wesley Johnson még legalább két találkozót kihagy saroksérülése miatt.

A végére pedig két videó maradt. A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol, aki a Los Angeles Clippers elleni meccsnyerő triplája után elővette Conor McGregort, majd twitteren jelezte, hogy senkitől nem akar elnézést kérni - az ír UFC-harcos ugyanezt írta ki, miután vasárnap hajnalban megnyerte a szervezet pehely- és könnyűsúlyú világbajnoki övét is.

A Sacramento Kings centere, Kosta Koufos pedig egy olyan büntetőt mutatott be, amit ritkán látni az NBA-ben - nem erősségre volt homály, hanem az irányzékot nem sikerült eltalálnia semmilyen szinten:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus