Hírmorzsák 2017-02-13 (10:30)

Melo már az örökranglista 25. helyén, Barkley-t előzte meg. DeRozan Vince Carter nyomdokain a Torontónál. Dolan kihívott minden egykori Knicks-játékost, hogy nézzék vele a meccset. Gallinarit cserélné a Denver, a Raptors és a Clippers érdeklődik. Ibakáról beszélget a Magic a Torontóval és a Miamivel. Lowry szerint a Raptorsnak lépnie kell - arra is lenne ötlete, hogy mit, de inkább hallgat. A Blazers el akarja cserélni Ezelit. Lillard nagyon meglepődött, hogy elcserélték Mason Plumlee-t, akivel kiváló viszont ápolt. Okafor már el sem utazott a Sixersszel a Hornets elleni meccsre. A Thunder-Warriors 2013 óta a legnézettebb nem karácsonyi alapszakasz meccs volt. A Bulls röhejes 4-1-es lefutása (videó). LeBron és Durant az egyenlőségért az új Nike reklámban (videó).

A napi statisztikával kezdjük, a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony ugyanis belépett az örökranglista Top25-jébe, Charles Barkley-t előzte meg a tegnap esti, San Antonio Spurs elleni találkozón. A másik stat a Toronto Raptors dobóhátvédjéhez, DeMar DeRozanhoz kapcsolható - zsinórban 20. alkalommal ért el legalább 20 pontot, legutoljára Vince Carter volt erre képes a kanadaiaknál.

A Knicksnél azért természetesen van más hír is. Egyik, ha nem a leghíresebb szurkolójuk, Spike Lee tegnap Charles Oakley mezben jelent meg a Spurs elleni találkozón, láthatóan elég nagy a támogatottsága az egykori játékosnak, ám James Dolan is támadásba lendült - a tulajdonos meghívta maga mellé Bernard Kinget, Larry Johnsont és Latrell Sprewellt, akik mellette nézték meg a mérkőzést. Ez azért érdekes csak, mert Sprewellt például 2003-as elcserélése óta nem hívták soha Knicks-meccsre, akkor össze is veszett rendesen Dolannel. Egy másik egykori New York játékos, a Knicksnél mindössze 41 meccset lehúzó Vin Baker Jordan Schultznak (The Huffington Post) SMS-ezte meg, hogy Dolan felhívta, és nagyon szomorú hangon kérdezte, hogy nem lenne-e kedve mellette megnézni a meccset. Baker hozzátette, hogy 15 éve egy szót nem váltottak egymással.

Marc Stein (ESPN) állt elő több pletykával is a tegnap este és az éjszaka folyamán. Ő jelentette, hogy a Denver Nuggets Danilo Gallinari mozdításán dolgozik, és az olasz kiscsatár iránt a Toronto Raptors és a Los Angeles Clippers érdeklődnek. Gallinari ki fog lépni szerződésének következő, utolsó évéből (legalábbis így számolnak a Denvernél), úgyhogy lényegében egy 15 millió dolláros lejáró.

Szintén oda igazol az off-szezonban Serge Ibaka, ahova akar, így a PO-ról lassan, de biztosan lemondó Orlando Magic szeretné még értékké váltani, mielőtt ingyen távozna. Stein információi szerint a floridaiak egyre inkább mozgósítják energiáikat, hogy Ibakának új csapatot találjanak a deadline előtt - a Toronto a kongói-spanyol magasember iránt is érdeklődik, mellettük a másik floridai gárdát, a Miami Heatet emlegetik Ibakával kapcsolatban a legtöbbet.

Ha már a Raptors érdeklődései kerültek szóba, akkor itt lehet megemlíteni, hogy szinte biztosan lépni is fognak. Ma hajnalban a Detroit Pistonstól kaptak ki, a találkozó után pedig Kyle Lowrytól azt kérdezték, mi nem stimmelt a negyedik negyedben. Az irányító azt mondta, hogy lényegében semmi, és most már folyamatosan ugyanazt játsszák el - nem tudnak győztesen kijönni ezekből a helyzetekből, úgyhogy valamin most már változtatniuk kell. Kérdezték tőle, hogy min, amire annyit mondott, hogy lenne ötlete, de befogja a száját profi sportolóhoz méltóan. Azt is elmondta Lowry, hogy nem egy-egy vereséget reagál túl, de kezd aggódni - nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene, és semmi változás nincs.

Nemcsak a Denver, hanem a tegnap esti csere másik főszereplője, a Portland TrailBlazers sem fejezte be a mozgolódást, ők Stein forrásai szerint Festus Ezelinek szeretnének új csapatot találni még a február 23-ai deadline előtt. A centert tavaly nyáron igazolta az oregoni alakulat, de egyetlen meccsen sem tudott pályára lépni térdsérülése miatt. A fizetési minimumot elérőknek jól jöhet a szerződése, mivel idén 7.4 millió dollárt keres, de jövőre csak 1 millióig garantált a pénze - állítólag ilyen együtteseknek árulják leginkább Ezelit némi pickkel karöltve.

A Portland sztárja, Damian Lillard a tegnapi cseréről azt nyilatkozta a riportereknek, hogy nagyon nehéz volt megemészteni, mert nagyon jó volt Mason Plumlee-val a kapcsolata a pályán belül és azon kívül is, olyan számára, mintha a testvére lenne. Az irányító szerint nagyon fog nekik hiányozni a magasember, és meg is lepődött, mert azt hitte, hogy ha menni kell valakinek, az sem Plumlee lesz, olyan sok mindent tett hozzá a játékukhoz. Megmondta a centernek, hogy mennyire sokra tartja, és pályafutása egyik kedvenc csapattársa volt, nemcsak az NBA-t, hanem minden korosztályt figyelembe véve.

A Philadelphia Sixersnek ma este, a Charlotte Hornets ellen idegenbeli meccse lesz, de Keith Pompey (Philly.com) értesülései szerint Jahlil Okafor el sem utazott a csapattal, nagyon könnyen elképzelhető, hogy ma az ő cseréjére kerül sor - mint ismert, Okafor már tegnap hajnalban, a Miami Heat ellen sem lépett pályára, nehogy megsérüljön, mielőtt új klubjához kerülne.

Egy kicsit szakadjunk ki a pletykákból: Kevin Durant visszatérése Oklahoma City-be, a tegnap hajnali Thunder-Warriors ütközet 2013 óta a legnézettebb nem karácsonyi alapszakasz meccs volt. Oklahoma City-ben és a térségben 19.5-et mutatót ért el a derbi, ami 2012 óta a legnézettebb alapszakasz találkozó volt az ABC-n vagy az ESPN-en, a San Francisco-Oakland piacon pedig 14.3-as mutatót, ez pedig idén a második legnézettebb összecsapás volt így a térségben a karácsonyi Warriors-Cavs után.

A Chicago Bullsnál vannak gondok a hiányzók mellett is, minden idők egyik legröhejesebb 4-1-es lefutását hajtották végre tegnap este, a Minnesota Timberwolves ellen:

A végére pedig az új Nike reklám marad, amelyben többek között LeBron James és Kevin Durant az egyenlőségért kampányolnak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus