Hírmorzsák 2017-03-21 (20:30)

George-ért bejelentkezett a Celtics, a Hawks, a Sixers és a Nuggets is a deadline előtt - a Philly úgyis odaadta volna érte Noelt/Okafort, Covingtont és két első köröst, hogy tudták, 2018-ban leléphet a Lakershez. Larry Bird mindent meg fog tenni, hogy George-ot hosszútávra a Pacershez kösse. Lance Stephensonnal a 2014-es All-Star gála környékén, illetve a Danny Granger - Evan Turner csere után kezdődtek a gondok. Westbrook következő technikaija automatikus eltiltással jár. 77 éves korában elhunyt a Bulls egykori GM-je, Jerry Krause. Új logója lesz a Timberwolvesnak. Bjelica törött bal lábát megműtötték. Iguodala ma éjszaka nem játszik (csípő). Splittert a D-Ligába küldte a Sixers.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint legalább négy együttessel tárgyalt Paul George elcseréléséről az Indiana Pacers, a Boston Celticsszel, a Denver Nuggets-cel, a Philadelphia Sixersszel és az Atlanta Hawksszal, de igazán komoly szándék nem volt Larry Birdéknél George elmozdítására.

Kyle Neubeck (Liberty Ballers) úgy tudja, hogy a Sixerst egyáltalán nem érdekelte, hogy George csak a Pacersben, vagy ha nem ott, akkor a Los Angeles Lakersben képzeli el a pályafutását - ennek ellenére is cseréltek volna érte, mert úgy gondolták, hogy a Joel Embiid, Dario Saric, Ben Simmons trióval meg tudják győzni, hogy hosszabbítson a csapattal. A hírek szerint Jahlil Okafort vagy Nerlens Noelt (akit a Pacers választ), Robert Covingtont és legalább két első körös draftjogot ajánlottak a kiscsatárért - a saját első körösüket megtartották volna arra az esetre, ha George mégis lelép 2018-ban, inkább a Lakers vagy a Kings első körösét dobták volna bele a csomagba állítólag.

Szintén Zach Lowe jelentette, hogy a Pacers mindent megtesz annak érdekében, hogy George-ot hosszútávra a klubhoz kössék, ha erre van lehetőségük - sztárjuk megmondta, hogy bajnokesélyes Indianában akar játszani, vagy ha ez nem lesz adott, akkor a Lakershez igazol. Larry Bird úgy fogalmazott, hogy lesz bizonyos kerete, amit elkölthet, és ezt el is fogja költeni - nagyjából 20 millió dollárnyi sapka alatti hellyel számolnak a csapatnál, és az első körös pickjüket is szeretnék azonnal bevethető játékosra váltani. Bird szerint George egyértelműen fogalmazott, hogy bajnokesélyes csapatot akar maga köré, ők meg akarják tartani a játékost, aki egyébként maradni is akar a Pacersnél. Ez persze változhat, de éppen ezért minden tőle telhetőt meg fog tenni, és azt is hozzátette, hogy a teljes rebuild meg sem fordul a fejükben.

Még mindig Lowe hozta a hírt a Pacerstől, hogy Lance Stephensonnal a 2013/14-es idény közben, az All-Star gála környékén kezdődtek a gondok - Stephensont nem választották be az All-Star csapatba, míg Roy Hibbertet igen. A csapat akkori vezetőedzője, Frank Vogel nyilatkozta le Lowe-nak, hogy ebből voltak problémák, aztán amikor Danny Grangert elcserélték Evan Turnerre, az az egész gárdának nem tetszett, Stephensont pedig kifejezetten idegesítette. Vogel szerint Turnerrel semmi gond nincs, jó gyerek, volt is értelme papíron annak a lépésnek, de a kémiát megborította teljesen. Abban az idényben egyébként még keleti döntőt játszott a gárda, de nyáron Stephenson visszautasította a Pacers 4 éves, 44 millió dolláros ajánlatát.

Térjünk még vissza a Phillyhez: Tiago Splittert a D-Ligába irányították, ott fog játszani a rehabja legújabb fázisában, és teljes értékű edzésmunkát végezhet már lassan a nagy csapattal is, közel van ahhoz, hogy bemutatkozzon új klubjában a deadline előtt az Atlanta Hawkstól szerzett brazil center. Ha már sérülés, akkor említsük meg a Minnesota Timberwolves játékosát, Nemanja Bjelicát is, akinek megműtötték a törött bal lábát - korábban volt már róla szó, hogy ő befejezte a szezont. A Golden State Warriorsnél Andre Iguodala ma este, a Dallas Mavericks ellen nem fog pályára lépni, a csípője húzódott meg.

A Timberwolveshoz kapcsolódik, hogy április 11-én bemutatják a csapat új logóját

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban technikait kapott abban a kakaskodásban, ami a félidő vége előtt nem sokkal alakult ki a két gárda között. Westbrooknak ez volt a 15. technikaija ebben a szezonban, úgyhogy a következőnél automatikus eltiltás jön nála.

A végére pedig egy szomorú hír: ma délután, 77 esztendős korában elhunyt Jerry Krause, a Chicago Bulls egykori GM-je - az ő irányítása alatt lett uralkodó a 90-es évekre a Bulls, 1985-től 2003-ig volt ő a Chicago szakvezetője.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus