Hírmorzsák 2017-03-20 (10:00)

A Warriors mérges volt amiatt, hogy a Thunder semmit nem csinált, hogy enyhítse a feszültséget Durant első Oklahoma City-i visszatérése előtt. Waiters szeretne még az alapszakasz vége előtt újra játszani (boka). Millsap 2 meccset, Bazemore 7-10 napot hagy ki (mindketten térd). Tristan Thompson szájsérülést szenvedett. Parsons meniscusát ma műtik. Dejounte Murray még 2-3 hetet kihagyhat (medence). A Cavs nagy triója "fennállása" legjobb meccsét produkálta támadásban - a bajnok hivatalosan is bejutott a PO-ba. Lillard az első játékos, aki a Blazersnél 1000 tripláig jutott, ezenkívül Amare és Klay Thompson örökébe lépett a Portland sztárja. Monroe 35.000, Nick Young 25.000, D'Angelo Russell 15.000 dolláros büntetést kapott. Casspi közel áll a megegyezéshez a Minnesotával. Troy Williams 10 napra a Rocketsnél.

Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy a Golden State Warriors mérges volt amiatt, hogy az Oklahoma City Thunder gyakorlatilag nem csinált semmit Kevin Durant első visszatérése alkalmával. A hírek szerint a Warriors úgy érezte, hogy valakinek a Thunder menedzsmentjéből Durant mellett kellett volna felszólalnia, hogy ezzel is csökkentse a feszültséget, és hogy Durant megérdemelt volna egy sajtótájékoztatót, amelyben megköszönik neki azt, amit a csapatért tett addigi pályafutása során. A Golden State úgy gondolja állítólag, hogy az OKC hallgatása vezetett ahhoz az ellenséges hangulathoz, ami az első Oklahoma Cityben lejátszott mérkőzésen tapasztalható volt.

Térjünk rá a sérülésekre. A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters azt nyilatkozta Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel), hogy az a cél, hogy az alapszakasz vége előtt visszatérhessen - a Minnesota Timberwolves ellen szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést. Waiters szerint még olcsón megúszta, mert azt hitte, eltört a bokája. Az Atlanta Hawksnál ketten is hiányoznak majd a következő találkozókról - Paul Millsapnek a bal térde állt be, így két összecsapáson biztosan nem lép pályára, Kent Bazemore-nak pedig a jobb térde zúzódott meg, neki 7-10 napos pihenőt jósolnak az orvosok.

A Cleveland Cavaliersnél ma hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni meccsen szájsérülést szenvedett Tristan Thompson - azt egyelőre nem tudni, kell-e kihagynia meccset emiatt. A San Antonio Spursnél Dejounte Murray nem játszik már egy ideje, de Jabari Young (San Antonio Express-News) úgy tudja, hogy az újonc irányító további 2-3 hetes kihagyásra is számíthat medencecsont sérülése miatt. Szintén ide kapcsolódik, hogy ma műtik Chandler Parsons bal térdét (meniscus) - már lehetett tudni eddig is, de természetesen ezzel befejezte a szezont.

A Cavaliers triója, LeBron James, Kyrie Irving és Kevin Love ma hajnalban, a Lakers ellen összesen 101 pontig jutott - ez a bajnok hármasának legjobb összteljesítménye, amit valaha nyújtottak egymás mellett. A Cavs egyébként a ma hajnali sikerével hivatalosan is ott van a rájátszásban - bár ez eddig is csak formalitás és idő kérdése volt.

Ha már napi statisztika, akkor azt is meg kell említeni, hogy Damian Lillard 1002 bedobott hármasnál jár - ő a Portland TrailBlazers történetének egyetlen játékosa, aki ezredes lett ilyen szempontjából. Lillard Amare Stoudemire óta az első, aki elért 49 pontig egy olyan mérkőzésen, ahol 21 vagy ennél kevesebb mezőnykísérlete volt (2008. május 11-én sikerült ez STAT-nak), és Klay Thompson mellett az NBA történetének egyetlen játékosa, aki első 5 szezonja alatt elért 1000 bedobott hármasig.

A liga kiosztotta a büntetéseket a Lakers - Milwaukee Bucks mérkőzésen történt kakaskodásban résztvevőknek. Greg Monroe-t 35.000 dollárra büntették, mert meglegyintette Nick Youngot, Young a balhé kirobbantásáért és Malcolm Brogdon ellökéséért kapott egy 25.000 dolláros csekket, míg D'Angelo Russellnek 15.000 dollárt kell befizetnie, amiért meglökte hátulról Monroe-t.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Omri Casspi nagyon közel áll a megegyezéshez a Minnesota Timberwolvesszal, nagy valószínűséggel hozzájuk ír alá a szezon végéig - Tom Thibodeau vasárnap találkozott az izraeli kiscsatárral New Orleansban, a Pelicans elleni mérkőzés előtt, és egy vacsora keretében megpróbálta meggyőzni Casspit, hogy jó lesz neki náluk. Casspi iránt a Memphis Grizzlies, a Los Angeles Clippers és a Boston Celtics is érdeklődött. A Houston Rockets már megállapodott egy játékossal, ők Troy Williamsnek adtak egy 10 napos szerződést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus