Hírmorzsák 2017-04-14 (19:15)

Paul George legszívesebben a Cavsszel játszott volna akkor is, ha választhatott volna. Az Indiana tulaja szerint George-ra rengeteg ajánlatot kaptak, de egyiket sem vették fontolóra. LeBron már nem foglalkozik az alapszakasszal. Durant nem tervezi, hogy otthagyja a nyáron a Warriorst. Marc Gasol szerint a statisztikák tönkre teszik a kosárlabdát. Doc Rivers szerint a múltbéli kudarcok semmilyen plusz nyomást nem tesznek a Clippersre. Devin Booker képviseli a Sunst a lotteryn. Hernangomez és Ulis a hónap újoncai, McMillan és Rivers a hónap edzői. Hennigan készítette az ominózus "nyári terves" fotót.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George azt nyilatkozta Nate Taylornak (Indianapolis Star), hogy kihívás elé kell állítaniuk a Cleveland Cavalierst, ami nehéz lesz - hiába volt egy gyengébb periódusuk nemrég, még mindig az egyik legjobb csapat a ligában, és még mindig náluk van a világ egyik legjobb játékosa. George szerint élvezetes párosítás ez, nagyon várja már a párharcot, és ő leginkább a Cleveland ellen szeretett volna játszani.

Szintén George-hoz tartozik, hogy a Pacers tulajdonosa, Herb Simon az előbb említett Nate Taylornak azt mondta, hogy rengeteg ajánlatot kaptak a kiscsatárra a deadline előtt, de el sem gondolkodtak azon, hogy elfogadják-e bármelyiket. Simon szerint Larry Bird elnök pontosabb részleteket tud erről mondani, de a lényeg az, hogy nem tilthatják meg más csapatoknak, hogy ajánlatot tegyenek, ettől függetlenül a közelében sem voltak annak, hogy elcseréljék George-ot. A tulaj szerint George vezetésével jutottak magasra, és nagyra is tartja a játékost. Bajnok akar lenni a sztár, győzni akar, és az ő feladatuk, hogy egy ehhez szükséges csapatot köré rakjanak. Ugyanazon a hullámhosszon vannak, egyszerűen mindkét oldalnak teljesítenie kell a feladatait - neki a pályán kell szállítania a teljesítményt, nekik pedig olyan játékosokat kell mellé rakniuk, akikkel erre képes lehet.

A Cavs ikonja, LeBron James Joe Vardonnak (Cleveland.com) elmondta, hogy az újságírók foglalkozhatnak az alapszakasszal annyit, amennyit akarnak, ő már nem teszi, főleg hogy kezdődik a rájátszás - nem szeretné, ha az energiáit leszívnák azzal, hogy erről kérdezgetik egyfolytában. Voltak érdekes és szerencsétlen történések is ebben az idényben, de most már nem gondolkodhat a múlton. Mindegy, mi történt eddig a csapattal, még mindig esélyük van nagyot alkotni idén - se a nagy győzelmnekkel, se a csúnya vereségekkel, se a sérülésekkel nem foglalkozik most már. Jó csapatuk van a PO-ra, és ez a legtöbb, amit ilyenkor kérhet az ember.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant a Warriors Plus Minus Podcastben elmondta, hogy nem gondolt még arra, hogy a nyáron szabadügynök lesz, de nem tervezi, hogy bárhova menne jelenlegi csapatától. Szerinte mindannyian látni szeretnék, mire képes ez a keret együtt, aztán nyáron leülhetnek megbeszélni, hogyan tudnák együtt tartani ezt a magot.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol az AS-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte a statisztikák megölik a kosárlabdát - ez egy szubjektív játék, és rengeteg dolgot nem lehet adatokkal mérni, sőt, szerinte a legfontosabb dolgok ezek közé tartoznak.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers az újságírók kérdésére elmondta, hogy szerinte egyáltalán nincs rajtuk nyomás a korábbi évek kudarcai miatt, ő soha nem kezdett neki egy PO-párharcnak úgy, hogy arra gondolt, mit nem sikerült elérni korábban. Rivers elmondása szerint hisz abban, hogy van olyan pont, amikor egy csapat megreked, és már nem képes nyerni, de szerinte a Clippers nem jutott még el erre a pontra. A gárda erőcsatára, Blake Griffin azt mondta, hogy csak harcolniuk kell tovább, ez a lényeg - nem sajnálkoznak a korábbi évek miatt, és nem hiszik azt, hogy el vannak átkozva. Néha egyszerűen több időt kell ölni valamibe, és kellenek a kudarcok, mielőtt valaki elér oda, ahova szeretne.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Devin Booker képviseli majd a lotteryn a Phoenix Sunsot május 16-án - 19.9% esélye van az arizonaiaknak arra, hogy övék legyen az 1/1.

A New York Knicks centere, Willie Hernangomez és a Phoenix irányítója, Tyler Ulis lettek a hónap újoncai keleten és nyugaton. A spanyol magasember 12.5 pontot, 8.5 pattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt, míg Ulis 20.7 pontos és 6.8 gólpasszos mutatókat hozott össze áprilisban. A hónap edzői az előbb említett Doc Rivers, illetve az Indianát a PO-ba irányító Nate McMillan lettek - előbbi csapata 5-0-val, utóbbié pedig 5-1-gyel zárta áprilist, Riversék pedig így megszerezték a pályaelőnyt a Utah Jazz-zel szemben.

A végére pedig szintén Wojnarowski maradt, aki azt írta, hogy forrásai szerint nem Patricio Garino ügynöke, hanem az Orlando Magic nemrég menesztett GM-je, Rob Hennigan készítette azt a fotót, amelyen láthatóak voltak a háttérben a csapat nyári tervei. Wojnarowski azt is hozzátette, hogy addigra már eldöntötte a gárda, hogy menesztik a szakvezetőt az idény végén, nem emiatt rúgták ki Hennigant tegnap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus