Hírmorzsák 2017-05-09 (21:00)

A Lakers feláldoz fiatalokat azért, hogy már most megszerezzék Paul George-ot? Vannak tulajdonosok, akik a RealGM-en és a Reddit fórumain nézik, mit szólnak egy-egy pletykához a szurkolók. Rondo szerint kisöpörték volna a Bostont, ha nem sérül le. Ujiri szerint változtatniuk kell, a jelenlegi elképzelések megbuktak - Lowryt meg akarja tartani, és nem fél kockáztatni a nyáron. Hill maradna a Utah-nál, és szerinte Hayward is így van ezzel. Eric Gordon kezdő lesz ma éjszaka, Ryan Anderson pedig csere a Houstonnál.

Zach Lowe (ESPN) legutóbbi cikkében arról írt, hogy most éri meg elkezdeni tankolni, mert a gyenge csapatok is el akarnak indulni felfelé - itt említette meg az újságíró, hogy forrásai szerint a Los Angeles Lakers megpróbál majd fiatalokat felajánlani Paul George-ért, már ezen a nyáron rá akarnak menni.

Ide kapcsolható: Kevin O'Connor (The Ringer) jelentette, hogy pár éve az egyik NBA-ben dolgozó vezető azt mondta neki, hogy vannak olyan tulajdonosok, akik a RealGM-en és a Reddit fórumain folyamatosan pásztázzák, hogy a szurkolók mit szólnának egy-egy lépéshez.

A Chicago Bulls irányítóját, Rajon Rondót kérdezte Chris Kuc (Chicago Tribune), hogy szerinte kisöpörték volna-e a Boston Celticset a rájátszás első körében, amennyiben nem sérül meg, amire azt válaszolta, hogy őszintén úgy gondolja, hogy igen. Nagyon jó volt a csapaton belüli kémiájuk, jókat léptek az első és a második mérkőzésen, úgyhogy nagyon idegesítő volt, hogy a továbbiak úgy alakultak, ahogy.

A Toronto Raptors is kiesett már azóta, GM-jük, Masai Ujiri pedig az ESPN-nek elmondta, hogy a Cleveland Cavaliers elleni buktájuk után muszáj újragondolniuk azt, ahogyan elképzelik a csapatot. Próbálkoztak a jelenlegi kultúrával, de nem jött össze a dolog, úgyhogy most más irányba kell indulniuk, mást kell próbálniuk - régen elég volt, hogy bejutottak a PO-ba, most viszont már csak a bajnoki cím érdekli, és azt a jelenlegi módon nem tudják megnyerni. Ujiri szerint nem lehet minden játékost lecserélni, de többet kell járatniuk a labdát támadásban. Kyle Lowry, Serge Ibaka, PJ Tucker és Patrick Patterson is szabadügynökök lesznek, és a szakvezető szerint nem reális azt gondolni, hogy mindenkit meg tudnak tartani. Lowryval egyértelműen szeretnének hosszabbítani, mert tudják, mit jelent a csapat számára, február után azt is látták, hogy nélküle mennyire nem megy a csapatnak, nem tudtak összeszokni - azt is hozzátette viszont a szakvezető, hogy nincs garancia arra, hogy az irányító maradni fog. Ujiri szerint kockáztatni fog a nyáron, mert erről szól a liga - mindenki próbál a többiek előtt járni, és nem fél rizikózni, függetlenül attól, hogy nyilván ez az állásába is kerülhet.

A Utah Jazznél Gordon Hayward és George Hill is szabadügynökök lesznek. Utóbbi Andy Larsennek (Salt Lake Hoops) elmondta, hogy az számít neki a legtöbbet, hogy melyik csapatnál érzi a legjobban magát, hol tud a legtöbbet segíteni, és több mint elég számára az a keret, ami jelenleg adott a Jazznél. Hill szoros kapcsolatot épített ki Haywarddal, függ majd a nyári döntése attól is, hogy a kiscsatár mit választ, a maradást vagy a lelépést - elmondása szerint olyan neki Hayward, mint a testvére, és szerinte csapattársának a szíve Utah-ban van.

Arról volt már szó tegnap este is, hogy Nené sérülése miatt Eric Gordon kerül be a Houston Rockets kezdőjébe Ryan Anderson helyett, ezt most Mike D'Antoni megint megerősítette Marc Bermannek (FOX 26 Houston).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus