Hírmorzsák 2017-01-13 (20:30)

Goran Dragicért az Orlando is bejelentkezett. A Nets nyitott Hollis-Jefferson elcserélésére. KJ McDaniels a legvalószínűbb távozó a Houstontól. Melo élni fog no-trade lehetőségével, ha el akarja cserélni a Knicks. Rose reméli, hogy a hosszútávú jövőjét a New Yorknál nem befolyásolta hétfői lelépése. Iverson dicsérte szembe Porzingist. Hoiberg azt akarja, hogy Rondo a cseresor vezére legyen. Noel már elégedett a szerepkörével. Gobert viccesen, Whiteside kicsit megsértődve fogadta az All-Star szavazás részeredményét. Klay Thompson nyilatkozott a Cavs Halloween-partijáról. A Cleveland szerint kevés az edzéslehetőségük, ezért a gyengébb eredmények mostanában. James szerint is Cousins a liga legjobb magasembere. Cuban viselkedése nem tetszik a játékvezetőknek, a Mavs tulaja válaszolt. George Gervint Michael Jordan "vonultatta vissza".

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint több együttes mellett az Orlando Magic is érdeklődik a Miami Heat irányítója, Goran Dragic iránt. Arról már volt szó korábban, hogy a Miami egyelőre túl sokat kér a szlovénért - két éve a deadline-kor két első köröst adtak fel érte, és komoly ellenérték nélkül nem fognak tőle megválni.

Ha már cserepletyka, akkor itt említsük meg, hogy Lowe információi szerint a Brooklyn Nets nyitott Rondae Hollis-Jefferson elcserélésére. Nem árulják a kiscsatárt, de a támadóoldalon meglévő korlátai és Caris LeVert miatt úgy tűnik, a megfelelő ellenértékért lemondhatnak RHJ-ról.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Houston Rocketsnél a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy KJ McDanielst cserélik el a februári cserehatáridő előtt - nem igazán kap játéklehetőséget a swingman.

Steve Kyler (Basketball Insiders) egy Carmelo Anthony-hoz közelálló forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a New York Knicks kiscsatára nem fog eltekinteni no-trade lehetőségétől, ha a csapat megpróbálja elcserélni - minden tranzakcióra vétójoga van, amiben szerepel a neve.

Az is a Knickshez kapcsolódik, hogy Derrick Rose abban reménykedik, hogy hétfői lelépése nem lesz hatással a hosszútávú jövőjére a csapatnál. Rose Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte megértették a Knicksnél, mi történt, és reményei szerint ez az eset nem változtat semmin, de ki tudja, mi lesz? Ha mégis távoznia kell, akkor ez van. Ő ugyanúgy játszik majd a jövőben is, akárhova is kerül. Az irányító szerint csak szeretetet kapott, mióta visszatért az együtteshez, elnézést kért, és minden sokkal könnyebb lett így, hogy megértette őt a klub - más lett volna persze a helyzet, ha visszatérésekor negatívan állnak hozzá, máshogy tekintenek rá, de elég területet és időt engedtek neki, hogy átgondoljon mindent. A Chicago Bulls elleni meccs előtt azt mondta egyébként Rose, hogy nem bán semmit abból, amit tett, mert a család mindennél fontosabb.

Rose-t üdvözölte a helyszínen lévő Allen Iverson is, akivel megölelték egymást, de elmondásuk szerint semmit nem kellett mondaniuk emellett. Iverson Kristaps Porzingisszel is lekezelt, a Philadelphia Sixers ikonja pedig pár jó szót is szólt a lett magasembernek. AI elmondása szerint Porzingis jó irányba halad, mindent a megfelelő módon csinál, és ezt jó látni.

Még ehhez a Chicago-New York meccshez tartozik, hogy a Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg a találkozó előtt elmondta a riportereknek, hogy azt szeretné, ha Rajon Rondo a cseresor vezére lenne - nem úgy tűnik, hogy vissza fog kerülni a kezdőcsapatba.

A Philadelphia Sixers centere, Nerlens Noel a Philly.com-nak azt nyilatkozta, hogy most már elégedett a csapatban betöltött szerepével - az utóbbi időben szerinte látható is volt rajta, hogy teljesen nyugodt a mostani helyzetével, így hatékonyan végig tudja csinálni a szezont. Jó a csapat jelenlegi rotációja, és hatással tud lenni a meccsekre, befolyásolni tudja a mérkőzések kimenetelét. Noel azt is hozzátette, hogy talán most van leginkább együtt a csapat, mióta ő a Sixersnél van.

Voltak most is, akik azért poénosan vagy kevésbé könnyedén vették az All-Star szavazás állását. A Utah Jazz centere, Rudy Gobert azt írta twitteren Zaza Pachulia számait látva, hogy komolyan gondolkodik azon, hogy állampolgárságot vált. A Miami középjátékosa, Hassan Whiteside inkább egy kicsit megsértődött. Szerinte inkább népszerűségi verseny folyik, arra voksolnak a szurkolók, akit kedvelnek, erre pedig nem figyelhet oda - csak az érdekli, hogy a csapatának minél többet segítsen. Whiteside szerint a propaganda a lényeg - vannak olyanok, akik twitteren mindent megtesznek azért, hogy minél többen szavazzanak rájuk, és semmi köze nincs ennek az egésznek a tehetséghez.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Sam Amicknek (USA Today) nyilatkozott azokról a sütikről és kiegészítőkről, amik LeBron James Halloween-partijén voltak - a sütemények a Warriors-játékosok sírköveit ábrázolták. Thompson szerint egyértelműen nem sok tisztelet volt ebben, de a Cleveland csinálhatja a gyerekes dolgait, nem nagyon számít, a pályán dőlnek el úgyis a fontos dolgok. Amikor ők lettek bajnokok, ők nem csináltak ilyeneket, de nincs ezzel gond, minden ember más. Azt is hozzátette Thompson, hogy szerinte a két csapat közötti rivalizálás jót tesz a ligának, és számukra is sokkal élvezetesebb így ez a párharc, mert egy ilyen szintű rivalizálás nagyon ritka.

A Cavs két vereséget szenvedett el zsinórban, amiről azt mondták az érintettek Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szerintük azért van, mert kevés az edzéslehetőségük. Kevin Love szerint nemcsak arról van szó, hogy Kyle Korvert be kell építeniük, hanem arról is, hogy néhány dolgot át kellene rágniuk, és egy kicsit gyorsabban is kellene játszaniuk, mert ha magasabb sebességi fokozatba kapcsolnak, akkor sokkal jobbak szoktak lenni. LeBron James is megemlítette, hogy Korver szerepét és helyzetét tisztázni kellene, illetve a Portland elleni meccs előtt még csak egy kisebb videózást sem tudtak tartani az utazási nehézségek miatt. Azt is hozzátette James, hogy még egyszer nem fordulhat elő, hogy több eladott labdájuk van, mint gólpasszuk, az ilyen meccsket nem tudják megnyerni.

Van azért, amiben egyetért a két együttes - nemrég Draymond Green nyilatkozta le, hogy szerinte DeMarcus Cousins a liga legjobb magasembere, most pedig LeBron tette meg ugyanezt az előbb említett Sam Amicknek.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban kihúzta a gyufát a játékvezetőknél - a szakszervezetük azzal vádolja Cubant, hogy fenyegetésekkel próbálja meg elérni, hogy kedvezőbb ítéleteket kapjon a csapata, és az sem tetszik nekik, hogy a liga gyakorlatilag semmit nem tesz ez ellen. Az egyik levélben felmerült, hogy egyik tulajdonos sem hangoztatja annyiszor, hogy a játékvezetők pályafutása az ő kezében van, mint Cuban, és több példát is felsoroltak, amikor Cuban nyíltan próbálta meg ezt felhasználni. A megszólított annyit mondott, hogy ha egy játékvezetőt befolyásolni lehet bármivel, akkor nincs helye az NBA-ben. Ő egyébként annyit tett, hogy pár éve elküldött egy listát a ligának, amelyen azok a bírók szerepeltek, akik több mint egy évtizede voltak már a ligában, és még soha nem foglalkoztatták őket PO-meccsen, mert nem kerültek be a játékvezetők jobbik felébe. Arra is rákérdezett Cuban akkor, hogy ez a munka életre szól-e, illetve mi az a pont, ahol szétnéz a liga, hogy esetleg vannak a jelenlegi játékvezetőknél jobbak is. Tudta, hogy akit kitesznek, az is szép nyugdíjat fog kapni, egyébként meg ő ilyen, mióta megvette a klubot, és nem áll szándékában megváltozni.

A Mavs egyébként ma hajnalban Mexikóvárosban játszott a Phoenix Suns ellen, és Cuban arról is nyilatkozott, hogy szívesen látna egy NBA franchise-t a mexikói fővárosban - hozzátette, hogy bármikor szívesen látogatnak ide, ha a liga arra kéri őket, hogy egy-egy alapszakaszmeccset itt játszanak le.

A végére pedig a San Antonio Spurs ikonja, George Gervin maradt, aki Jeff Eisenbandnek (The Post Game) elmondta, hogy Michael Jordan döbbentette rá, hogy vissza kell vonulnia - 1985/86-ban a Bullshoz igazolt, ott fejezte be karrierjét. Gervin szerint minden idők legjobbja edzésen ugyanolyan keményen harcolt, mint a meccseken, neki meg semmi kedve nem volt az egyik nap tréningezni. Jordan mondta neki, hogy "öreg, ülj le a padra", ő meg leült, és ekkor döbbent rá, hogy neki vége. Nem illett a Bullsba, soha nem is kellett volna odamennie, mert már csak árnyéka volt önmagának. Még mindig átlagolt 16-17 pontot, tudott kosarazni, de már csak félember volt Chicagóban korábbi önmagához képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus