Hírmorzsák 2017-01-17 (13:45)

DeRozan és Hayward lettek a hét játékosai. Rondo szerint tavaly úgy nyerte a gólpasszlistát, hogy három embert nem tudna megnevezni senki a Kingsből, szóval talán mégis lehet használni. Steve Kerr szerint sima faultot ütött Green Jamesen, a két érintett sem nagyon szította a tüzet a meccs után. Melo szerint megmutatta már, mennyire lojális a Knickshez, semmi baja nincs a csapat vezetőségével. Jennings nincs kibékülve azzal, ahogy Hornacek használja. Chris Paul bal hüvelykujja megsérült, Anthony Davisnek a bal hüvelykujja mellett a csípője is. Jeff Van Gundy szerint a szurkolók minden évben bizonyítják, hogy nem érdemlik meg az All-Star szavazás lehetőségét.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Utah Jazz kiscsatára, Gordon Hayward lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. DeRozan 3-0-t ment a kanadaiakkal, ami alatt 30.7 pontot és 7.3 pattanót átlagolt - a hét elején, a Boston Celtics ellen szezoncsúcsokat ért el 41 ponttal és 13 pattanóval. Hayward szintén 3-0-s héten van túl a Utah-val, és neki 23.7 pont, 6.0 pattanó és 4.0 gólpassz voltak a mutatói, ráadásul 73.5%-os mezőnymutatóval.

A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo David Aldridge-dzsel (nba.com) beszélgetett, és elmondása szerint lehet, hogy a körülményeken, a társakon is sok múlik. A játékmester visszautalt az előző évre, ahol szerinte egy olyan Sacramento Kingsben játszott, ahonnan három embert nem tudna senki megnevezni, mégis megnyerte a gólpasszlistát, szóval szerinte még elképzelhető, hogy az ő képzettsége és tudása is lehet hasznos, ha olyanok a körülötte lévő emberek és a gárda játékstílusa.

A hajnali Warriors-Cavs nagyon sima meccs volt, de így is szolgáltatott beszédtémát Draymond Green, aki érdekesen ütközte le az esetet utána túljátszó LeBron Jamest. A meccs után Green azt mondta, hogy megállította Jamest és a gyorsindítást, aztán megmondta Richard Jeffersonnak, hogy másszon ki az arcából, legyen oly' jó. Az eset után Green elkezdte eljátszani, hogy LeBron floppolt, amiről annyit mondott, hogy csak szórakozott, a meccs hevében történt, semmi komoly dologról nincs szó. Steve Kerr vezetőedző szerint sincs szó semmiféle incidensről, ő egy sima faultnak látta az esetet. A másik oldal, James annyit mondott, hogy a fejével találkozott Green válla, de olyan gyorsan történt azt eset, hogy azt sem látta, kivel ütközött - elmondása szerint egy focista, szóval nincs baja, rendben van.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a tegnap esti, Atlanta Hawks elleni vereség után azt nyilatkozta, hogy szerinte bizonyította már a hűségét a csapat felé az elmúlt években, senki felé nem kell ezt bizonygatnia most. Teljesen mindegy, mi történt a csapat körül, ő folyamatosan végezte a munkáját, profi hozzáállással készült, válaszolt minden újságíró minden kérdésére, együtt élt azzal, amiket írtak róla, és végig pozitív maradt. Neki az a fontos, hogy minél jobban játszanak és meccseket nyerjenek - ha a vezetőség beszélni akar vele valamiről, minden nap megtalálható. Nem akar semmiféle vitát a menedzsmenttel, mert annyi történt mindössze, hogy válaszolt egy kérdésre, amit egy újságcikk miatt tettek fel neki - mint ismert, Phil Jackson bizalmasa, Charlie Rosen írt róla egy lehúzó cikket, ami után annyit mondott Melo, hogy ha tényleg úgy gondolják, hogy már nem tud hasznos lenni, akkor azt reméli, hogy személyesen jelzi majd felé a csapat. Úgy érzi, semmi probléma nincs jelenleg közte és a vezetőség között.

Na azért nem mindenki ennyire nyugodt a Knicksnél, a csapat cserehátvédje, Brandon Jennings ugyanis idegesen nyilatkozott a Hawks elleni találkozó után, Jeff Hornacek vezetőedző cserélési szokásait kritizálta "burkoltan". Jennings szerint minden nap teljesen más a helyzet, és sosem tudhatja az ember, hogy mikor kerül pályára, és akkor éppen mi fog történni. Jennings szerint semmilyen kiegyensúlyozottság nincs jelenleg a New Yorknál. A játékmester bevallotta, hogy nem megy neki a játék, és nehezen is szokja meg ezt a helyzetet, mert tényleg nem tudja, mi lesz éppen aznap.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul újra megsérült - ezúttal a bal hüvelykujja húzódott meg, amikor próbálta megkerülni Joffrey Lauvergne zárását és Russell Westbrook után akart menni, de az Oklahoma City Thunder irányítója felé ugrott, hogy kiharcolja a faultot. Paul azonnal bement az öltözőbe, a röntgen szerint nincs komolyabb baja, de ma még jön az MRI, utána lehet pontosabbat tudni arról, mennyit kell kihagynia, ha kell. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davis esett egy nagyot, miután az egyik zsákolási kísérletét megpróbálták leblokkolni - a csípője és neki is a bal hüvelykujja sérült meg, de egyelőre nála sem tudni többet, hogy mennyit lesz kénytelen kihagyni.

Az ESPN egyik szakkommentátora, Jeff Van Gundy az All-Star szavazásról mondta el a véleményét, ő ugyanis többekkel ellentétben azt nem érti, hogy minek adnak hatalmat a szurkolók kezébe. JVG szerint a nézők évről évre bizonyítják, hogy nem érdemlik meg ezt, de nem tudja, miért nem változtatnak ezen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus