Hírmorzsák 2017-05-17 (21:45)

A Boston nyerte a lotteryt (Pierce jelzett is twitteren), a Lakers megtarthatja pickjét. Lonzo Ball csak a Lakershez megy privát edzésre? LaVar Ball szerint a Lakers azonnal PO-csapat lesz, ha Lonzót választják. Markelle Fultz az 1/1, ha a Celtics megtartja a pickjét? Több csapat is érdeklődik D'Angelo Russell iránt. A Mavs Frank Ntilikinát nézegeti. Cuban szerint direkt tankoltak a szezon végén. Phil Jackson szerint együtt tudnak élni azzal, hogy visszacsúsztak a 8. helyre a drafton. Jimmy Butler azt szeretné, ha a legközelebbi meetingen tiszta lappal játszana a Bulls vezetősége. Kawhi Leonard játéka kérdéses a harmadik meccsre. Gregg Popovich szerint nem hittek abban, hogy van keresnivalójuk. Kelly Oubre Jr. PRP kezelést kap (2 hét). Kemba Walker bal térdét (6 hét), Denzel Valentine bal bokáját műtötték (3-4 hét). A Cavs hosszabbítani akar David Griffinnel.

Hajnalban beszámoltunk arról, hogy a Boston Celtics nyerte a lotteryt, a Los Angeles Lakers második lett, így megtarthatja pickjét, a Philadelphia Sixers pedig a Sacramento Kingsnek köszönhetően a harmadik. Paul Pierce twitteren meg is jegyezte, hogy mit is hagyott hátra egykori csapatának visszavonulása után - ez az 1/1 a Brooklyn Netsé lett volna, ők azonban védettség nélkül odaadták a Bostonnak egy 2013-as cserében, amelyben Pierce és Kevin Garnett voltak érintettek.

Ehhez kapcsolódik, hogy Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint elképzelhető, hogy Lonzo Ball csak a Lakershez megy privát edzésre - a forrás szerint egyértelműen jelezték eddig is, hogy LA-ben akar játszani az irányító, de erről az edzés dologról majd júniusban döntenek. Chad Ford (ESPN) értesülései szerint Markelle Fultz az 1/1, ha a Boston megtartja az első választás jogát, így Ballt is választhatja az aranysárga-lila alakulat, de a hírek szerint De'Aaron Foxon, Jayson Tatumon és Josh Jacksonon is gondolkodnak Magic Johnsonék. LaVar Ball szerint amennyiben fia, Lonzo most a Lakershez kerül, akkor az aranysárga-lilák már a következő idényben PO-ba kerülnek.

A Sports Illustrated úgy tudja, hogy több csapat is próbálta felmérni az utóbbi időben D'Angelo Russell csereértékét, hogy mit kér érte a Lakers.

A Dallas Mavericks a 9. helyen fog húzni, és Ford jelentette, hogy ők többet scoutolták a francia Frank Ntilikinát, mint bárki más - a texasiak hosszútávú megoldást keresnek egyes posztra, és Ntilikina lehet megoldás erre. Mark Cuban tulajdonos egyébként az NBC Sportsnak elmondta, hogy amint elvesztették annak a lehetőségét, hogy bejussanak a PO-ba, mindent megtettek azért a játékosmozgások tekintetében, hogy minél több mérkőzést veszítsenek.

Előttük, a 8. pozícióban a New York Knicks húz majd, amely a 7. helyről csúszott hátra egyet, de az utolsó 9 meccsükből 4-et behúztak, ezzel estek hátra a negyedik legrosszabb mérlegről a hatodikra (holtversenyben voltak a Minnesota Timberwolvesszal, a pénzfeldobást pedig elbukták, így kerültek a 7. pozícióba). Phil Jackson azt nyilatkozta Ian Begley-nek (ESPN), hogy lehettek volna tizedikek is, szóval a 8. hellyel együtt tudnak élni.

Nem draftos hír, de a Bostonhoz és a draftstratégiájukhoz szorosan kapcsolódik, hogy Carlos Douglas Jr. (Chicago Chronicle) forrásai szerint Jimmy Butler azt szeretné, ha a következő meetingen, amin a vezetőséggel leülnek beszélgetni, a menedzsment kiterítené az összes kártyáját, hogy mik a terveik. Mint ismert, Butlerrel már többször szóba hozták a Celticset, és a draft előtt újra előkerülhet ez a téma.

A San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard a ma hajnali, Golden State Warriors elleni második összecsapáson nem játszott, de a harmadik találkozón is kérdés a pályára lépése - szombat éjszaka lesz a következő megmérettetés, van tehát pár napja pihenni. A Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a ma hajnali 36 pontos bukás után elmondta, hogy nem egy-egy ember felelőssége volt a mai, senki nem hitt abban, hogy van keresnivalójuk. Sajnáltatták magukat, úgyhogy nem ártott, hogy kaptak egy nagy pofont, így talán a harmadik meccsen majd azt nyújtják, amire képesek.

A Washington Wizards kiscsatára, Kelly Oubre Jr. PRP kezelést fog kapni a jobb térdére - elvileg nincs komolyabb baja, és két héten belül újra elkezdheti az edzéseket. A Charlotte Hornets sztárja, Kemba Walker bal térdét kellett artroszkópos műtéttel helyrehozni - nagyjából hat hetet vesz igénybe teljes felépülése. A Chicagónál Denzel Valentine bal bokáját vették kezelésbe, miután kétszer is kificamodott a szezon során - 3-4 hét múlva térhet majd vissza, a nyári ligában elvileg játszani fog.

Sam Amico hozta a hírt, szóval nagyon óvatosan kell kezelni (a legmegbízhatatlanabb forrásokkal rendelkező amerikai újságíró), hogy a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert több emberrel is közölte a csapaton belül, hogy kész David Griffin GM-nek komoly szerződéshosszabbítási ajánlatot tenni - mint ismert, Griffin egyelőre nem kapott ilyet a Cavstől, és rá vár az Orlando Magic és az Atlanta Hawks is, hátha le tudják igazolni a nyáron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus