Hírmorzsák 2016-12-14 (10:45)

Ginobili Duncanről beszélt - nemcsak a sikereikre, hanem arra is büszkék voltak az emberek, ahogyan viselkedtek. A Minnesota frontcourt játékost keres. Thibodeau egyáltalán nem haragszik a Bulls vezetőire. Noel kíváncsi rá, hogyan fog működni a triójuk Embiiddel és Okaforral. Rose-nak kiújult a hátsérülése. Rudy Gay-nek a csípőjével vannak gondok. Ma éjszaka Irving, Love és LeBron is pihenni fog a Grizzlies elleni "visszavágón". Favors ma este visszatérhet. Nowitzki egyre nagyobb terhelés alatt, de továbbra sem tudni, mikor játszhat. A Cavs 140 millió dollárért felújítja a stadionját.

A San Antonio Spurs egyik ikonja, Manu Ginobili egy másikról, Tim Duncanről nyilatkozott Lorne Channek (Spurs.com). Az argentin dobóhátvéd szerint az volt a legnagyobb dolog Duncanben, hogy mekkora játékos volt a pályán, illetve hogy mennyire azt akarta, hogy csak és kizárólag kosarasként tekintsenek rá. Nem volt egója, nem voltak melldöngetések, csak arról szólt az egész, hogy a lehető legkeményebben játsszon, illetve hogy segítse a csapattársait. Így képviselték a közösséget, és nagyon sokszor visszahallották, hogy nemcsak a kosarakra és a bajnoki címekre büszkék az emberek, hanem arra is, ahogyan viselkedtek, és ahogy a győzelmeket és a vereségeket kezelték.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves frontcourt, tehát 3-as, 4-es vagy 5-ös posztos játékost akar szerezni - Jordan Hill és Adreian Payne szinte semmit nem játszanak, de Nemanja Bjelica és Cole Aldrich is csak időszakosan, Tom Thibodeau pedig mindenképpen két magasemberes felállásban akarja használni Karl-Anthony Townst.

Tom Thibodeau-t egyébként ma hajnalban elég pozitív fogadtatásban részesítette a United Center közönsége. Az elnök-tréner még a mérkőzés előtt Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy mindig nagyon jó érzés számára visszatérni Chicagóba (volt alkalma a Team USA-vel is a nyár folyamán), mert rengeteg nagyon jó emlék jön elő ilyenkor. Azt is elmondta Thibodeau, hogy semmi problémája nincs volt főnökeivel, hiszen nekik is megvolt a munkájuk, amit el kellett végezni, meg neki is. Elég sok sérülésük volt, úgyhogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt mindannyian szerették volna, de ettől függetlenül neki nincs baja a Bulls vezetőségével. Hosszú éveket töltött a csapatnál, sok kapcsolatot épített itt ki, úgyhogy nagyszerű tapasztalat volt számára, hogy egy ilyen múltú franchise vezetőedzője lehetett.

A Timberwolves egyik célpontja lehetne a Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel, aki Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy nagyon kíváncsi, hogyan működhet majd a triójuk Joel Embiiddel és Jahlil Okaforral - Brett Brown vezetőedző nemrég elmondta, hogy szerinte megfér egymás mellett a három középjátékos. Noel szerint eddig nem nagyon izgatta a dolog, valaki mindig sérült volt, de most mondhatni, hogy érdeklődve figyeli, mi történik majd. Azt is hozzátette, hogy nyilván annyi időt hagy majd a csapat ennek a kiforrására, amennyit csak kell. Szerinte az új támadójátékuk jó, megfér benne a két magasember, mert más-más szerepük van - úgy érzi, összetettebb az egész, a kulcs pedig nyilván a spacing lesz.

A sérültlistát Rudy Gay-jel kell kezdeni, a Sacramento Kings kiscsatárának a csípője húzódott meg - állapota day-to-day, tehát bármikor visszatérhet a napokban. A New York Knicksnél Derrick Rose háta megint megsérült a Phoenix Suns elleni hosszabbításos vereség alkalmával - egy hete is ugyanez volt a baja a Miami Heat ellen, akkor utána két meccset hagyott ki. A Cleveland Cavaliersnél senki nem sérült, de a ma is pihentetett Kyrie Irving mellett ma éjszaka LeBron James és Kevin Love sem fog játszani ugyanezen okból - a Memphis Grizzlies ellen játszik majd a bajnok megint, csak most idegenben. Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Utah Jazznél Derrick Favors ma este, az Oklahoma City Thunder ellen visszatérhet és perclimiten lesz, miután kihagyta az előző 13 mérkőzést bal térdsérülése miatt.

A Dallas Maverick vezetőedzője, Rick Carlisle Dwain Price-nak (Fort Worth Star-Telegram) azt mondta, hogy Dirk Nowitzki esetében ezen a héten fogják növelni a munkamennyiséget, és reménykednek benne, hogy minden jól fog alakulni, nem lesz újabb visszaesés állapotában. A tréner azonban azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül a német ikon még nagyon messze van a visszatéréstől, még mindig az a helyzet, hogy határozatlan ideig nem játszhat. Egy pár napig nagyon kevés dolgot csinált a pályán Nowitzki, hogy minél jobban gyógyuljon az Achillese, majd most kezdik kicsit keményebben megerőltetni, de semmilyen konkrétumról nem tud még beszámolni.

Ha már előjött a bajnok, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Cavaliers bejelentette, hogy 140 millió dollárért felújítják a Quicken Loans Arénát - 1994 óta játszanak itt. Meghosszabbították egyébként a bérlést is, 2034-ig van kötelezve a klub, hogy ebben a csarnokban játsszon. A felújítás 2017-ben kezdődik, nagyjából 2 évig fog tartani (közben is itt rendezik majd a meccseket), és ha megvan a renoválás, akkor valószínűleg nagyon hamar meg fogják kapni az All-Star gála rendezési jogát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus