Hírmorzsák 2017-02-22 (20:30)

A Rockets akar még egy 10-12 milliós játékost - kinézték Shumpertet, a Cavs Beverley-t akarja érte, aki iránt a Bulls és a Knicks is érdeklődik. Butler Jae Crowder miatt nem megy egyelőre Bostonba. A Pacers elkezdte meghallgatni az ajánlatokat Paul George-ra - 2018-ban a Lakershez igazol a kiscsatár? Több csapat bánkódik, hogy nem tudta, hogy ilyen kevéssel maradt le Cousinsról. Larry Sanders privát edzésen járt a Cavsnél, Derrick Williams aláírta második 10 napos szerződését a bajnoknál. A Pistons felméri KCP csereértékét. Melo nyáron engedi a cseréjét a Clippershez? Iverson azért nem lesz NBA edző, mert nem irányít olyanokat, akik több pénzt keresnek nála. Stephenson Michael Jordan idézetét lopta el. Mike Bibby és Ricky Davis egy csapatban a BIG3-ben.

Beindult a pörgés a holnapi deadline előtt, ma több fronton is új hírek jöttek ki.

A Boston Celtics - Chicago Bulls vonalon David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy Jae Crowder az, akin megy az egyezkedés, őt akarja a Bulls és őt nem akarja adni a Celtics. A Chicago a legjobb játékosáért nem akar olyanokat átvenni, akiket egyébként sem tartana meg a Boston, a lottery első felébe szóló draftjog mellett kell nekik egy bizonyított játékos is, Crowder pedig a liga legjobb nem újoncszerződésével rendelkezik. A Boston ugyanakkor nem akarják odaadni, mert Danny Ainge elképzelése szerint Crowdert, Marcus Smartot, Avery Bradley-t és Butlert akarják összetenni védekezésben Al Horforddal és Isaiah Thomasszal, szerinte csak így van esélyük felvenni a versenyt a Clevelanddel.

Az szintén a Celticshez tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Boston nem teljesen vetette még el azt az ötletet, hogy megszerzik Jahlil Okafort - nem prioritás számukra, de benne van a pakliban, hogy ha nem jönnek össze az első számú kiszemeltjeik, akkor a Sixers centerére mennek rá.

A Bostonnal az utóbbi napokban, hetekben összehozták Paul George-ot is, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint pedig az Indiana Pacers elkezdi felmérni a terepet, ki mit adna a kiscsatárért - meg akarják tartani hosszútávon, csak egyelőre úgy tűnik, hogy George nem akar velük hosszabbítani idő előtt, és a hírek szerint 2018-ban vagy marad a Pacersnél, vagy a Los Angeles Lakershez igazol. Larry Bird egyébként kétfelé is kacsingat, hiszen továbbra sem adta fel annak a lehetőségét, hogy megerősíti a keretet George körül, így maradásra bírja sztárját, viszont közben elkezdte tervezgetni, mi van, ha Myles Turner köré újjá kell épülni. Itt a Boston érdekes lehet, mert a Bullsnak és a Pacersnek is kellhet a Brooklyn Nets első körös pickje - a nagy kérdés az, hogy el akarja-e cserélni a két gárda a sztárjait, mert akkor lejjebb mehet az értékük, ha úgy érzik a vezetőségek, hogy nekik mindenképpen kellene a pick, de a másik gárda vinné el a draftjogot helyettük.

Stein és Wojnarowski jelentették, hogy a Houston Rockets Lou Williams megszerzésével nem fejezte be a mozgolódást, a texasiak szeretnének egy 10-12 millió dolláros szerződéssel rendelkező játékost megkaparintani, amiért lejáró szerződéseket és picket adnának. Az egyik legfőbb kiszemeltjük a hírek szerint Iman Shumpert, de az a probléma, hogy a Cleveland Cavaliers Patrick Beverley-t várja érte cserébe, őt meg sem a Rockets nem akarja adni, sem maga az irányító nem akar távozni Texasból - imádják a játékosok és a vezetőség is. Calvin Watkins (ESPN) úgy tudja, hogy a Cleveland mellett a Chicago és a New York Knicks is érdeklődik Beverley iránt.

Szintén a Cavshez kapcsolódik, hogy Larry Sanders ma privát edzésen járt náluk, de állítólag csak "kötelességből" megnézték, egyáltalán nem kell többet belelátni ebbe. Maradjunk még a bajnoknál, hiszen Derrick Williams ma aláírta második 10 napos szerződését is - egyelőre tehát nem igazolták le a teljes idényre az erőcsatárt.

Azt a már többször említett Wojnarowski mondta el, hogy több csapat is nagyon gondolkodóba esett, hogy nem kellett volna-e DeMarcus Cousinsért cserélniük, miután meglátták, milyen csomagért került a sztár a New Orleans Pelicanshez. Wojnarowski úgy tudja, hogy lényegében mindenkit felhívott a csere előtti 72 órában a Sacramento Kings, aki valaha érdeklődött a center iránt, és rákérdeztek, hogy most mi a helyzet, mik az ajánlataik - voltak olyan gárdák, akik utólag azt mondták, bárcsak tudták volna, hogy ilyen közel álltak ahhoz, hogy megszerezzék Cousinst. A hírek szerint Vlade Divacot nagyon nehezen lehetett elérni telefonon, Dell Demps is úgy tudott vele megegyezni, hogy az All-Star hétvége miatt New Orleansban volt a GM az elmúlt héten - a segéd GM, Ken Cantanellával többet beszéltek a csapatok, mint Divaccal.

Wojnarowski értesülései szerint a Detroit Pistons elkezdte felmérni a terepet Kentavious Caldwell-Pope csereértékét illetően - korlázotott szabadügynök lesz a nyáron, és egyelőre nem teljesen biztosak abban, hogy maximum szerződést akarnak neki adni.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a Carmelo Anthony cserepletykáknak nem lesz vége a deadline-nal - állítása szerint a Los Angeles Clippers vezetőségében úgy gondolják, hogy Melo a nyáron eltekintene a no-trade vétójogától, ha így Doc Riversékhez kerülhetne Chris Paul mellé.

Allen Iverson a TMZ Sports kérdésére elmondta, soha nem lesz edző az NBA-ben, mert nem fog olyanokat irányítani, akik több pénzt keresnek nála. Hozzátett egy kérdést, hogy hogyan tudna nekik bármit is mondani így?

A jelenleg bokasérüléssel bajlódó Lance Stephenson instagramon kitett egy képet, amin éppen Michael Jordan egyik híres idézete van, csak kicseréte a számokat, és önmagának tulajdonította a szöveget.

A végére pedig a BIG3 maradt, akik bejelentették, hogy Mike Bibby és Ricky Davis egy csapatban, a Ghost Ballersben fognak játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus