Hírmorzsák 2017-05-16 (10:00)

Paul George Kobe-val fog edzeni a nyáron. Isaiah Thomas szerint eddig sem adtak nekik sok esélyt, így most sem érdekli őket, mit mondanak mások. Leonardnak és Iguodalának sincs komolyabb baja. Pachulia válaszolt Popovich kirohanására: tiszteli a Spurst, Leonardot és a trénert is, de nem alattomos játékos, sajnála a San Antonio sztárját. Mike Brown szerint Aldridge ugyanúgy alálépett Steph Currynek, mint Pachulia Leonardnak, ettől még egyik magasember sem alattomos. Pachuliát nem bünteti a liga. A Cavs több mint 10 millió dollárt kap évente a Goodyeartől. James Hardent beperelte Moses Malone Jr. A Clippersnek is külön D-ligás csapata lesz.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George a Jimmy Kimmel Show-ban járt tegnap, ahol a Los Angeles Lakersről beszélt. Rákérdeztek nála Magic Johnson kommentjeire, amiben az aranysárga-lilák elnöke dicsérte őt, és erre azt mondta George, hogy természetesen nagyon jól estek neki ezek a szavak, és mindig lesz kötődése LA-hez, hiszen ott nőtt fel, és náluk Kobe Bryant a legnagyobb otthon, nem ő. Rákérdezett a műsorvezető, hogy beszélt-e már Kobe-val arról, hogy a Lakershez menjen, amire azt mondta George, hogy nem, de idén nyáron együtt fognak edzeni.

Ma hajnalban a Boston Celtics a hetedik meccsen legyőzte a Washington Wizardsot, így továbbjutott a Cleveland Cavaliers elleni keleti döntőbe. A Boston sztárja, Isaiah Thomas a találkozó után elmondta, hogy a fővárosiak ellen sem adtak nekik esélyt, a Chicago Bulls ellen sem, mikor 0-2-vel álltak, és egyébként hiába szerezték meg az első kiemelést a főcsoportban, kicsit lenézték őket, úgyhogy nem érdekli, ki mit mond, ők mennek tovább. Soha nem járt még a főcsoportdöntőben, úgyhogy ezt is kihúzhatja a bakancslistájáról. Tudják, mi vár rájuk, a címvédő ellen fel kell készülniük, de szerinte nagy előny, hogy a hazai pálya előnye náluk van, így szerdán behúzhatják az első meccset. Tudják, hogy nehéz lesz, de bármi elképzelhető, hisznek ebben.

Két jó hír: sem Andre Iguodalának, sem Kawhi Leonardnak nincs komolyabb baja - előbbinek a bal térde, utóbbinak a bal bokája sérült, de se csonttörésük, se szalagszakadásuk nincs. Iguodala nem edzett tegnap, játéka kérdéses a Golden State Warriors - San Antonio Spurs párharc második meccsén, Leonard pedig valószínűleg így sem fog pályára lépni.

Tegnap este volt arról szó, hogy Gregg Popovich kiakadt Zaza Pachulia megmozdulása miatt, amiben megsérült Leonard. A grúz centert kérdezték utána az újságírók, aki azzal kezdte válaszát, hogy nagyon tiszteli Popovichot és a Spurst, de ő csak annyit csinált, ami a dolga volt - így kellett védekeznie, meg kellett próbálnia megnehezíteni a dobást, persze nem szerette volna, ha a lábára érkezik le Leonard. Megint elmondta, hogy nem is vette észre, hogy megsérült ellenfele, csak miután befújták a faultot, ő meg visszafordult, és látta, hogy a földön van. Amint Leonard elengedte a dobást, ő már megfordult és a lepattanót nézte. Sajnálja Leonardot, őt is nagyon tiszteli, az egyik legjobb játékosnak tartja, és mielőbbi felépülést kíván neki. Azt is hozzátette, hogy 14 éve van az NBA-ben, és mindig ugyanúgy állt hozzá a játékhoz - keményen odateszi magát, és 100%-ot ad, de azt visszautasítja, hogy alattomos játékos lenne.

A Steve Kerr hiányában vezetőedzőként tevékenykedő Mike Brown azt mondta, hogy volt több érdekes játék is egymás után. Nem sokkal Leonard sérülése előtt a Spurs kiscsatára már leérkezett egyszer saját csapattársa, David Lee lábára, ott is megsérült, aztán a Pachulia-Leonard-féle dolog után Steph Curry alá belépett LaMarcus Aldridge - azzal tudta elkerülni Curry a sérülést, hogy elesett. A háromból két játékvezetőnek jelezte is, hogy ez pont ugyanaz az eset volt, amiért Pachulia faultot kapott, de a bírók mondták neki, hogy ez azért nem volt szabálytalanság, mert nem lett kontakt a vége, míg Leonard Pachulia lábára érkezett le. Szerinte teljesen ugyanaz a két játék - a magasember kivált, alálép a dobónak, de egyik sem akar sérülést okozni, csak az egyiknek mégis az lesz a vége, a másiknak meg nem. Ettől még Pachulia és Aldridge sem alattomos játékos.

Ide tartozik az is, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a liga nem fogja büntetni Pachuliát ezért a mozdulatsorért, amit Popovich kifogásolt - sem Flagrantnek nem fogják felminősíteni a faultot, se egyéb büntetést nem fog kapni.

Szintén volt arról szó tegnap este, hogy a Cleveland Cavaliers a Goodyearrel kötött mezszponzori szerződést, ami Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) forrásai szerint évi több mint 10 millió dollárt fizet a bajnoknak. A megállapodás része az is, hogy a Turner, amelynek része a TNT, amely a Cavs keleti főcsoportdöntőjét közvetíti, ingyen reklámokat fog vetíteni a Clevelanddel és a Goodyearrel, és több platformon is hirdeti majd az együttműködést.

Mai kék-fény rovatunkban a Houston Rockets sztárja, James Harden található, akit Moses Malone Jr. perelt be azért, mert szerinte a texasiak irányítója volt a felbújtója annak a támadásnak, amiben megverték és kirabolták. Malone Jr. facebookon kritizálta anno Hardent, amiért 250 dollárt kér el a gyerekektől azért, hogy ott lehessenek a kosártáborában. Ezt követően tavaly júniusban négy férfi megverte őt egy houstoni sztriptízbárban, azt mondogatva, hogy megérdemelte a büntetést, mert kritizálta az "MVP-t", és el is vették a pénzét. A vád szerint Harden 20.000 dollárt adott ezeknek a férfiaknak azért, hogy egy kicsit megdolgozzák Malone Jr.-t.

A végére pedig a Los Angeles Clippers maradt, amely a 26. csapat a ligában, amelynek külön D-Ligás együttese lesz - Agua Caliente Clippers of Ontario lesz a nevük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus