Hírmorzsák 2016-12-15 (21:15)

James Harden beállította Hakeem tripla-dupla csúcsát a Rocketsnél. D'Antoni szerint a ligának valamit tennie kellene a pihentetésekkel - Marc Gasol egyenesen utálja a dolgot, de bízik a nála okosabbakban. Phil Jackson egyrészt kitöltené szerződését a Knicksnél, másrészt hosszabbítana is a klubbal. Tyreke Evans 11 hónapnyi kihagyás után játszhat újra, Gary Harris is visszatér. Saricnak nincs gondja a hármas poszttal, csak még szoknia kell. Embiid szerint most először volt igazán pocsék meccse a Sixersnél. Luke Walton bekeményített az újabb Lakers-vereség után. Változtatni akartak a draftra jelentkezés szabályain, mindkét fél a másik irányba tolta volna a lehetőségeket.

Az esti híreket egy napi statisztikával kezdjünk: James Harden ma hajnalban beállította a Houston Rockets franchise-rekordját 14. tripla-duplájával texasi színekben - az eddigi csúcsot Hakeem Olajuwon tartotta ugyanennyivel.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy vezetőedzőjük, Mike D'Antoni Calvin Watkinsnak (ESPN) arról beszélt, hogy szerinte a ligának valahogyan felügyelnie kellene, hogy a csapatok hogyan és mikor pihentetik a játékosaikat. A tréner szerint lehetnek például olyan fiatalok, akik 3 órát utaznak azért, hogy lássanak valakit, aki aztán pályára sem lép, ez pedig nem túl jó a ligának. Persze D'Antoni is hozzátette, hogy komplikált a dolog, mert minden edző azt teszi, amiről azt gondolja, hogy az a legjobb a csapatának. Azt is elmondta, hogy nem tud egyelőre megoldást, de valamit tenni kellene ez ellen.

Ha már előkerült a téma: a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyáltalán nem szereti a pihentetéseket, sőt, kifejezetten utálja ezt a dolgot, de egyáltalán nem az ő döntése, hogy egy adott meccsen pihentetik-e vagy sem - tegnap hajnalban, a Cleveland Cavaliers ellen nem játszott a spanyol center. Hozzátette, hogy ettől függetlenül meg kell vele békélnie, mert nagyon sokan nagyon sok adatot elemeznek ezzel kapcsolatban, bízni kell bennük. Ezek az emberek tapasztaltak és rengeteg mindent tudnak ebben a témakörben - jobban tudják, mi a jó számára, mint saját maga.

Kevin Ding (Bleacher Report) információi szerint a New York Knicks elnöke, Phil Jackson ki akarja tölteni szerződését jelenlegi csapatánál, sőt, 2019-től kezdődően új kontraktust szeretne aláírni a klubbal. Idén nyáron ő és a Knicks is kiléphetnek jelenlegi megállapodásukból, volt arról pletyka nem egyszer, hogy visszamenne a Los Angeles Lakershez, de úgy néz ki, hogy ez most változott - a hírek szerint egyre jobban érzi magát mostani pozíciójában.

A New Orleans Pelicansnél Tyreke Evans ma este visszatérhet - majdnem 11 hónap után játszhat újra a hátvéd az Indiana Pacers elleni összecsapáson, ez idő alatt háromszor műtötték a jobb térdét. Evans elmondása szerint perclimiten lesz, de azt nem tudni még, hogy pontosan mekkorán, a back-to-backeken pedig nem fog játszani. A Denver Nuggetsnél Gary Harris játékra kész, ő november 12. óta nem játszott lábfejsérülése miatt - kezdeni fog a Portland TrailBlazers ellen, és a hírek szerint nagyjából 24-28 perc körüli játékidőt terveznek neki.

A Philadelphia Sixersnél most már mindhárom center bevethető, plusz Ersan Ilyasovának és Richaun Holmesnak is játékidőt akarnak biztosítani, így viszont Dario Saric kénytelen hármas poszton játszani, annak ellenére, hogy ő is tudja, számára valószínűleg erőcsatárként fog több babér teremni a ligában hosszútávon. A horvát csillag Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy nincs a posztváltással gondja - persze hozzá kell szoknia, hogy másfajta játékosok ellen kell védekeznie, olyanok ellen, akinek sokkal többet van a kezében a labda, és sokkal inkább támadják a gyűrűt.

Az is a Phillyhez tartozik, hogy Joel Embiid a Toronto Raptors elleni vereség alkalmával 27 perc alatt a szezon leggyengébb teljesítményét hozta 9 ponttal. Embiid a meccs után Jessica Cameratónak (CSN Philly) elmondta, hogy mióta a Sixersnél játszik, most először volt igazán gyenge - csak állt a periméteren, egyáltalán nem mozgott, és védekezésben sem volt aktív. Fizikailag nem volt a legjobb állapotban, de elmondása szerint ennél keményebben kellett volna játszania, függetlenül attól, 100%-os-e vagy sem. Brett Brown szerint az is közrejátszott ebben a produkcióban, hogy nem volt annyit bevonva a játékba a center, mint korábban.

A Los Angeles Lakersnél zsinórban 8 vereséget számlálnak már, Luke Walton pedig elkedzte keményebben fogni a játékosait. Nick Young azt nyilatkozta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy elég rendesen lehordta őket a tréner, elmondta, hogy mennyire puhák fejben - ő tudja, hogy nem az, a csapattársai sem, de ezt bizonyítaniuk is kell most Waltonnak. Larry Nance Jr. szerint Walton igazi player's coach, jóban van a játékosaival, de ha arra van szükség, nagyon keményen rájuk tud szállni. D'Angelo Russell annyit tett ehhez hozzá, hogy az volt az igazán jó, hogy ezt egy edzés előtt mondta el Walton - azonnal láthatták, ki fogta fel az elmondottakat, és kinél volt az a helyzet, hogy bement az info az egyik fülén, aztán rögtön ki a másikon.

David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a liga szerette volna 20 évre felvinni a draft korhatárát, míg a Játékosok Szakszervezete az ún. "zero and two" szabályt akarta bevezetni - azt, hogy középiskolából azonnal lehessen jelentkezni a draftra, de ha valaki elmegy egyetemre, akkor az leghamarabb a második éve után rakhassa be a nevét a játékosbörzére. Ebből lett végül az, hogy maradt a jelenleg is érvényben lévő "one and done", de abban egyeztek meg a felek, hogy a most következő kollektív szerződés ideje alatt folynak majd erről tárgyalások.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus