Hírmorzsák 2017-04-16 (10:15)

Porzingis nem ment el a szezonvégi interjúra, nem tetszik neki, ahogy a Knicks működik. Phil Jackson szerint Melónak jobb helye lenne másik csapatban - az elnök szerint Rose scorer, nem szervező, de az ő és Noah hozzáállása is tetszett neki. Paul George akarta az utolsó dobást tegnap este, Jamesék pedig pont ezt akarták elkerülni. Isaiah Thomas szerint megint lenézi őket a média - Butler már nagyon várja, hogy Thomast foghassa. Gobert térdsérülést szenvedett. Stan Van Gundy szerint sokkal több van Drummondban. A Warriors országos TV-s meccseit nézték átlagosan a legtöbben. Elhunyt Isaiah Thomas húga.

A New York Knicksnél megvoltak a szezon végi interjúk, de nem mindenkinél - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Kristaps Porzingis azért nem volt jelen, mert így állt ki az ellen, ahogyan az előző két évben működött a klub. A hírek szerint a lett magasember hazamegy, és nem sokkal az edzőtábor előtt tér csak vissza a Knickshez. A kosaras sokat tanulmányozta, hogyan működnek a sikeres franchise-ok, és a Knicks ebből gyakorlatilag semmit nem csinál jelenleg. Wojnarowski úgy tudja, hogy más játékosok is elmondták négyszemközt, hogy nem akarnak a csapat nyári, Triangle-t tanító "óráin" részt venni.

Azért is problémás ez a dolog, mert Porzingis köré építenék fel a jövő Knicksét, és kezdenék mindezt Carmelo Anthony elcserélésével - ezt Phil Jackson elnök nyíltan megerősítette. Jackson szerint Melóval a pályán nem tudtak nyerő csapatot felépíteni, és olyan irányban építkeznek jelenleg, hogy jobb lenne a kiscsatár számára, ha máshol játszana. Megkérdezték tőle, hogy mit kérnének érte cserébe, amire azt mondta az elnök, hogy az érkező(k)nek elég komoly űrt kell majd betölteniük, és elmondása szerint komoly játékost várnak érte cserébe, aki képes lehet majd pótolni Anthonyt. Maga Melo instagramon egy képpel válaszolt.

Jackson Derrick Rose-ról is beszélt - elégedett volt azzal, amilyen hozzáállást látott az irányítón a szezonzáró interjún, és kölcsönös az érdeklődés a klub és Rose között, a játékos is szeretne maradni, és Jackson sem zárja ki, hogy megtartják. Az elnök azért azt is elmondta, hogy vannak más lehetőségeik is: Rose egy scorer elsősorban, az irányítás, a szervezés nem az erőssége. Újra fel akarja építeni magát az irányító, szeretne visszatérni a korábbi szintjére, és ez tetszett igazán Jacksonnak a beszélgetésük során - gyakorlatilag ugyanezt mondta el egyébként Joakim Noah-val kapcsolatban is.

Elkezdődött a rájátszás, az Indiana Pacers pedig majdnem elvette a Cleveland Cavaliers pályaelőnyét az első találkozón - CJ Miles egy nagyjából 4.5-5 méteres üres tempót dobott mellé egy jó dobócsel után. A találkozót követően Paul George azt nyilatkozta, hogy beszélt Milesszal erről, szerette volna visszakapni a labdát - duplázták, úgy került csapattársához a labda, de ilyen helyzetekben neki kell elvállalni az utolsó dobást. Kérte is a labdát, Miles elvállalta, ez van. Nate McMillan szerint Miles elég jó helyzetben volt, az ilyet be kell dobni. LeBron Jamest kérdezték erről - ő azt mondta, hogy csak a saját nevében beszélhet, de ha ő megkapja a duplázást, akkor leadja másnak a dobás lehetőségét. A matekot mindenki ismeri - ha kap valaki két védőt, akkor a pálya többi részén 4-a-3-ra vannak, úgyhogy ha valaki a legjobb játékos a pályán, akkor sem kell feltétlenül elvállalnia az utolsó dobást. James szerint George jól döntött, a továbbiakkal meg együtt kell élni - igaz, azt is hozzátette, hogy nekik annyi volt a taktikájuk, hogy bárki elvállalhatja a Pacerstől az utolsó dobást, csak George nem, és ha ezt sikerül elérni, akkor bárhogyan alakul a vége, azt el tudják fogadni.

A Utah Jazz el is vette a Los Angeles Clippers pályaelőnyét, de centerük, Rudy Gobert az első támadásnál megsérült, mikor ütközött a térde Luc Mbah a Moute lábával. Gobert csontja megzúzódott és a térde meghúzódott - egyelőre nem tudni még, mennyit kell kihagynia, ha egyáltalán szükség lesz erre, de a meccset akkor és ott be is fejezte.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas az ESPN-nek elárulta, hogy nézi a TV-t, és látja, mennyi butaságot beszélnek róluk - már most leírják őket, és bár hozzá van ehhez szokva, mégis egészen elképesztőnek tartja ezt a dolgot. Thomas szerint nem kapják meg a nekik járó elismerést, hiszen első kiemeltek, mégis arról beszélnek, hogy talán minden idők legrosszabb első kiemeltjei - ha bárki más nyerne főcsoportot, azt emelnék ki, hogy döntőbe is juthatnak. Mindig van valami, amit kitalálnak, de próbálnak nem foglalkozni ezzel, és a pályán akarnak bizonyítani.

Szintén itt említhető meg egy szomorú hír: Thomas 22 éves húga tegnap reggel elhunyt egy autóbalesetben.

A Boston ellenfele a Chicago Bulls lesz az első körben, Jimmy Butler pedig az ESPN-nek elárulta, hogy nagyon várja már, hogy Thomast foghassa. Meg fogja nehezíteni a Celtics sztárjának életét, de Butler hozzátette azt is, hogy a csapatvédekezésre is nagy szükség lesz, mert lesznek olyan helyzetek, mikor meg fogják őt verni 1-1-ben. Nagyon várja már egyébként ezt a kihívást.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy az ESPN-nek elárulta, hogy szerinte itt az ideje, hogy Andre Drummond elkezdjen mindent megtenni annak érdekében, hogy fejlődjön. SVG szerint a center nincs még lekésve semmiről, mert 5 éve van ugyan a ligában, de még nincs 24 éves, van még ideje. Nagyon tehetséges, a liga egyik legjobb lepattanózója, és vannak olyan tulajdonságai, amit nagyon jól lehet már most is használni, de Van Gundy szerint ennél sokkal több van Drummondban, a határ a csillagos ég lehetne számára.

A Golden State Warriors országos TV-s meccseit nézték átlagban a legtöbben - a 30 mérkőzésüket átlag 2.83 millió néző követte. A második a Cleveland (2.38 millió), a harmadik pedig az Oklahoma City Thunder (1.99) lett a San Antonio Spurs (1.99) és némi meglepetésre a Knicks (1.94) előtt - a teljes listát ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus