Hírmorzsák 2017-01-03 (20:15)

Antetokounmpo nem tudta, mit tett le az asztalra Kidd az NBA-ben, amíg egyszer nem padoztatta edzője és nem nézett utána - a görög szerint nehezebb dolga van játékmesterként, pimaszabbnak kell lennie, és a Bucks már az ő vállain nyugszik. Giannis már második a PER-listán, JaVale McGee is Top20-ban van! Isaiah Thomas szerint neki kellene a hónap játékosának lenni keleten. Millsap maradni akar a Hawksnál. Lehet, hogy Wade játszik a Cavs ellen, Valentine biztosan nem, Porzingis pedig valószínűleg kihagyja a Bucks elleni meccset is. A Hornets kitette Aaron Harrisont.

A Sports Illustrated címlapján a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo van, akivel Lee Jenkins készített interjút az újságba. A wisconsini gárda feltörekvő klasszisa elmesélte, hogy a második szezonjában Jason Kidd padoztatta egyszer, ő meg megnézte már a telefonján, hogy mit tett le az asztalra a vezetőedző. Látta, hogy év újonca volt Kidd, bajnok, olimpiai bajnok, második a gólpasszokban, ötödik a bedobott triplákban, satöbbi, erre úgy gondolta, hogy ezzel nem igazán tudja felvenni a versenyt, úgyhogy jobb, ha hallgat.

Kidd egyébként próbálgatta már irányítóként Antetokounmpót a 2014-es nyári ligában és a 2015-ös előszezonban is, de csak 2016 februárjában tesztelte ezt élesben, az alapszakaszban. A görög kosaras azt mondta, hogy sokkal nehezebb dolga van így, hogy ő a játékmester, mert nem egyszerű mindenkinek az igényeit kielégíteni a pályán, ha például a dobóhelyzetekről van szó. Antetokounmpo szerint egy kicsit pimaszabbnak kell lennie ahhoz, hogy a következő szintre léphessen - tavaly beszélt erről Kobe Bryanttel, a múlt hónapban Kevin Garnett-tel, csapattársa, Jason Terry pedig állandó órákat ad neki a témakörben ebben az idényben. Maga az érintett úgy fogalmazott, hogy már sokkal komolyabban veszi ezt az egészet, mert egy egész franchise nyugszik a vállain.

Szintén Giannishoz kapcsolódik, hogy a PER-listán már ő a második (28.8) az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook mögött (30.3), James Harden pedig a harmadik (28.5) - JaVale McGee már Top20-ban van, a legjobb 20 helyezettet pedig ezen a linken megtaláljátok!

A Boston Celtics irányítójának, Isaiah Thomasnak nagyon ment a játék az utóbbi időben, volt is a hét játékosa nemrég, és decemberi 12 meccsén 30.3 pontot átlagolt, ami kelet legjobbja volt, a ligában pedig a második legjobb - kétszer is egyéni csúcsot dobott, december 20-án a Memphisnek 44 pontot, 10 nappal később a Miaminek 52 pontot. Thomasnál Chris Forsberg (ESPN) rá is kérdezett, hogy szerinte van-e esélye a hónap játékosa díjra, amire Thomas azt felelte, hogy naná, neki kellene nyernie ezt az elismerést.

Az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap az utóbbi időben a cserepletykák egyik főszereplője lett. A magasember Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution) annyit mondott, hogy mindenki tudja, hova húz a szíve és hol szeretne lenni. Erre Vivlamore rákérdezett, hogy és pontosan hol is, amire konkrétan kimondta Millsap, hogy ott, Atlantában. Mint ismert, az erőcsatár az év végén szabadon igazolható lesz, és a pletykák alapja leginkább az, hogy nem szeretnék őt is ingyen elveszíteni, ahogyan Al Horfordot.

Adiran Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Charlotte Hornets kiteszi keretéből Aaron Harrisont - mivel 875.000 dolláros szerződése nem garantált, így ez semmilyen vonzattal nem jár a fizetési sapka és a pénzügyek szempontjából.

A Chicago Bullsnál Dwyane Wade fájdalmai csökkentek, így a Cleveland Cavaliers elleni mérkőzés előtt dől el, hogy játszhat-e, Denzel Valentine viszont el sem utazik a csapattal. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis valószínűleg holnap este, a Milwaukee ellen sem lép majd pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus