Hírmorzsák 2017-02-01 (20:45)

A Bulls vezetősége 2014-ben megfenyegette Jimmy Butlert, hogy ha nem írja alá az idő előtti hosszabbítást, akkor kevesebbet fog játszani. LeBron kapja az idei Jackie Robinson díjat. Jamesnek nincs baja azzal, ha a Cavs Lance Stephensont akarja leigazolni - bárhogy dönt a csapat, ő támogatja. A Miami elcserélné Derrick Williamst, hogy így csináljanak helyet Okaro White-nak. Waiters inkább 0/30 mezőnyből, mint 0/9. Sam Presti szerint Oklahoma Cityben többekre átragadt Westbrook hozzáállása, magabiztossága. Steph Curry játszik ma este, Zaza Pachulia viszont további 1 hétig nem. Luka Doncic egyre több helyen merül fel, mint a 2018-as draft 1/1-ese. Charlie Villanueva is vissza akar térni.

Ryen Russillo (ESPN) értesülései szerint a Chicago Bulls 2014 nyarán megfenyegette Jimmy Butlert, hogy ha nem írja alá idő előtt a hosszabbítást, akkor kevesebbet fog játszani. A történet szerint Butler harmadik éve után, mikor 13 pontot átlagolt, úgy volt vele a csapat, hogy nagyon jó választás volt anno a draft első körének végén, de nem lesz sztár, szóval ajánlottak neki 4 évre 44 millió dollárt. A korlátozott szabadügynöki státusz viszont arról szól, hogy ha valaki iránt van kereslet, akkor jóval a piaci értéke fölött fog ajánlatot kapni, mert annyit ajánlananak az embernek, hogy az előző csapata ne akarja megtartani, Butler ezért azt mondta, hogy jó ez az ajánlat, de inkább nem fogadja el. Aztán jött Klay Thompson 4 éves, 70 millió dolláros szerződéshosszabbítása a Golden State-tel, amit sokan túlfizetésnek gondoltak, mert akkor még Klay Thompson sem volt az, aki most.

Butler ekkor még inkább úgy volt vele, hogy meg fogja kapni a pénzét, és ekkor ment oda hozzá valaki a vezetőségből és nem a szakmai stábtól, hogy ha nem ír alá idő előtt, akkor meg lesznek nyírbálva a percei, Tony Snellt fogják helyette játszatni, és akkor a statisztikái is romlanak majd. Butler erre visszakérdezett, hogy ez egy vicc? Azt a Snellt akarják helyette játszatni, akit rommá vert edzésen, és mindezt csak azért, hogy csökkenjen iránta a kereslet? Tom Thibodeau vezetőedző viszont nem engedelmeskedett a vezetőség nyomásának, Butler pedig megnyerte az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat, aztán aláírta 5 éves, 95 millió dolláros szerződését. A kiscsatár azóta nem bízik a menedzsmentben, mert úgy gondolja, ezt bármikor megtennék vele újra, és ezért is van a neve a cserepletykákban. Russillo ráadásul úgy tudja, hogy Butler megosztotta ezt a dolgot Dwyane Wade-del is, és Fred Hoiberg vezetőedzővel is ez lehet a feszültség oka - Hoiberg nagyon jóban van Gar Forman GM-mel.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James kapja idén a Jackie Robinson díjat - ezt az elismerést minden évben annak ítélik oda, aki a sportpályán elért nagy sikerei mellett a legtöbbet teszi az emberi jogokért, az egyenlőségért és komoly szerepet vállal a közösségben is.

Mint ismert, ma a Cavsnél lesz egy edzés, amin ott lesz Lance Stephenson, Mario Chalmers, Kirk Hinrich és Jordan Farmar is, a bajnok keresi csereirányítóját. Jamest kérdezte erről Dave McMenamin (ESPN), LeBron pedig azt mondta, hogy ő támogatja a klubot, bármit is szeretnének tenni, Stephensonra kitérve pedig hozzátette, hogy senkivel nincs személyes problémája - az sem lenne gond neki, ha leigazolnák az Indiana Pacersnél még anno a PO-ban a fülébe fújkáló hátvédet. Mindenkivel van személyes tapasztalata egyébként Farmart leszámítva, Stephenson mellett Kirk Hinrich-hal is, ellene sok PO-párharcot vívott, mikor a veterán játékmester még a Chicago játékosa volt, Mario Chalmersszel pedig voltak csapattársak. Utóbbinál elmondta, hogy reményei szerint újra pályára fog tudni lépni, tudja, mennyire szeret kosarazni Chalmers, és a Heatnél töltött korszakában egy testvériség alakult ki közöttük, szóval az eligazolása után is tartották a kapcsolatot.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat megpróbálja elcserélni Derrick Williamst, hogy így maradjon rosterhely Okaro White-nak, akit le akarnak igazolni minimum az idény végéig. Ha nem sikerül cserélni, akkor Williams waiveren köthet ki, mert a Heat mindenképpen meg akarja tartani White-ot. Egyes források szerint a Washington Wizards érdeklődik Williams iránt, de olyan csapatok is szóba jöhetnek az esetében, akik még nem érték el a ligaminimumot fizetésekben - egy évre 4.6 millió dollár a bére.

Ha már a Heat, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az utóbbi két hétben parádésan játszó Dion Waiters Kobe Bryant egyik interjúját idézte, mikor a hozzáállásáról kérdezték. Waiters Shandel Richardsonnak (South Florida Sun Sentinel) azt mondta, hogy inkább 0/30 egy meccsen a mezőnyből, mint 0/9, mert az utóbbi azt jelenti, hogy abbahagyta a próbálkozást, elbizonyítalanodott.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti Sam Andersonnak (The New York Times Magazine) beszélt Russell Westbrookról, akit már korábban is imádtak a környéken, de ez új szintre jutott, amikor az irányító a hosszabbítás mellett döntött Kevin Durant lelépése után. Presti szerint vannak olyan emberek Oklahoma Cityben, akik teljesen máshogy viselkednek Westbrook miatt, mint ahogyan egyébként tennék - erőt merítenek a magabiztosságából és abból, hogy nem érdekli őt az, mások minek nevezik, milyen jelzőkkel illetik. Presti szerint sokan úgy mennek el például egy állásinterjúra, hogy azt mondják maguknak, "Ez a munka a tied, gondolkodj Westbrookként, legyél Westbrook!". Ez segít sokszor abban, hogy övék legyen az állás, vagy ha nem, akkor azt az embert sajnálják, aki elszalasztotta a lehetőséget, hogy felvegye őket.

A ma esti meccsekhez kapcsolódik, hogy a Golden State-nél Steph Curry játszik ma este, a Charlotte Hornets ellen, miután felgyógyult betegségéből, Zaza Pachulia rotátorköpeny-sérülése viszont nem jött rendbe, ő a következő egy hetet biztosan kihagyja még.

Egy kicsit távolabbra is gondoljunk: Jonathan Givony (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Luka Doncic egyre többször kerül elő, mint potenciális 1/1-es a 2018-as drafton. Mint ismert, a Real Madrid szlovén tehetsége még csak 17 éves, de tud egyes, kettes és hármas poszton is játszani, és a kontinens talán legnagyobb reménysége Ricky Rubio óta.

Larry Sanders után még egy ember szeretne visszatérni - Charlie Villanueva twitteren jelezte, hogy újra játszana a ligában. Az erőcsatár tavaly a Dallas Mavericksnél még 62 találkozón pályára lépett, most azonban nincs csapata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus