Hírmorzsák 2017-03-31 (19:45)

Scottie Pippen szerint Russell Westbrook idei szezonjánál még soha nem látott jobbat - Pippen úgy érzi, Phil Jacksont ki kellene rúgni a Knickstől. Jeanie Buss szeretne egy All-Star játékost látni a Lakersben a következő idényben. Nick Young még nem döntötte el, hogy lehívja-e jövő évi játékosopcióját. Cousins örült volna, ha egyenesen megmondja neki a Kings, hogy el akarják cserélni - sosem a pénzről szólt neki a dolog, nem érdekli, hogy elbukta a supermaxot. Bender egy héten belül visszatérhet.

Scottie Pippen ma hajnalban az ESPN The Jump című műsorának vendége volt. Szóba került Russell Westbrook idei szezonja, amiről Tracy McGrady azt mondta, hogy egyáltalán nem tudná kifogásolni, ha az Oklahoma City Thunder sztárja lenne az MVP, mert talán a valaha volt legjobb szezont produkálja, mire Pippen rákontrázott, hogy ez a legjobb idény, amit valaha látott.

Pippen másról is beszélt a műsorban, téma volt ugyanis a New York Knicks is és az, hogy ki felelős leginkább a kudarcért, mire az egykori kiscsatár azt mondta, hogy egykori edzőjét, Phil Jacksont kell mondania, mert ő rakta össze a jelenlegi keretet - egyszerűen nem a megfelelő embereket szerezte meg, és ez azóta így van, mióta ő az elnök az együttesnél. Rákérdeztek Pippennél, hogy szerinte el kellene-e távolítani Jacksont a Knicks elnöki pozíciójából, mire azt mondta, hogy igen. Carmelo Anthonyval kapcsolatban annyit mondott, hogy elismerése, hogy ilyen profin végigcsinálja a 82 meccses alapszakaszt - sajnálja, hogy ezen kell kereszül mennie Melónak, de azért poénosan hozzátette, hogy legalább jó szerződése van. Pippen szerint egyébként a szurkolók azt szeretnék, ha Anthony maradna és Jackson távozna a klubtól.

A Los Angeles Lakers új teljhatalmú "ura", Jeanie Buss azt nyilatkozta a Forbesnak, hogy reményei szerint a következő idényben lesz a csapatnak All-Star játékosa - egyelőre a fiatalok közül azért messze van ettől mindenki, úgyhogy valószínűleg a szabadügynökpiaci törekvéseiket jelzi ez a nyilatkozat.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Nick Young egyelőre még nem döntötte el, hogy lehívja-e 5.7 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre. Swaggy P az Orange County Register munkatársának azt mondta, hogy bárhogyan is dönt, szeretne a Lakersnél maradni, mivel onnan származik, ott él a családja, és már négy éve Los Angelesben játszik.

A New Orleans Pelicans centerétől, DeMarcus Cousinstól azt kérdezték, hogy mi lett volna a reakciója, ha a Sacramento Kings a deadline előtt egyenesen megmondja neki, hogy el akarják cserélni. Cousins Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt mondta, hogy persze akkor sem örült volna a dolognak, de tiszteletben tartotta volna, és jobb lett volna, hogyha emberként bánnak vele. A center beismerte, hogy Vivek Ranadive tulajdonos két héttel a csere után megpróbált kapcsolatba lépni vele, de elküldte melegebb éghajlatra. Cousins szerint semmi értelme nem lenne annak, ha beszélne Ranadive-val, és meg is írta neki, hogy ha szerinte ez normális, hogy két héttel a csere után akar vele beszélni, akkor ez sokat mond arról, milyen tulajdonos is.

Cousins arról is beszélt Spearsnek, hogy egyáltalán nem lényeges számára, hogy nem írhat már alá supermaxot (ezt csak a Kingsnél tehette volna meg, mivel ott húzta le pályafutása első 6.5 évét), mert sosem a pénzről szólt neki a dolog. Ha valaki ismeri, akkor tudja, hogy nem a pénz miatt kosarazik, mert korábban sem voltak anyagi gondjai. Persze hazudna, ha azt mondaná, hogy nem segít neki a több pénz, de sosem ez volt a legfontosabb, most sem az. Azt szerette volna, ha Sacramentóban tudja befejezni a pályafutását, rengeteg időt és enegiát ölt ebbe, és mindenét a városnak adta. Szerinte az egyetlen dolog, ami ténylegesen el lett rontva, az az, ahogyan véget ért a Kingsnél a karrierje.

A végére pedig a Phoenix Suns újonc magasembere, Dragan Bender maradt, aki a hírek szerint mégis játszik még ebben az idényben - ha nem lesz visszaesés állapotában, akkor egy héten belül újra pályára léphet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus