Hírmorzsák 2017-05-12 (20:00)

Hornacek szerint egészen biztos, hogy Porzingis a következő idényben is a Knicks játékosa lesz - Melót dicsérte, de kikerülő választ adott az őt firtató kérdésre. Ben Simmons nem játszik a nyári ligában. Lowry hivatalosan is kilépett szerződése következő évéből. Pierce a Bostonnak drukkol a Washington ellen, Hardent megvédte, és megosztott MVP-t adna Hardennek és Westbrooknak. Stephen A. Smith szerint Harden be volt drogozva ma hajnalban. Haslem szerint túl kéne lépnie a 2008-as bostoni bajnokcsapat tagjainak Ray Allen csapatváltásán, mert akkor is megverték a Celticset, mikor Allen Bostonban volt, meg akkor is, mikor átment a Miamihez. Kareem Abdul-Jabbar magasztalta Nowitzkit, szerinte korábbi szavait félremagyarázták. Néhány csapatnál már De'Aaron Fox Lonzo Ball előtt van, Markelle Fultz az 1/1 a legtöbb együttesnél.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek azt nyilatkozta a Newsday-nek a chicagói draftfelmérőn, hogy teljesen biztos benne, hogy Kristaps Porzingis a következő idényben is a csapat tagja lesz. A tréner azt mondta, hogy a szezonvégi interjún megbeszélhették volna, mit gondol a magasember, de hosszú lesz a nyár, meg fogják ejteni ezt a meetinget, így lezártnak tekinthetik ezt az ügyet. Megkérdezték tőle azt is, hogy itt van-e az ideje annak, hogy továbblépjenek Carmelo Anthonyról, amire konkrét választ nem adott. Annyit mondott a tréner, hogy Melo nagyszerű játékos, nagy dolgokat tett értük, meccseket nyert nekik, fontos dobásokat értékesített, hozzá tudtak fordulni, ha gond volt. Hornacek szerint amennyiben marad Anthony a csapatnál, akkor továbbra is tudják használni, ha nem, akkor pedig másnak kell majd átvenni a helyét, másnak kell a Carmelo által bedobált fontos kosarakat szállítania.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Derek Bodnernek (The Ringer) elmondta, hogy Ben Simmons nem fog játszani a nyári ligában - mint ismert, a tavalyi 1/1-es a szezon teljes egészét kihagyta egy lábtörés miatt.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry hivatalosan is kilépett szerződéséből.

A Boston Celtics legendája, a Los Angeles Clippers PO-kiesésekor visszavonuló Paul Pierce a TMZ Sports kérdésére elmondta, hogy a Bostonnak drukkol a Washington Wizards ellen - ennél mondjuk sok hülyébb kérdést nem kaphatott volna. Pierce-t kérdezték a ma hajnalban betliző James Hardenről és az MVP-címről is, amire azt mondta, hogy Harden egy nagyszerű játékos, az egyik legnagyobb, és ne akarják, hogy egy kaliforniai kosaras ellen beszéljen, mert úgyse fog, támogatja az összeset - Hardent, Russell Westbrookot, Paul George-ot is. Az MVP címre azt mondta, hogy Hardennek és Westbrooknak megosztva adná.

Hardenhez kapcsolható, hogy Stephen A. Smith az ESPN SportsCenter című adásában elmondta, hogy szerinte vizsgálatot kellene indítani, mert Harden be volt drogozva - nem tudja, ki játszott ma a Houstonnál, de hogy nem az a Harden, akit egész évben láttunk, az biztos

A Miami Heat magasembere, Udonis Haslem a 2008-as bajnokcsapat tagjainak odaszólt - mint ismert, lesz egy kis összejövetel majd a Celticsnél az egykori bajnokok között, de Ray Allent nem hívták meg, mert a Heathez igazolt és a híek szerint leginkább azért, ahogyan odaszerződött. Haslem a The Jose Rose című rádióműsorban elmondta, hogy nem mintha Allen érkezése előtt megverte volna őket a Celtics, úgyhogy szerinte túl kellene lépniük ezen - amikor Allen Bostonban volt, akkor is kiejtették őket, meg amikor átigazolt, akkor is. Megérti valamilyen szinten a Celtics játékosait, mert rivalizálás volt a két franchise között, de nem Allen jelentette a mérleg nyelvét, szabadügynökként meg mindenkinek joga eldönteni, hol akar játszani - itt felvetette, hogy hol jobb élni, Miamiben vagy Bostonban, ami nem is kérdés szerinte.

A liga pontkirálya, Kareem Abdul-Jabbar az ESPN The Jump című adásában elmondta, hogy szeretné megdicsérni Dirk Nowitzkit, és a korábbi szavait félremagyarázták, hogy úgy tűnjön, le akarja szólni a Dallas Mavericks legendáját és annak karrierjét - one-trick pony-nak nevezte a német ikont, ami nagyjából annyit tesz, hogy egy valamiből tudott megélni karrierje során, de nem tudott igazán domináns lenni pályafutása során, mert a játék többi elemében, mint a pattanózás vagy a gyűrű védése, nem tudott elég magas szintre fejlődni. KAJ szerint ennél távolabb nem is állhatnának a valóságtól - rengeteget segített Nowitzki a tripladobásával a játék fejlődésében, az pedig mindig elismerésre méltó, ha valaki többszörös pontkirály. Ha valaki negatívumként értette a szavait, az rosszul gondolta, és szerette volna, ha ezt tőle hallják.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint a legtöbb együttesnél Markelle Fultz az 1/1-es Lonzo Ball előtt, sőt, több klubnál De'Aaron Fox is megelőzte Ballt. Ugyanide tartozik, hogy Harry Gilest tartják a draft egyik legnagyobb tehetségének - ha az orvosi vizsgálatok pozitív képet mutatnak, akkor a Top10-ben kelhet el Giles, akinek mindkét térdében elszakadt már az ACL-térdszalag.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus