Hírmorzsák 2017-03-25 (10:00)

LeBron szeme megsérült. Noah 20 meccses eltiltást kap a ligától. Booker több történelmet is írt ma hajnalban. Jae Crowder próbált trollkodni a Sunsszal. Isaiah Thomas szerint furcsa volt a Phoenix "taktikája", Earl Watson válaszolt. Booker Kobe-t idézte a meccs után. Bryant nem lesz a Lakers vezetőségének tagja. A Celticshez vagy a Lakershez kerül Blake Griffin a nyáron? Griffin Los Angelesben maradna leginkább. Austin Riversre neheztelnek a Clippersnél. Harden szólt egy-két jó szót Lou Williamsért a Rocketsnél a deadline előtt, D'Antoni dicsérte "új" játékosát. Embiid térdét megműtötték. Asik befejezte, Pondexter el sem kezdi a szezont. Glenn Robinson III két hetet kihagy (vádli).

Ma a morzsát is Devin Bookerrel kezdjük, hiszen a Phoenix Suns 20 éves dobóhátvédje 70 pontig jutott. Ezzel egyrészt a liga történetének mindössze a hatodik játékosa lett, aki elérte ezt a határt (Wilt Chamberlain, Kobe Bryant, David Thompson, David Robinson és Elgin Baylor után), Kobe 81 pontos meccse óta az első, másrészt természetesen ő az aktív csúcstartó már (Carmelo Anthony 62-vel van mögötte, LeBron James 61-gyel a harmadik), harmadrészt pedig soha senki nem dobott még ennyi pontot a Boston Celticsnek (Baylornak 1959/60-ban volt egyszer 64 pontja, Michael Jordannek az 1986-os rájátszásban 63 pontja, Wiltnek pedig a legendás 1961/62-es idényben 62 pontja). Ez volt egyébként a 11. legalább 70 pontos meccs az NBA történetében, és természetesen ez a rekord a 20 évesek között - soha senki nem ért még el 60 pontig sem ilyen fiatalon, nemhogy 70-ig.

Bostonban azért nem aratott ez ennyire osztatlan sikert. A ma reggeli Visszajátszásban látott kép kikerült instagramra is, ott Jae Crowder próbált meg trollkodni azzal a beszólással, hogy még soha nem látott ennyire boldog embereket egy zakó után. A Celtics irányítója, Isaiah Thomas sem volt azért annyira elragadtatva - annyit fűzött a dologhoz, hogy ők nyertek, és ők a rájátszással foglalkoznak, a Phoenix meg a lotteryvel. Thomas azért azt is elmondta, hogy gratulál Bookernek, megemeli a kalapját, mert 70 pont nagy dolog bármilyen szinten bármelyik ligában, és óriási meccse volt, de az nagyon furcsa volt, ahogyan egy vereség közben próbálta meg a Suns minél jobban felnyomni Booker számait. Folyamatosan kérték ki az időket, ütötték be a faultokat a végén is, pedig 15 ponttal le voltak maradva - egyértelmű volt a szándékuk, de nem sokszor látni ilyet. A Suns vezetőedzője, Earl Watson annyit mondott, hogy ha valakinek problémája volt ezzel az eljárással, akkor tennie kellett volna ellene.

Devin Booker maga is megszólalt természetesen, ő Kobe Bryantet hozta fel meccs utáni interjújában. A dobóhátvéd szerint Kobe egyszer azt mondta, hogy az különböztette meg őt másoktól, hogy mások azt gondolták, hogy 30 pont sok. Ha lehetősége lett volna rá, dob 100 pontot is egy meccsen - soha nem voltak korlátai, és próbál ugyanígy hozzáállni ő is. A tőle telhető legjobb akar lenni az élet minden területén, nem csak a kosárlabdában, de a pályán nem akarja azt mondani, hogy 40 vagy 50 pontig akar jutni - mindig a legtöbbet akarja magából kihozni.

Ha már Kobe, akkor térjünk ki rá is, az ESPN SC6 című műsorában nyilatkozott arról, hogyan tovább neki a Los Angeles Lakersnél. Bryant saját elmondása szerint Rob Pelinka a család közeli barátja, nagyon jóban vannak, úgyhogy neki és Magic Johnsonnak is mindig a rendelkezésére áll, csak egy telefont kell megereszteniük, de az, hogy ő minden nap bejárjon, mint vezetőségi tag, az nem neki való. Imád írni, rendezni, új dolgokat csinálni, építeni - kell neki a hely, hogy kiélhesse képzelőerejét és kreativitását, erre fókuszál most teljes mértékben.

Megemlítettük, így folytassuk vele: a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James szemsérülést szenvedett ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen, mikor a harmadik negyed végén belenyúlt véletlenül a szemébe Jeremy Lamb. Nem tudta nyitva tartani a jobb szemét a mérkőzést követő interjú során, a szaruhártya sérült meg, és saját elmondása szerint a látása is homályos volt. Jamest a negyedik negyedben ziccer közben faultolta Michael Kidd-Gilchrist, nagyot esett a hátára, úgyhogy saját elmondása szerint ha ma este nem játszik, akkor az nem azért lesz, mert Tyronn Lue vezetőedző pihentetné, hanem mert fizikailag nincs játékra kész állapotban.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a New Orleans Pelicans bejelentése szerint Omer Asik és Quincy Pondexter is befejezte az idényt. A török center február 10. óta nem lépett pályára, Pondexter pedig egyáltalán nem volt bevethető idén, egyikük kiesése sem fogja megrengetni a világot Alvin Gentryéknél. Asiknak egyébként még mindig az a titkozatos betegsége van, amit állítólag Mexikóban szedett össze az All-Star hétvége alatt, Pondexter pedig évek óta a bal térde miatt játékképtelen. Az Indiana Pacersnél Glenn Robinson III legalább két hetet kihagy, a bal vádlijával vannak gondok. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid tegnap kés alá feküdt, kisebb műtétet hajtottak végre szakadt bal meniscusán - egyelőre nem tudni, mikorra épül fel, de elvileg a következő idény elejére már bőven készen kell állnia.

A New York Knicks minden nap szolgáltat témát mostanában (is), most Joakim Noah került a középpontba, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis 20 meccses eltiltást fog kapni a francia center a drogellenes szabályok megsértése miatt - a hivatalos bejelentés ma várható. A hírek szerint Noah egy "fű alatt szerzett", vény nélkül vett kiegészítővel bukott le az egyik vizsgálaton. A liga vizsgálata alapján a játékos nem direkt szegett szabályt, végig együttműködött az NBA-vel.

A Houston Rockets deadline előtt megszerzett cserehátvédje, Lou Williams Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) csapatváltása körülményeiről mesélt. Williams szerint beszélt telefonon James Hardennel, aki megkérdezte, hogy szeretne-e náluk játszani. Williams azt válaszolta, hogy szereti a Lakerst, de az a játékstílus, amiben a Rockets játszik, fekszik neki, erre Harden megígérte, hogy oda fogják cserélni. Nevetett egyet, mert hallotta már ezt korábban nagyon sokszor, úgyhogy nem is igazán foglalkozott vele, de úgy érzi, hogy Harden szólt egy-két jó szót az érdekében, ezt követően kerülhetett a texasiakhoz. Mike D'Antoni vezetőedző azt mondta, hogy szükségük volt még egy emberre, aki helyzetet tud kreálni, Williams pedig tökéletes erre a szerepre. A tréner szerint "új" játékosa kiváló scorer, és ha valaki kiesik, tud 15-20 ponttal többet tenni a közösbe. D'Antoni azt is elmondta, hogy sosem lehet elég játékszervező és shooter egy csapatban, márpedig Williams mindkettő egyszerre.

Térjünk rá kicsit a nyárra. Kevin Ding (Bleacher Report) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Los Angeles Clippers szabadügynökké váló erőcsatára, Blake Griffin számára a Los Angeles Lakers és a Boston Celtics is potenciális lehetőség lesz a nyáron - cserélni egyik együttes sem akart érte, de most "ingyen" lehet megszerezni majd. Ding úgy tudja, hogy Griffin szeretne LA-ben maradni (akár a Clippersnél, akár a Lakersnél), mert a szórakoztatóiparban elgondolt törekvései miatt ez borzasztóan fontos neki.

Szintén Ding hozta a hírt a Clipperstől, hogy állítólag házon belül neheztelnek Austin Riversre amiatt, hogy az apja kivételezik vele, de a hírek szerint azért nem fordult még visszafordíthatatlanul rosszra a helyzet.

A végére pedig a San Antonio Spurs segédedzője, Becky Hammon maradt, aki erősen gondolkodik azon, hogy a Florida egyetem női csapatának vezetőedzője legyen - állítólag komoly pénzt ajánlottak neki, de Hammon még mindig gondolkodik a dolgon, mert továbbra is az a célja, hogy ő legyen az első női vezetőedző az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus