Hírmorzsák 2017-02-15 (21:00)

Drummondot és Reggie Jacksont árulta a Pistons, utóbbi még mehet Minnesotába, Orlandóba vagy New Orleansba. Stanley Johnsont olcsón meg akarta szerezni novemberben a Spurs. Okafor újra a Phillyvel van, valószínűleg nem cserélik. Jokic (Skills Challenge) és Abrines (Rising Stars meccs) helyettesítik Embiidet az All-Star gálán, Mudiay sem játszik az újoncoknak és másodéveseknek kiírt meccsen. A Lakers valószínűleg elcseréli Lou Williamst. A Portland meghallgatja az ajánlatokat Crabbe-re, Turnerre, Ed Davisre és Aminura is. Melo addig nem beszél a no-trade vétójoga feloldásáról, amíg a Knicks elő nem áll egy konkrét cserével. A Knicks, a Lakers és a Warriors érik a legtöbbet. LeBron keresi a legtöbb pénzt Durant és Curry előtt. Stephen Jackson és Billups egy csapatban a BIG3 ligában.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Detroit Pistons szépen csendben elkezdte árulni Andre Drummondot és Reggie Jacksont, de nem igazán tetszett nekik az, amit ajánlottak a két játékosért. Drummond a hírek szerint marad a deadline után is a csapatnál, Jackson viszont ettől függetlenül még költözhet Minnesotába, Orlandóba, New Orleansba vagy egy titokzatos, meg nem nevezett együtteshez.

Szintén Lowe hozta a hírt, hogy több csapat bepróbálkozott a Pistonsnál Stanley Johnsonért novemberben, mikor eltiltotta a Detroit a másodéves swingmant - köztük volt a Spurs is, akik nem nagyon áldoztak volna fel Johnsonért sokat, de ha olcsón megkaphatták volna, szerették volna megkaparintani. Johnson az utóbbi hat hétben jobban játszik, mióta lefogyott és dolgozott a passzolásán is, nincs is terítéken elcserélése.

Közben az is kiderült, hogy Jahlil Okafor valószínűleg nem megy sehova a Phildelphia Sixerstől, legalábbis nem most. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) úgy tudja, hogy azért jegelte a csapat a centert, hogy a lehető legjobb ajánlatot tudják kisajtolni az Okaforért érdeklődőkből, de már senkivel nem tárgyalnak róla aktívan - Jessica Camerato (Comcast) jelentette, hogy Okafor csatlakozott a csapathoz, várhatóan a következő meccseken már játszani fog.

A Sixershez tartozik, hogy az All-Star gálán a Rising Stars meccsen Alex Abrines, szombaton, a Skills Challenge-en pedig Nikola Jokic helyettesíti a térdsérülése miatt kimaradó Joel Embiidet. Ugyanide tartozik, hogy a Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone szerint Emmanuel Mudiay valószínűleg nem játszik a Rising Starson - ő hátfájdalmai miatt már jó ideje nem bevethető.

A Hoopshype egy GM-re hivatkozva azt állítja, hogy a Los Angeles Lakers árulja Lou Williamst, nagyon úgy tűnik, hogy a deadline előtt elcserélik a liga egyik legjobb hatodik emberét.

Ugyancsak a Hoopshype hozta a hírt, hogy a Portland TrailBlazers meghallgat ajánlatokat Allen Crabbe-re, Evan Turnerre, Ed Davisre és Al-Farouq Aminura - szeretnék csökkenteni a payrolljukat, illetve emellett minél több draftpicket be akarnak gyűjteni.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy amíg a csapat nem tesz elé egy konkrét cserét, hogy ide menne ezért és ezért a játékosért, addig nincs miről beszélni az ő vétó jogával kapcsolatban. Ha a Knicksnek megvan a konkrét csere, akkor fog leülni beszélni a családjával és átgondolni ezt az egészet, addig nem téma ez a dolog.

Voltak pénzügyek is a mai napon, miután kijött a Forbes legújabb felmérése. Ez alapaján 3.5%-ot nőtt átlagban az NBA franchise-ok értéke, már 1.36 milliárd dollárt kóstál átlagban egy klub - soha korábban nem voltak ilyen szinten a csapatok. A New York Knicks éri a legtöbbet, 3.3 milliárd dollárt, mögötte a Los Angeles Lakers a második 3 milliárddal, a Golden State Warriors pedig 2.6 milliárd dollárral a harmadik. Érdekesség, hogy az 1.2 milliárd dollárral 11. helyezett Cleveland Cavaliers több mint 40 millió dolláros mínuszban zárt az előző évben - ezt egyértelműen a vaskos luxusadónak köszönheti Dan Gilbert, de természetesen így is jelentősen nőtt a csapat értéke. A teljes listát ezen a linken megnézhetitek.

Kurt Badenhausen (Forbes) cikkében az is szerepel, hogy 2020/21-re az átlagos fizetés 10 millió dollár lesz - 2013/14-ben ez a szám még csak 4.9 millió dollár volt.

Ugyanebből a cikkből derül ki, hogy LeBron James teszi zsebre a legtöbbet egy év alatt, minden szponzorációs pénzzel együtt 88 millió dollárt visz haza - zsinórban harmadik éve övé a legmagasabb szám, és a Cavstől kapott fizetése mellett 55 milliót keres még. A második helyen Kevin Durant áll 62.5 millió dollárral, a harmadik pedig Steph Curry 47.1 millió dollárral - James Harden (46.5 millió) és Russell Westbrook (41.5 millió) vannak még a Top5-ben

A végére pedig a BIG3 liga maradt, Chauncey Billups és Stephen Jackson ugyanis egy csapatban fognak játszani, a KILLER 3s-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus