Hírmorzsák 2016-12-12 (22:00)

LeBron James és Marc Gasol lettek a hét játékosai. LeBron társul többek között az HBO-val is, hogy egy Muhammad Aliról szóló többrészes dokumentumfilmet csináljanak. Byron Scott azzal poénkodott a 2015-ös draft előtt, hogy ha meg akarják várni, mire Porzingisből játékos lesz, és őt draftolják, akkor azonnal hosszabbítaniuk kell vele. A Pelicans cserélné Asikot, a Pistons viszont nem akar megválni Stanley Johnsontól. Taj Gibson szívesen maradna a Bullsnál. John Legend lesz a fő fellépő az All-Star gála félidei show-jában. A D-Ligában kipróbálják a 4-5 fős játékvezetői csapatokat.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, illetve a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 4-0-t ment a Cavsszel, ami alatt 32.5 pontot átlagolt 8.0 gólpassz, 7.8 pattanó és 2.25 szerzett labda mellett - mint ismert, megelőzte Elvin Hayest az örökranglista 9. helyén, első frontcourt játékosként elérte a 7.000 gólpasszt, és az első játékos lett a liga történetében, aki 27.000 ponttal, 7.000 gólpasszal és 7.000 pattanóval is rendelkezik. Gasol szintén 4-0-t teljesített csapatával, neki 27.3 pont, 10.0 pattanó, 5.3 gólpassz és 1.5 blokk voltak a mutatói.

Szintén LeBronhoz tartozik, hogy az HBO-val és Antoine Fuquával együtt többrészes dokumentumfilmet csinálnak majd Muhammad Ali életéről

A Los Angeles Lakers a 2015-ös draft előtt privát edzésen megnézte Kristaps Porzingist, aki Kevin Dingnek (Bleacher Report) leadta az udvarias nyilatkozatot a ma hajnali Lakers-Knicks előtt - a Lakers kiváló franchise, de örül annak, ahol van. Az aranysárga-lilák a hírek szerint ezen a draft előtti workouton semmi mást nem teszteltek, csak Porzingis fizikai keménységét - állítólag Mark Madsen segédedző rendesen megdolgozta a lettet, amit egyébként Porzingis ügynöke nem is nagyon hagyott jóvá. A Lakers akkori edzője, Byron Scott azzal poénkodott, hogy azonnal hosszabbítania kell a csapatnak vele, ha Porzingist draftolják, és ki akarják várni, amíg fejlődik.

A CSNNE információi szerint a New Orleans Pelicans elcserélné Ömer Asikot - túl sok meglepetés nincs ebben, miután nagyjából használhatatlan a török center évi 10, a későbbiekben évi 11 millió dollárért, de pont a fizetése miatt kétséges, hogy bárki próbálkozna vele.

Szintén a cserepletykákhoz tartozik, hogy a Detroit Pistonsnál Stanley Johnsonnak nincsen jó éve, le is küldték a D-Ligába, Vincent Goodwill (CSN Chicago) forrásai szerint több csapat is elkezdett iránta érdeklődni, de Stan Van Gundy-ék egyelőre még elutasítottak minden érte bejelentkező klubot.

A Chicago Bullsnál Taj Gibson szabadügynök lesz a nyáron, de az erőcsatár KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy természetesen maradni akar jelenlegi klubjában. A 4 éves 33 milliós szerződése egyébként kifejezetten jó volt csapata számára, de Gibson azt mondta, hogy a semmiből jött, ő ennek is nagyon örült, ráadásul egy nagymúltú franchise játékosa lehetett ez idő alatt. Ő mindig csak a feladatára koncentrált, és arra, hogy zavaró tényező semmiképp se legyen az öltözőn belül. Emlékszik rá, hogy többször is felmerült, hogy elcserélik, sokszor úgy érezte, hogy nem éri meg a holnapot a Bullsnál, de mindig kitartottak mellette, ez szerinte jól mutatja, milyen ember is. Most is csak annyi a feladata, hogy bizonyítsa, mit tud, a többi megoldódik majd magától a nyáron.

A heti statisztikákhoz tartozik, hogy továbbra is a Golden State Warriors vezeti a hatékonyság-különbség táblázatot +11.9-del, a Los Angeles Clippers a második (+9.5), a Toronto Raptors pedig a harmadik (+8.7) - a Top5-ben új belépő a Houston Rockets az 5. helyen (+6.0), a teljes sorrendet pedig ezen a linken megnézhetitek.

Az All-Star gálához tartozik, hogy a liga hivatalosan is bejelentette, John Legend lesz a fő fellépő a félidei show-ban.

A végére pedig egy kis érdekesség: a D-Ligában idén 9 olyan meccs lesz, amelyen 4 vagy 5 fős bírói csapatok vezetik majd a meccseket a szokásos 3 helyett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus