Hírmorzsák 2017-02-18 (09:30)

A Magic visszautasította a Kings ajánlatát - Cousins nem kellett nekik Vucevicért és Fournier-ért vagy draftjogokért? Ranadive nem biztos benne, hogy szeretne 200 millió dollártért hosszabbítani Cousinsszal. A Pistons és a Magic Reggie Jacksonról tárgyaltak DJ Augustinért és Jeff Greenért. Paul George nem akarja még elkötelezni magát a Pacershez. Az Indiana árulja az idei első körös pickjét. Az L2M report szerint Smart faultolta Butlert. Westbrooknak kicsit elege volt a Durantet firtató kérdésekből. Eric Gordon szerint mindig is diszfunkcionális csapat volt a Pelicans. Harden szerint ő a legjobb játékos a világon. Irving szerint a Föld lapos. Beal nem érti, mi alapján ment Carmelo Love helyett az All-Star gálára. Oakley játékos-edző lesz Billupsszal és Stephen Jacksonnal egy csapatban a BIG3 ligában. Doncic ügynököt fogadott.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Detroit Pistons és az Orlando Magic egy cseréről tárgyaltak, amiben Reggie Jackson a floridaiakhoz költözött volna DJ Augustinért és Jeff Greenért cserébe - ez alapvetően fizetéstakarítás lenne a Detroit részéről, hiszen Green lejáró, Augustin pedig 7.25 millió dollárt keres még 3 évig, míg Jackson ugyanilyen hosszú szerződése még évi 16-17-18 millió dollárról szól. Azt nem tudni, meddig jutottak a beszélgetések, illetve hogy most hol áll a két fél.

Az Indiana Pacersnél Paul George egyelőre nem kész arra, hogy elkötelezze magát az együtteshez - nyáron 5 évre 219 millió dollárért hosszabbíthat a csapattal, de ezt jelen állás szerint még nem nagyon akarja megtenni. George elmondása szerint Larry Bird elnöknek is megmondta, hogy nyerő csapatban akar kosárlabdázni, olyanban, amiben van esélye a végső győzelemre. Nem érdekli, ki mit szól ehhez, de szeretne lényeges dolgokért küzdeni, nem csak a saját statisztikáiért, vagy hogy magának megmutassa, mire képes. Azt is hozzátette PG, hogy az továbbra is a tervei között van, hogy az első legyen, aki Indianának NBA bajnoki címet szerez, egyáltalán nem zárta tehát ki annak a lehetőségét, hogy marad - 2018-ban lehet egyébként leghamarabb szabadügynök.

Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a Pacers dolgozik is azon, hogy megerősítsék a keretet George körül, hátha jobb eredményeket tudnak hozni és ezzel maradásra bírják - elkezdték árulni a 2017-es első körös draftjogukat

Ha már sztárok közel a lejáróhoz, akkor itt lehet megemlíteni DeMarcus Cousinst, aki több forrás alapján is hajlandó lenne a nyáron hosszabbítani az 5 éves szupermaximumért (több mint 200 millió dollár), viszont Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint Vivek Ranadive tulajdonos nem biztos benne, hogy szeretné ezt a pénzt kifizetni Cousinsért. Bucher úgy tudja, hogy a Kings a szezon korai szakaszában felajánlotta a centert az Orlando Magicnek Nikola Vucevicért, illetve Evan Fournier-ért vagy draftjogokért, de a floridaiak nemet mondtak, mert Rob Hennigan GM-nek voltak kétségei afelől, hogy megint egy ilyen sok labdával dolgozó center köré építkezzen, illetve nem igazán bízott abban, hogy meg tudják tartani Cousinst hosszútávon is.

A liga kihirdette a szokásos L2M reportot a tegnap hajnali Chicago Bulls - Boston Celtics meccsről, és a visszanézések után is úgy ítélték meg, hogy Marcus Smart faultolta Jimmy Butlert, mert elérte a karját, ezzel befolyásolta a dobását.

Az All-Star hétvégén tegnap média nap volt több érdekességgel. Az Oklahoma City Thunder sztárjától, Russell Westbrooktól természetesen Kevin Durantről kérdeztek egy csomót, mire Westbrook elmondta, hogy nem tudja, mit szeretnének hallani az újságírók. Jelenleg nagyszerű helyen van, jól érzi magát, elégedett a jelenlegi csapatával, és csak a jövőbe tekint. A többi Durantet és a köztük lévő viszonyt firtató kérdésre visszakérdezéssel válaszolt Westbrook.

A korábban New Orleansban játszó, jelenleg a Houston Rocketsnél kosarazó Eric Gordonnál a Pelicansnél töltött időszakra kérdeztek rá, amire azt mondta Gordon, hogy mindig is diszfunkcionális volt kicsit a csapat, mikor itt volt - most sokkal szabadabban játszhat. Azzal is gondja volt, hogy folyamatosan változtatták a szerepkörét, erre pedig nem számított, mikor idekerült - ha nagyobb teret kapott volna, szerinte más lett volna a végeredmény is.

A Rockets sztárjánál, James Hardennél arra kérdeztek rá, hogy szerinte ő a legjobb játékos jelenleg a világon, amire természetesen azt válaszolta, hogy igen, mert mindenben jó - magas a kosár IQ-ja, folyamatosan tanulja a játékot, a pontszerzést is hatékonyan csinálja, emellett pedig a társait is jobbá teszi. Harden szerint nem sok játékos képes erre - lehetnek nála sokkal atletikusabbak vagy dobhatnak sokkal jobban, de kevesen tudnak ennyi mindent egyszerre. A jelenleg irányítóként játszó hátvéd hozzátette, hogy bárkit megkérdezhetnek a legjobbak közül, mindenki saját magát fogja mondani, hogy ő a leg-leg-leg, mivel játékosként mindenki bízik abban, amit tud. Ezzel nem másoknak akar odamondani senki, ez egyszerűen önbizalom.

A nap nyilatkozata azért nem hozzájuk, hanem a Cleveland Cavaliers irányítójához, Kyrie Irvinghez tartozik, aki a riportereknek elmondta, hogy a Föld bizony lapos, nem gömbölyű. Irving szerint semmilyen információ nincs arról, hogy a nap körül keringünk a többi bolygóval együtt, és ha valaki jobban belegondol a dolgokba, akkor teljesen világos, hogy a Föld lapos. 

A gálára nem került be végül Bradley Beal a sérült Kevin Love helyén sem, erről beszélgetett a Washington Wizards dobóhátvédje a Washington Post munkatársával. Beal azt mondta, hogy sosem mondaná, hogy valaki nem érdemli meg, hogy ott legyen az All-Star gálán, főleg Carmelo Anthonyval kapcsolatban, akit évek óta az egyik legnagyobb fegyvernek tart támadásban az egész ligában, de nem világos neki, hogy akkor most mégis mi alapján választják meg az All-Star játékosokat. Ha a sikeres szereplést díjazzák, akkor nem érti, hogyan születhetett meg az a döntés, hogy Melo megy Love helyén a főmeccsre.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Real Madrid 17 esztendős szlovén csillaga, Luka Doncic aláírt Billy Duffy-val, ezentúl ő képviseli az érdekeit - Doncicot a legtöbb helyen biztos Top2-nek tekintik a 2018-as drafton, miután már most meghatározó szerepet játszik a Realnál a spanyol bajnokságban és az Euroligában is.

A BIG3 ligában újabb név látott napvilágot, miután Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy Charles Oakley játékos-edző lesz Chauncey Billups és Stephen Jackson mellett a KILLER 3s nevű csapatban.

A két nyugati elitcsapat, a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs fér be támadási és védekezési hatékonyság alapján is a Top10-be - NET-ratingben, tehát 100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbségében is ők állnak az első két helyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus