Hírmorzsák 2017-04-10 (21:15)

Ma pihen a Cavs három sztárja. LeBron maradt volna a Heatnél, ha 2014-ben nyernek? James szerint nem volt fault a Hawks ellen kapott hatodik személyi hibája. Antetokounmpo a liga történetének ötödik játékosa, aki az öt fő statisztikai kategóriában vezeti a csapatát. Oscar Robertson örül neki, hogy Westbrook megdöntötte a csúcsát. MWP még két évig szeretne profi keretek között játszani. A Hornets lehívja Rich Cho jövő évi csapatopcióját. Későn akarta leigazolni Lorenzo Brownt a Pistons. Jimmer Fredette több NBA csapatot is visszautasított.

Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cleveland Cavaliers ma este mindhárom sztárját, LeBron Jamest, Kyrie Irvinget és Kevin Love-ot is pihentetni fogja a Miami Heat ellen - ezt fontosabbnak ítélik meg most már, mint a keleti első helyet. A hírek szerint ma este Deron Williams, JR Smith, Iman Shumpert, Richard Jefferson és Channing Frye lesznek a bajnok kezdői.

Jameshez még három dolog tartozik. Egyrészt az, hogy a Return of The King című könyvben Brian Windhorst és Dave McMenamin (mindketten ESPN) azt írták egy szakértőre hivatkozva, hogy LeBron maradt volna a Miami Heatnél 2014 nyarán, ha akkor megnyerik a nagydöntőt a San Antonio Spurs ellen. Másrészt a ma hajnali, Atlanta Hawks elleni vereséget követően azt mondta a bajnok ikonja, hogy az utolsó faultja nem volt az - a hosszabbításban pontozódott ki, nagyjából 2 perccel a vége előtt, mikor még 3 ponttal vezetett a Cavs. James szerint tudta, hogy 5 faultja van, azt is látta, hogy hosszú lesz a dobás, úgyhogy talán kicsit megtámasztotta Paul Millsapet a pattanóért vívott harcban, de ilyen kismillió történik egy meccsen - nem lökte meg és semmi ilyesmi nem történt.

Harmadrészt az esti statisztikákat is vele kezdjük - a Hawks elleni negyedik negyedben -26-tal zárt a James, ez pályafutása legrosszabb negyede, ha +/- alapján értékelünk. Az Atlanta 26 pontos hátrányból fordított - a támadóidő 1954/55-ös bevetése óta ők voltak a harmadik csapat, amelynek sikerült ez ekkora hátrányból a harmadik negyed vége után. A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo a liga történetének ötödik játékosa lesz, aki az öt fő statisztikai kategória (pont, pattanó, gólpassz, szerzett labda, blokk) mindegyikében csapata legjobbjaként végez az alapszakaszban - a görögnek 23.1 pontos, 8.6 pattanós, 5.4 gólpasszos, 1.7 szerzett labdás és 1.9 blokkos átlagai vannak.

Ha már napi statisztikák, akkor előkerül Russell Westbrook is - Oscar Robertson a The Undefeatednek azt írta, hogy nem is lehetne boldogabb, hogy megdöntötték az egyszezonos tripla-dupla rekordját, és fantasztikus szezonja van Westbrooknak.

Metta World Peace szerződése július elsejént lejár a Los Angeles Lakersnél, de a veterán kiscsatár nem akarja még abbahagyni a játékot - a Los Angeles Daily Newsnak azt nyilatkozta MWP, hogy még legalább két évet akar kosarazni vagy az NBA-ben vagy máshol, hogy 20 profi szezonja legyen. MWP szerint régen eldöntötte már a céljait, tudja, hogy mit kell tennie, hogy keményen kell dolgoznia, és akkor meg tudja csinálni, amit akar.

Marc Stein ESPN) jelentette, hogy a Charlotte Hornets lehívja a Rich Cho GM szerződésében lévő, következő évre vonatkozó csapatopciót.

A Detroit Pistons le akarta igazolni Lorenzo Brownt a D-Ligából, de ehhez előbb ki kellett volna tenniük Beno Udrihot a keretből, és ennek a határideje vasárnap lejárt (két csapat kedden befejezi az alapszakaszt, onnantól visszaszámolva kellett volna két napot waiveren töltenie), úgyhogy mégsem tudott lépni a Pistons.

A Kínában játszó, de ott a szezont az NBA-alapszakasz vége előtt befejező Jimmer Fredette több csapatot is visszautasított Ken Tingley (The Post-Star) forrásai szerint - ezek az együttesek 10 napos szerződéseket adtak volna neki, de inkább hazament a családjához. Fredette-et egyébként meg akarja tartani a következő idényre is a Shangai, de ahhoz annál az 1.1 millió dollárnál többet kell neki fizetniük, amit ebben az idényben keresett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus