Hírmorzsák 2017-05-04 (10:15)

A két Chicago elleni vereség óta Kobe Bryant segíti Isaiah Thomast. LeBron szerint Thomas különleges játékos és ember. James már a PO-pontlista második helyén, csak Jordan van előtte. Luke Walton szerint Magic Johnson garantálta neki, hogy megmarad a Top3 pickjük. Denget megműtötték. Tony Parker súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Nenét 15.000 dollárra büntette a liga. Hoiberg marad a Bullsnál és valószínűleg Rondo is, de Butlerrel kapcsolatban semmi konkrétum nincs. A Hawks menesztette a GM-jét? A Játékosok Szakszervezetének vezetője szerint Phil Jackson megpróbálta szégyenbe hozni Carmelo Anthonyt, hogy utóbbi el akarjon menni New Yorkból. McGee számára megváltás ez a szezon. A Minnesotának is külön D-Ligás csapata lesz. Az idei draft Top10-be várt játékosai közül heten nem mennek el a felmérőre.

A Boston Celtics sztárját, Isaiah Thomast az első kör második meccse után megkereste Kobe Bryant, azóta segít neki, erről mesélt Thomas Chase Hughesnak (CSN Mid-Atlantic) - mint ismert, a Chicago Bulls elleni első két összecsapást elvesztette a Celtics, azóta azonban zsinórban hat meccset nyertek meg. Az irányító elmondása szerint Kobe a húga halála miatt kereste fel elsősorban, de mondta, hogy nézzék vissza a meccsfelvételeket együtt - így is történt, és rengeteg dologra jött rá Thomas Bryant által, sokat segített neki. Az első kör óta minden egyes találkozó előtt és után küld neki valami üzenetet a Los Angeles Lakers legendája - elmondja, hogy mit lát, és mire kellene szerinte odafigyelni akkor, amikor kielemzik a mérkőzéseket. Thomas szerint Kobe mentálisan teljesen más szinten van, mint bárki, akit ismer, és ilyen szempontból egyértelműen minden idők egyik legjobbja.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James is nyilatkozott Thomasról a Washington Wizards elleni második találkozón dobott 53 pontja után. James szerint a Celtics sztárja egy különleges tehetségű játékos és ember - biztos benne, hogy nemrég elhunyt húga a születésnapján lenézett rá fentről, segítette őt. Látta a mérkőzést és azt is, hogy esélytelen volt, hogy Thomas elfáradjon - néhai húga motivációt és erőt adott neki

Ha már James, akkor itt lehet megemlíteni a napi statisztikát, hiszen LeBron feljött a PO-pontlista második helyére, miután ma hajnalban, a Toronto Raptors elleni második mérkőzésen megelőzte Kareem Abdul-Jabbart. Jamesnek 5777 pontja van, és már csak Michael Jordan áll előtte 5987 ponttal ezen a vonatkozó listán.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton azt nyilakozta a Sports Illustratednek, hogy Magic Johnson elnök garantálta neki, hogy a Top3 pickjük megmarad - mint ismert, ha kicsúsznak a lotteryn a legjobb három közül, akkor át kell adniuk az elsőkörös draftjogukat a Philadelphia Sixersnek, márpedig erre 53% az esély, a pick megtartására pedig "csak" 47%.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy tegnap reggel megműtötték Luol Denget - a jobb mellizma miatt kellett kés alá feküdnie, és a következő szezon kezdetére a hírek szerint készen fog állni a játékra.

Volt ma hajnalban is egy sérülés: a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker bal térde megsérült a második félidőben, ráadásul egy olyan esetnél, mikor hozzá sem értek, és nem nagyon tudta ezt követően terhelni a lábát a francia irányító, úgy kellett levinni a pályáról. Többet természetesen csak a mai MRI eredmények után lehet tudni, de Gregg Popovich is lenyilatkozta, hogy nem jó a helyzet.

A Spurs - Houston Rockets párharchoz kapcsolódik, hogy a liga 15.000 dolláros büntetést adott a Houston centerének, Nenének. Az NBA megítélése szerint a brazil volt a kezdeményező fél a közte és Dewayne Dedmon között lezajlott balhéban, amikor meglökte a Spurs centerét a két gárda első egymás elleni találkozóján, ezért kapta a büntit.

A Chicago Bulls tartott egy 40 perces sajtótájékoztatót. Fred Hoiberg vezetőedző marad a csapatnál, ennyi biztos csak, illetve valószínűleg lehívják Rajon Rondo 13.4 millió dolláros csapatopcióját is, de Dwyane Wade sorsa nincs a kezükben, le fognak ülni vele beszélgetni a hogyan továbbról, Jimmy Butlerről pedig rébuszokban beszélt John Paxson. Annyit mondott, hogy a munkamorálját, a profi hozzáállását nagyra tartja, és vele is el fognak beszélgetni, bármit elmondhat és kérdezhet majd Butler, akármit szeretne közölni vagy tudni. Több chicagói újságíró szerint ez azt jelenti, hogy Butler elcserélésétől továbbra sem zárkózik el a Bulls, mások szerint valószínűleg nem lesznek nagyobb kavargatások az állományban.

Jeff Goodman és Marc J. Spears (mindketten ESPN) értesülései szerint az Atlanta Hawks menesztette GM-jét, Wes Wilcoxot - a csapat Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution) eljuttatott közleményében tagadta ezt, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Spots) pedig úgy tudja, hogy egyelőre nem született döntés Wilcox jövőjével kapcsolatban, de ma ez is megtörténhet. A GM egyébként csak a napi teendőket intézte, hiszen a gárda vezetőedzője, Mike Budenholzer egyben a franchise elnöke is, így az összes lényegi dologra ő mondja ki a végső szót.

A Játékosok Szakszervezetének elnöke, Michele Roberts Harvey Aratonnal (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett, méghozzá arról, hogy szerinte a New York Knicks elnöke, Phil Jackson megpróbálta annyira megszégyeníteni Carmelo Anthonyt, hogy el akarjon menni a csapattól. Roberts szerint több játékos is elmondta már neki, hogy nagyon csalódottak, amiért Jackson nem kapott büntetést ezért a ligától - a vezető egyébként Adam Silvernek jelezte, hogy vár valami szankciót, ha már Markieff Morris 10.000 dolláros büntetésben részesült azért, mert kitweetelte testvére elcserélése után, hogy nem Phoenixben képzeli el a jövőjét. Roberts úgy gondolja, hogy a játékosok tudják, hogy csak négyszemközt tehetnek kijelentéseket, ha nem tetszik nekik valami, de ennek oda-vissza alapon kellene működnie. Jackson nyilvánosan mondta el véleményét, pedig ő adott no-trade lehetőséget Anthony kezébe, márpedig ehhez tartania kellene magát.

A Golden State Warriors centere, JaVale McGee a The Undefeatednek azt nyilatkozta, hogy számára egy kicsit megváltás ez a szezon - most lehetősége van megmutatni, mire képes, és egy jó csapat számára nyújthat segítséget.

A Minnesota Timberwolves megvásárolta az Iowa Energy D-Ligás együttest - ők a 25. csapat az NBA-ben, amelynek saját D-Ligás csapata lesz.

Arról korábban írtunk már, hogy Lonzo Ball nem lesz ott a draft előtti chicagói felmérőn, de a Top10-be várt játékosok közül Lauri Markkanen, Josh Jackson, Jayson Tatum, Jonathan Isaac, Dennis Smith és Malik Monk is kihagyják ez a lehetőséget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus