Hírmorzsák 2017-04-12 (10:15)

Noah-nak elszakadt a rotátor köpenye, 4-6 hónapos kihagyás vár rá. Ben Simmons játékra kész. Kemba Walker szerint Blake Griffin jól illene a Hornetsbe. A Lakersnek nagyobb az esélye, hogy elveszíti az első körös pickjét, minthogy megtartja. Ma este a Denvernél Gallinari, Barton és Faried, a Knicksnél Anthony, a Netsnél pedig Lopez, Lin és Booker is pihennek. Towns franchise-rekordot döntött. Oladipo több mint 10 éves sorozatot tört meg a Thundernél/Sonicsnál. Megvan a Minnesota új logója. A Cavs kitette Larry Sanderst, leigazolták Edy Tavarest. A Mavs lehívta szabadlistáról DeAndre Ligginst. A liga nem engedte, hogy Romo pályára lépjen - NBA pályafutása 5 legszebb jelenete.

A New York Knicks centerének, Joakim Noah-nak elszakadt a bal rotátor köpenye, ami miatt műteni is kell, és 4-6 hónapot ki kell hagynia - ez azt jelenti, hogy azért a következő szezon elejére valószínűleg felépül, de lesz még bőven ideje, hiszen 20 meccses eltiltásából 12-t még a következő idény elején kell letöltenie. A Philadelphia Sixersnél Ben Simmons bejelentette, hogy megvolt a vizsgálata, teljesen egészségesnek találták, úgyhogy zöld utat kapott a játékra. Ezt a szezont úgy fogja fel, mint egy redshirt idényt az egyetemen. Elfogadta, hogy nem tud pályára lépni, de próbált annyi mindent megtanulni a liga működéséről, amennyit csak tudott.

A Denver Nuggets pár napja elbukta a PO lehetőségét, így máshová teszik a hangsúlyt - ma hajnalban sem játszott a Danilo Gallinari, Kenneth Faried, Will Barton trió, és ez lesz a helyzet a ma éjszakai szezonzárón is. Elképzelhető, hogy az olasz utolsó meccsét játszotta Denverben pár napja, mivel a hírek szerint nem fogja lehívni 16.1 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre, így nyáron korlátozások nélkül igazolhat majd bárhova. A Knicksnél Carmelo Anthony fog pihenni ma éjszaka a Sixers ellen - nála szintén benne van, hogy utoljára láthattuk jelenlegi csapatában. A Brooklyn Nets pedig lényegében lefekszik a Chicago Bullsnak, mivel ma éjszaka pihentetik Jeremy Lint és Brook Lopezt is - mellettük Trevor Booker (pihentetés) és Sean Kilpatrick (combhajlító) sem fog pályára lépni.

A Los Angeles Lakers nagy sorozatot mutatott be így a szezon végén, de azt is hozzá kell tenni, hogy ennek lehetnek negatív következményei is. Most már biztos, hogy csak a harmadik legrosszabb mérleggel fejezik majd be az idényt, így viszont mindössze 47.8% esélyük van arra, hogy Top3-ban marad a draftjoguk - ha ennél hátrébb csúsznak, akkor a Philadelphia Sixers kapja meg a picket.

Szintén egy kis statisztika: Victor Oladipo ma hajnalban győztes kosarat dobott a Minnesota Timberwolves ellen - 2006 óta ő volt az első játékos az Oklahoma City Thundernél, aki a negyedik negyed vagy a hosszabbítás utolsó 10 másodpercén belül vezetést jelentő kosarat szerzett, és nem Russell Westbrooknak vagy Kevin Durantnek hívják. Utoljára erre a nagy páros előtt Luke Ridnour volt képes 2006. december 1-jén, de akkor még a franchise-t Seattle Supersonicsnak hívták. A Minnesota Timberwolvesnál Karl-Anthony Towns franchise-rekordot döntött - 2010 ponttal eddig Kevin Love-é volt a legtöbb pont egy szezon során, Towns viszont 2033-nál jár a ma hajnali összecsapás után.

A Charlotte Hornets sztárját, Kemba Walkert kérdezték, hogy ki lenne nyáron erősítés az együttesnek. Walker azt választolta, hogy Blake Griffin lesz az egyik legjobb elérhető játékos, és szerinte jól is illene a csapatukba, nem szabad feladniuk a reményt - itt azért belenevetett ő is, majd hozzátett annyit, hogy "jól hangzik".

A Cleveland Cavaliers szabadlistára tette Larry Sanderst, ennyi volt tehát a centerrel való kísérletezgetés - a The Vertical forrásai szerint semmi gond nem volt vele, a két fél közös megegyezéssel dolgozott a váláson, miután világossá vált, hogy Sandersnek nem lesz helye a rotációban. Helyette 3 éves kontraktust adtak Edy Tavaresnek, aki 2014-ben még a 43. helyen kelt el a drafton, 12 találkozón játszott tavaly az Atlanta Hawksnál, október legvégén kitették a keretből, a Raptors 905 D-Ligás csapatban pedig 10.9 pontot, 7.7 pattanót és 2.7 blokkot átlagolt ebben az idényben. Ugyanide kapcsolható, hogy a Cavs által pár napja waiverre tett DeAndre Ligginst lehívta a szabadlistáról a Dallas Mavericks. - a Mavs volt az egyetlen csapat a ligában, amelynek volt még rosterhelye. Liggins jövő évi szerződése nem garantált, a bajnok, illetve Dan Gilbert pedig 2.5 millió dollárt spórolt ezzel a "lehívással", ha a luxusadót is számoljuk.

A Mavshez kapcsolódik, hogy a liga nem engedte, hogy Tony Romo pályára lépjen a ma hajnali, Denver elleni hazai szezonzárón - állítólag Mark Cuban tulajdonos megmondta Adam Silvernek, hogy mik a tervei, és hogy nyugodtan büntessék meg, ha akarják, de Silver mondta, hogy az NBA nem ismeri el Romo egynapos szerződését, itt halt el az ötlet. Cuban azért azt lenyilatkozta, hogy szerinte kicsit szemellenzős a liga, semmi nem lett volna abból, ha Romo játszik - az NBA a szórakoztatásról szól, hiszen minden szünetben vannak félpályás dobóversenyek, gyerekek a "labdaszedők", úgyhogy ha ezt nem látják át Silverék, az az ő saruk. Romo ettől függetlenül bemelegített a Mavsszel és be is öltözött, Rick Carlisle vezetőedző pedig elmondta, hogy egyébként is túl sok lett volna, ha pályára is kerül Romo, mert ő egy focista, aki nincs felkészülve egy NBA meccsre, a folyamatos elzárásokra, de igazából nem is ez volt a lényeg abban, hogy megtiszteljék a Cowboys utóbbi éveinek meghatározó alakját. NBA pályafutása 5 legszebb jelenetét azért így is összeszedte a theScore.com.

A végére pedig a Minnesota új logója maradt, amelyet ma hajnalban mutattak be:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus