Hírmorzsák 2017-05-16 (21:30)

D'Antoni szerint védekezésben kell javulniuk, és fognak is, Top10-es védelmet akar. Gortat a nyáron beszélni fog az ügynökével, hogy a Wizards-e a legjobb a számára - szerinte jó esély van arra, hogy neki kell távoznia a csapattól. Motiejunas akár egy évre is aláír, ha megtalálja a megfelelő csapatot - NBA bajnok akar lenni. A Magic engedélyt kért a Cavstől, hogy leüljenek interjúzni David Griffinnel, de választ még nem kaptak. A Hawksnál Chauncey Billups is szóba került, mint potenciális GM. Rudy Tomjanovich-tól is megvált a Lakers. Kijött Lillard új rapszáma. Hajnal 02:00-tól lottery. Megvan a Pistons új logója.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni az nba.com munkatársának azt nyilatkozta, hogy a támadójátékukkal nem lesz gond, még csak egy évet tudtak együtt dolgozni, de az így is elég jó volt, védekezésben viszont sokat javulhatnak, és garantálta a tréner, hogy fognak is. D'Antoni szerint Top10-es védekezést fognak összerakni, illetve javulni fognak - ahhoz, hogy igazán jók legyenek, hátul kell fejlődniük. A tréner viccelt is egy keveset, hogy ha valaki nem vette volna észre, nem éppen a védekezés az első dolog, amiről híresek, de nagyon jó a kapcsolat a játékosok és a szakmai stáb között, Jeff Bzdelik segédedző pedig kiváló munkát végez - időbe telik, mire rászoktatja a játékosokat a védekezésre, illetve olyan dolgokra, amikre hátul figyelni kell

A Washington Wizards centere, Marcin Gortat nagyon nem elégedett csapata ma hajnali kiesését követően. A lengyel játékos Candace Bucknernek (Washington Post) azt mondta, hogy beszélni fog a nyáron az ügynökével, hogy a jelenlegi helyzet a megfelelő-e számára - Gortatnak még 2 év és 26 millió dollár van hátra a szerződéséből. Gortat azt is elmondta, hogy 103 meccset játszott idén, egyetlen meccset és edzést sem hagyott ki, és ő a legöregebb a Wizardsnál - tudja, hogyan működik az NBA, úgyhogy le fog ülni Ernie Grunfelddel megbeszélni, hogyan tovább. Gortat azt is hozzátette, hogy Ian Mahinmit tavaly igazolták, aki fiatalabb és hosszabb szerződése van, úgyhogy mindenre fel van készülve.

Két hír jött ki a potenciális új GM-ekről. Egyrészt az Orlando Magic engedélyt kért a Cleveland Cavalierstől arra, hogy leüljenek interjúzni David Griffinnel, Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint azonban Dan Gilbert tulajdonos egyelőre nem válaszolt ezekre a megkeresésekre - mint ismert, Griffin szerződése utolsó évében van, Gilbert pedig arra is játszhat, hogy hátha megunja a várakozást a Magic, így jobb tárgyalóhelyzetből indulhat ő is Griffinnél, ha kisebb a konkurenciája. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy az Atlanta Hawksnál Mark Hughes, Gersson Rosas és Joe Dumars mellett Griffin, Chauncey Billups és Brent Barry is képben vannak, mint potenciális GM-jelöltek - utóbbi kettő jelenleg TV-s munkakörben dolgozik, Hughes-zal a New York Knicks, Rosas-szal pedig a Rockets engedélyével már le is ülhetnek beszélni.

A New Orleans Pelicans szabadügynökké váló magasembere, Donatas Motiejunas egy litván újságírónak, Donatas Urbonasnak azt nyilatkozta, hogy nincs szüksége rá a Pelicansnek, már így is van 4-5 magasembere a csapatnak. Motiejunas elmondása szerint nem csak hosszútávú szerződésben gondolkodik - ha a megfelelő helyre tud igazolni, akkor 1 évre is szívesen aláír. A legnagyobb álma az, hogy NBA bajnoki címet tudjon nyerni - az lesz neki a fontos, hogy olyan helyre szerződjön, amely csapatkosárlabdát játszik, és ahova jól illik az, amit tud, a pénz majd jön később. A litván játékos elmondása szerint ha augusztusig nem lesz NBA csapata, akkor elgondolkodik azon, hogy visszatér Európába.

A Los Angeles Lakers megvált Rudy Tomjanovich-tól is - az edzőlegenda játékosmegfigyelőként és tanácsadóként dolgozott az aranysárga-liláknál.

Ha már a Lakers, akkor itt térhetünk ki a lotteryre, ami ma hajnal 02:00-tól lesz - ezen a linken találtok majd élőképes streamet hozzá, de ha lesz YouTube-link, akkor azt is közzé fogjuk tenni.

Megjött Damian Lillard új rapszáma:

A végére pedig a Detroit Pistons új logója került:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus