Hírmorzsák 2016-12-26 (22:00)

LeBronnak azonnal beugrott a döntő hetedik meccse a Warriors elleni mérkőzés végjátékában a zsákolásánál. Irving felajánlotta Jeffersonnak, hogy kifizeti a 2000 dolláros büntetését a technikaija után, Lue szerint megérdemelte a büntetést játékosa a kacsintás miatt. A Cavs-Warriors 12 éve a legnézettebb korai karácsonyi meccs volt. Még mindig a Golden State az első a hatékonyság alapján. Paul biztosan nem, Redick valószínűleg nem játszik ma este. Isaiah Thomas és Westbrook lettek a hét játékosai. A Bucks még mindig el akarja cserélni Monroe-t. Egy ohiói újság trollkodása a Warriors kárára.

A Cleveland Cavaliers ikonjának, LeBron Jamesnek a tegnap esti, Golden State Warriors elleni összecsapás végjátékában volt egy nagy zsákolása, amiről saját elmondása szerint beugrott neki a döntő hetedik összecsapása. Akkor Draymond Greenen mutatott volna be egy nagy tömést James, de két büntető lett a vége, az egyiket bedobta, ezzel biztosította csapata sikerét és bajnoki címét 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Dave McMenaminnek (ESPN) most azt nyilatkozta, hogy Kyrie Irving nagy passzt adott neki, és beugrott az a bizonyos játék a fináléból - most mindenképpen meg akarta csinálni a zsákolást, amit akkor nem sikerült

Ahhoz a hírhez is kapcsolódik Irving, hogy az irányító felajánlotta Richard Jeffersonnak, hogy kifizeti a 2000 dolláros büntetését a technikaiért, amit azért kapott, mert az egyik tömése után rákacsintatott Kevin Durantre. Jefferson azt nyilatkozta az előbb említett Dave McMenaminnek, hogy már annyi büntetését fizette ki Irving, hogy nem is tudja összeszámolni. A kiscsatár megpróbálja majd semmissé tenni az ítéletet utólag, de örül neki, hogy ilyen csapattársai vannak - Jefferson szerint egyébként nem stuffolni akarta KD-t. Tyronn Lue vezetőedző azt nyilatkozta, hogy szerinte a kacsintásért megérdemelte Jefferson a technikait, inkább el kellett volna küldeni szóban melegebb éghajlatra - itt azért hozzá kell tenni, hogy Lue könnyen ironizálhatott is, mivel Durant a meccs elején az egyik zsákolás után egy "motherfucker"-t intézett Kevin Love felé.

A ma hajnali összecsapás egyébként 5.9-es nézettségi pontot hozott az ABC-nek, ez 12 éve a legmagasabb szám a korai karácsonyi meccseket nézve - a 2012-es Knicks-Lakers hozott ugyanilyen 5.9-es mutatót.

Maradjunk még a Golden State-nél: a hatékonyság-különbség táblázaton még mindig a Warriors vezet +12.8-del, a Toronto Raptors a második (+9.6), a Cleveland pedig a harmadik (+8.2) - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

A Los Angeles Clippersnél közben egyre mélyebb a sérültlista. A Lakers elleni találkozó előtt úgy nézett ki, hogy Chris Paul pályára tud lépni, de a bemelegítésnél érzett egy kis húzódást a sérült bal combhajlítójában, és úgy döntöttek, hogy sem a Lakers, se ma este, a Denver Nuggets ellen nem lép pályára az irányító. JJ Redicknek szintén a bal combhajlítója sérült meg az aranysárga-lilák ellen - a dobóhátvéd saját elmondása szerint könnyebb sérülésről van szó, de nem tudja, mennyit kell kihagynia. Ma valószínűleg ő sem játszik majd.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas, illetve az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Celtics 3-1-et ment a héten, ami alatt Thomas 33.3 pontot és 7.3 gólpasszt átlagolt. A Thunder ugyanígy 3-1-et teljesített az elmúlt héten, Westbrook pedig 41.0 pontot, 9.8 pattanót és 10 gólpasszt átlagolt - Elgin Baylor és Wilt Chamberlain után a harmadik játékos lett Westbrook, aki három egymást követő meccsen 40 pontot, 10 pattanót és 5 gólpasszt szerzett, és pont a Boston ellen szerezte meg idei 14. tripla-dupláját.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) jelentette, hogy bár Greg Monroe visszakerült a Milwaukee Bucks rotációjába, ez nem azt jelenti, hogy ne akarnák elcserélni - épp ellenkezőleg, továbbra is keresnek olyan cserepartnert, aki hajlandó átvenni a magasembert. Monroe-nak idén 17.1 milliós szerződése van, a következő szezonra pedig 17.9 milliós játékosopciója - utóbbi a nagyobb gond, mert jelen állapotában azért több mint valószínű, hogy azt is le fogja hívni.

A végére pedig egy ohiói újság mai címlapja került, ahol a Warriorsnek szóltak be "izommemóriából":

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus