Hírmorzsák 2017-05-02 (11:15)

A Warriors úgy készül, hogy Kerr nem tér már vissza ebben a PO-ban. A Golden State játékosai abban reménykedtek, hogy a Clippers jut tovább, mert Utah-ban unják magukat. Draymond Green visszautasította az összehasonlítást Charles Barkley-val. Blake Griffin nagylábujját megműtötték. Favors hátfájdalmai miatt kihagyhatja a Warriors elleni első meccset. A Houston PO franchise-rekordot döntött. Dahntay Jonest 6000 dollárra megbüntették, de James fizeti ki megint a bírságot. LeBron beleivott volna az üvegbe a ma hajnali meccsen, ha vörösbor lett volna benne és nem sör.

Ron Kroichick (San Francisco Chronicle) forrásai szerint a Golden State Warriors úgy készül, hogy Steve Kerr vezetőedző ebben az idényben már nem ül vissza a kispadra. Mike Brown látja el a meccseken a teendőket a Portland TrailBlazers elleni párharc harmadik meccse óta, és ez így lesz a ma éjszakai, Utah Jazz elleni első találkozón is. Kerr egyébként komoly fej- és nyakfájással küzd - a háttérben azért dolgozik, Brownnal folyamatosan egyeztet, de a mérkőzéseken nem tud leülni a padra.

A Warriors játékosai a Clippers továbbjutásáért szurkoltak, erről többen is beszéltek az ESPN-nek, de nem a kosárlabda, hanem az éjszakai élet miatt. Andre Iguodala fejtette ki ezt leginkább, elmondása szerint ugyanis Utah-ban egyszerűen elunja magát az ember, nincs mit csinálni. Los Angelesben van bőven energiája egy játékosnak a meccseken, mert LA-nek van egy olyan vibrálása, ami felnyomja az adrenalint mindenkiben, míg Utah-ban vagy unatkozik valaki, vagy alszik, ilyen állapotból pedig nehéz felpörögni. Persze ez a rájátszás, alapvetően is pörögni kellene, ezt tudja Iguodala is, de valahogy mégis az az ember érzése, hogy csak legyenek túl a meccsen.

Ugyanide tartozik, hogy Draymond Greentől vasárnap megkérdezték, hogy magát tartja-e a modern idők Charles Barkley-jának, amire azt válaszolta, hogy egy fenét, ő a modern idők Draymond Greenje. Az erőcsatár elmondása szerint egyáltalán nem Barkley miatt olyan most, amilyen. Michiganben nőtt fel, a családja így nevelte, ilyen személyiség, de nem Barkley volt a kedvenc játékosa kiskorában. Később persze tanulmányozta a játékát, hiszen alulméretezett négyes volt ő is, de ennyi, sosem tartotta példaképének.

A Clippers erőcsatárát, Blake Griffint megműtötték - a jobb nagylábujja miatt kellett kés alá feküdnie, emiatt fejezte be idő előtt a Jazz elleni első körös párharcot. Egyelőre nincs meg, hogy pontosan mikor térhet vissza a nyáron szabadügynökké váló magasember. A Jazznél Derrick Favors kihagyhatja a Golden State elleni első találkozót, mert fáj a háta.

A napi statisztika a Houston Rocketsé, akik a PO-okat nézve franchise-rekordnak számító 22 triplát dobtak ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen - tükörsimán verték Kawhi Leonardékat.

A Cleveland Cavaliersnél Dahntay Jonest kiállították a Toronto Raptors elleni, ma hajnali találkozó legvégén, és 6000 dollárra büntette a liga, amit azonban LeBron James fog megint kifizetni - tavaly 80.000 dolláros csekket kapott Jones, de LeBron akkor is állta a "cehhet". Azt is hozzátette LeBron, hogy megmondta Jonesnak, hogy most már ne nagyon állíttassa ki magát, mert nem szeretne megint helyette fizetni.

Azt a mai Visszajátszásban láthattátok, hogy Jamesnek nem kellett a sör. A találkozó után azt nyilatkozta a bajnok ikonja, hogy ha vörösbor lett volna, akkor talán belekóstol, de nem igazán sörpárti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus