Hírmorzsák 2017-04-25 (10:15)

Isaiah Thomas mentálisan és érzelmileg sincs rendben, a csapattársaiból próbál erőt meríteni. A Bullsnál Canaan kezd az 5. meccsen. Rose élőben nézte a Chicago-Boston 4. találkozót. Porzingis szeretne karrierje végéig a Knicksnél maradni, de a győzelem a legfontosabb számára. Westbrook szerint azok nevették ki Robersont, akik nem játszanak a Houstonnál. Kobe-nak nem hiányzik a játék. Magic Johnson szerint a Lakersben nincs olyan játékos, aki köré építkezhetnének, Luke Walton köré viszont igen. PO-rekordot állított be a Golden State. Steve Kerr az edzéseken jelen van. Austin Rivers a Jazz elleni 5. meccsen visszatér. Paul George szerint idegesítő mindig ugyanattól az embertől kikapni. Lowrynak fáj a háta. Az All-NBA csapatokat a szezonvégi díjkiosztó műsor előtt kihirdetik. Campazzo iránt érdeklődik a Rockets. Marbury távozott a Beijing Duckstól.

A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas borzasztóan nehéz időszakon megy keresztül húga halála miatt. Thomas a Chicago Bulls elleni negyedik összecsapás után azt mondta a riportereknek, hogy mentálisan és érzelmileg sincs ott jelenleg, és csak abból tud táplálkozni, amit a csapattársai adnak neki. Rengeteg önbizalmat nyer a többiekből, nélkülük egyszerűen képtelen lenne jelenleg játszani, és érzi, hogy bíznak benne. Azt is hozzátette, hogy valószínűleg attól nem őrült még meg, hogy ott lehet most a csapat körül - normálisnak érzi magát még az ilyen nehéz időkben is. Rengeteg segítséget kapott mindenkitől, aki a Celticsnél dolgozik, de az egész világtól, ezt pedig nem tudja eléggé megköszönni.

Ehhez a párharchoz kapcsolódik, hogy a Chicagónál változások lesznek - egyelőre nem találják a megfelelő felállást Rajon Rondo kiesése óta. Rondo egyébként leszedte már a rögzítőkötést a kezéről, de Fred Hoiberg elmondása szerint az ötödik mérkőzésen még biztosan nem játszik majd a játékmester - egyes poszton most Isaiah Canaannal próbálkozik majd a Bulls.

Szintén ide kapcsolódik, hogy a New York Knicks irányítója, a nyáron szabadügynökké váló Derrick Rose élőben nézte meg a Chicago-Boston negyedik összecsapást. A mérkőzés után Rose azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy szerette volna újra átélni a PO-hangulatot, illetve a fiának is meg akarta mutatni, milyen is ez. Saját elmondása szerint egyébként nagyon szívesen emlékszik vissza a chicagói emlékekre, ezért is ment el megnézni a Bulls meccsét.

Ha már a Knicks, akkor térjünk ki egy kicsit Kristaps Porzingisre, aki a lett Sporta Avizének adott nyilatkozatot. Elmondása szerint egyértelműen maradni akar a New Yorknál, a teljes pályafutását jelenlegi klubjában akarja eltölteni, de a legfontosabb számára a győzelem. Ha eljön az ideje, el fog ezen gondolkodni, de jelenleg csak arra koncentrál, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából. Szerinte a sajtó felfújta azt a dolgot, hogy nem ment el a szezonvégi interjúra. Úgy érzi, hogy Phil Jackson elnök követett el hibákat, mondott vagy írt olyan dolgokat, amiket nem kellett volna, és amik csak rontottak a helyzetükön, de elfogadta, hogy az NBA egy ilyen hely. A lett magasember szerint arra jó volt ez az év, hogy megnézze, hogyan tud kezelni egy ilyen gyenge és idegesítő időszakot - nem volt jó élmény számára, de hasznos tapasztalatokat szerzett. Szerinte ha valaki vezér akar lenni, akkor saját magával kell kezdenie a felelősségre vonást - tükörbe kell nézni, és meg kell kérdeznie önmagától, mit csinálhat jobban, és csak ezt követően megmondani a többieknek, hogy ők miben javulhatnak.

Arról a tegnap délelőtti morzsában volt szó, hogy a Houston Rockets kispadja kinevette Andre Robersont az egyik kihagyott büntetője után. Russell Westbrooknál rákérdeztek erre - elmondása szerint nem látta a videót, de valószínűleg azok nevetgéltek, akik egyébként nem játszanak.

Az előző idény végén visszavonult Kobe Bryant a Good Morning America vendége volt, ahol a Dear Basketball nevű dokumentumfilmjét reklámozta. Rákérdeztek nála, hogy hiányzik-e neki a játék, amire azt mondta, hogy nem. Kétéves kora óta játszik, majd 20 évet játszott a ligában - mindent, amit a kosárlabdában tanult, most is használja az élet többi területén, úgyhogy nem érzi úgy, hogy "szakított" volna a játékkal. Még mindig a részének érzi, emellett pedig ott van, hogy egy sportolónak tudnia kell, hogy a sportpályafutásának egyszer vége lesz. Persze nehéz elengedni valamit, amit az ember fél életén keresztül csinál, de van különbség aközött, hogy valaki csinál valamit, és aközött, hogy megértse, nem csak erről szól az élet, nem ennyiből áll. Hozzátette, hogy reményei szerint mások is felismerik ezt. 

Ha már Kobe, akkor térjünk ki egy kicsit a Los Angeles Lakersre, Magic Johnsonhoz két hír is köthető. Egyrészt az, hogy ő képviseli majd a franchise-t a május 16-ai lotteryn - a háttérben, ahol a húzásokat ténylegesen intézik, Rob Pelinka lesz jelen, de a közvetítésben Magic lesz "az arc". Mint ismert, a csapatnak 46.9% esélye van arra, hogy Top3-ban maradjon, így megtartsák első körös draftjogukat - ha kicsúsznak a háromból, akkor át kell adniuk a picket a Philadelphia Sixersnek. Másrészt Jeanie Buss az Open Run Podcatsben elárulta, hogy megkérdezte Johnsont, mielőtt kinevezte volna, hogy ki köré akarja építeni a klubot, amire azt felelte az azóta elnökké tett legenda, hogy nem igazán érzi úgy, hogy van ilyen játékos a keretben, úgyhogy leginkább Luke Walton köré építkezne.

A Golden State Warriorsnél Kevin Durant ma hajnalban visszatért, 10 pontot szerzett, miután két találkozót kihagyott vádlisérülése miatt, a gárda vezetőedzője, Steve Kerr pedig Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az edzéseken és a videózásokon jelen lesz majd, de Mike Brown marad a meccseken a tréner. Egy Kerrhez közel álló forrás azt nyilatkozta Wojnarowskinak, hogy nem tudja, meddig tudja még ezt csinálni Kerr, mert bár egy ideje nem beszéltek, az arcán látszik, hogy jó ideje kicsit sem élvezi már ezt a dolgot - a Bob Myershez fűződő kapcsolata és az győzte meg, hogy még erőltesse az edzősködést, hogy a Warriors masszív bajnokesélyes. A Los Angeles Clippersnél Austin Rivers a Utah Jazz elleni ötödik meccsre visszatér - 11 találkozót hagyott ki combhajlítója miatt. A Washington Wizardsnál Otto Porter nyaksérülése nem volt súlyos, játszott ma hajnalban is. A Torontónál Kyle Lowrynak fáj a háta, de pályára lépett ma hajnalban, nem is ment neki rosszul.

Ha már szóba került a Golden State, akkor itt említsük meg, hogy ma hajnalban beállítottak egy NBA-csúcsot - 45 pontot szórtak a Portland TrailBlazers elleni negyedik mérkőzés első negyedében, amivel beállították az 1985-ös Lakers, az 1986-os Dallas Mavericks, illetve az 2015-ös Houston PO-rekordját.

Az Indiana Pacers vasárnap este búcsúzott a rájátszástól, miután kisöpörte őket a Cleveland Cavaliers. Paul George egy újságíró kérdésére elmondta, hogy egyáltalán nem gondolkodott még a jövőjén, például hogy mi kellene ahhoz, hogy maradásra bírják. A Pacers sztárja arról is beszélt, hogy nagyon idegesítő, hogy mindig egy játékos csapata ellen esnek ki - LeBron Jamesék nem először ejtették ki őket, akár a Miami Heat, akár a Cleveland Cavaliers színeiben. Azért dolgozott egész nyáron, hogy a saját gárdáját minél tovább vezesse, és tudta, hogy kit kell ehhez legyőznie, de megint kevés volt a teljesítménye, nem tett eleget. George szerint ha bármikor bajnokok akarnak lenni, akkor Jamesékhez kell felzárkózniuk, őket kell legyőzniük - ha azt szeretnék, hogy komolyan vegyék őket, akkor a Cavsszel fel kell tudniuk venni a versenyt, és arra kell rájönniük, hogy ezt hogyan tehetik meg.

Tim Bontemps (Washington Post) jelentette, hogy az All-NBA csapatokat a június 26-i díjkiosztó műsor előtt nyilvánosságra fogják hozni - azért van erre szükség, mert sok játékost, illetve a hosszabbításukat érintheti a Supermax szempontjából, amire fel kell készülni a csapatoknak, erre időt kell hagyni a ligának.

David Pick értesülései szerint a Rockets és több más NBA csapat is érdeklődik Facundo Campazzo iránt - az argentin játékmester a Real Madrid játékosa, de kölcsönben a UCAM Murciánál játszik jelenleg, és a hírek szerint nem nagyon szeretne a királyi gárda kötelékében maradni.

A végére pedig egy érdekesség Kínából: Stephon Marbury és a Beijing Ducks közös megegyezéssel felbontották a hátvéd szerződését. Volt egy opció Marbury kontraktusában, hogy lehet edző vagy játékos, a pekingi klub azt szerette volna, ha tréner lesz, de ő még játszani akar, ezért döntöttek úgy, hogy elválnak útjaik. Hat év alatt három bajnoki címet nyert Marbury a Ducksszal, legutóbb pedig 21.4 pontot, 5.5 gólpasszt és 4 pattanót átlagolt 34.6 perc alatt a Kínában már legendának számító kosaras.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus