Hírmorzsák 2017-06-02 (10:00)

Lue szerint a Warriors a legjobb, akiket valaha látott, de a Cavs is tud jobban játszani. LeBron szerint Durant volt az igazán kiemelkedő a Golden State-nél. A Warriors beállított egy PO-csúcsot. James megelőzte Reggie Millert a PO-beli triplaranglistán. Draymond Green nyomja a trash talkot, de Love számít is erre - szerinte ebben Green a liga egyik legjobbja. Adam Silver több dologról is beszélt: egyelőre nem téma a liga bővítése, továbbra is szeretnének változtatni a draftra jelentkezés szabályain, Phil Jacksont pedig nem büntetik azért, mert Melo elcseréléséről nyíltan beszélt. Anthony Tollivert kitette a Kings. Elhunyt a Bad Boys Pistonst összerakó Jack McCloskey. Újabb Mean Tweets rész (videó).

Ahogy arról már ma reggel olvashattatok, a Golden State Warriors egy sima győzelemmel nyitott a nagydöntőben. A találkozó után a Cleveland Cavaliers vezetőedzőjét, Tyronn Lue-t kérdezték, hogyan játszott ellenfelük, amire azt mondta, hogy ők a legjobbak, akiket valaha látott, senki nem ért még el olyan dolgokat, mint ők - folyamatosan döntögetik a rekordokat, tavaly 73-9-es alapszakasz mutató, idén 13-0-s PO-kezdés. Lue azt is hozzátette, hogy tudnak ők is jobban játszani.

LeBron Jamest is megkérdezték, hogy mi volt igazán kiemelkedő a Golden State-nél, amire annyit válaszolt a Cavs ikonja, hogy KD. Ott volt a Warriors tavalyi csapata, amely minden idők legjobb alapszakaszát futotta, ott voltak a döntőben is, és ehhez jött még tavaly nyáron egy olyan támadófegyver és egy olyan magas játékintelligenciával rendelkező játékos, mint Durant. James szerint nincs mellébeszélés, "mi lett volna, ha" meg "de", egyszerűen ez a jelenlegi helyzet, 22 ponttal kikaptak. Megoldást kell találniuk arra, hogyan tudják felvenni a kesztyűt az oaklandiek ellen, ami nem lesz egyszerű feladat.

Több rekord és érdekes is statisztika is született ma hajnalban, a legtöbbjükről majd nem sokára, a Playoff-percekben olvashattok, kettőt emelnénk most ki. Egyrészt a Warriors zsinórban aratott 13 győzelme PO-rekord beállítás - a Los Angeles Lakers 1988-ban és 1989-ben, a Cavs pedig tavaly és idén nyert sorozatban 13 rájátszás találkozót, igaz, a Warriors az első együttes, amelynek ez egy PO alatt sikerült. A másik stat pedig LeBroné, aki fellépett a PO tripla-örökranglista második helyére, miután megelőzte Reggie Millert - már csak Ray Allen van előtte.

A finálé ma hajnali első találkozója előtt mondta el Draymond Green, hogy bizony menni fog tőle az odamondogatás - a Warriors erőcsatára szerint mindenki fogékony erre, és teljesen mindegy neki, ki az ellenfél, azért nem fogja magát visszafogni, mert a Cavsszel játszanak. Green valószínűleg Kevin Love-val fog majd a legtöbbet találkozni a pályán, Love pedig elmondta, hogy igaza van Greennek, akit az egyik legjobb trash talkernek tart a ligában. Love szerint Green pörgeti fel csapatát a megfelelő fordulatszámra, ez pedig az NBA döntő, úgyhogy számít is tőle mindenki valami ilyesmire.

A liga komisszárja, Adam Silver beszélt több dologról is. Egyrészt azt mondta Silver, hogy nem gondolkodnak jelenleg a bővítésen - 30 olyan csapatot akarnak egyelőre, amely versenyképes, és amely gazdaságilag profitot termel. Utóbbiban jobban állnak, mint valaha, de még mindig nem ott, ahol szeretnének, a tulajdonosok pedig a legutóbbi meetingen is azt mondták, hogy inkább a jelenlegi 30 franchise-ra kellene koncentrálni, nem újak behozására.

Azt is elmondta Silver, hogy továbbra is szeretnék megváltoztatni a one-and-done szabályt (egy fiatal akkor jelentkezhet draftra az amerikai iskolai rendszerből, ha elmúlt 19 éves, illetve legalább egy év eltelt a középiskola befejezése óta). A commish beszélt az egyetemi vezetőkkel, akik nem szeretik a mostani rendszert, és az NBA sem örül neki, mert jóval komolyabb képzettséget várnak el az elöl húzott játékosoktól, mint amit végül kapnak sokszor. Silver szerint senkinek nem jó, ami most van, de azt is elmondta, hogy azt nem állítaná, hogy van tökéletes megoldás a kezében. Mint ismert, a liga 20 évre szeretné növelni a jelentkezés korhatárát, a Játékosok Szakszervezete viszont éppen azt akarja, hogy megint az legyen a szabály, hogy már a középiskola után lehessen jelentkezni a játékosbörzére.

Szóba került a szakszevezet vezetőjétől, Michele Robertsől, hogy Phil Jacksont büntetni kellene azért, mert nyíltan beszélt arról, hogy el akarja cserélni Carmelo Anthonyt. Silver azt mondta, hogy nem fogják büntetni a New York Knicks elnökét, mert nincs arra precedens a liga történetében, hogy egy csapatvezetőt ezért megbüntettek volna. Játékosok nem cserélhetik el magukat, de a csapatok elcserélhetik a játékosokat, erről többet nem is szeretne mondani.

A Sacramento Kings kitette keretéből Anthony Tollivert - a magasember 8 millió dolláros szerződéséből 2 millió garantált, így annyi bennmarad a Kings sapkájában.

Egy szomorú hírről is be kell számolnunk, mert szerdán, 91 éves korában elhunyt a Bad Boys Pistons összerakója, Jack McCloskey - Alzheimer-kórban szenvedett. McCloskey 1979-ben vette át a Pistons irányítását, 13 évig volt a Detroit GM-je, és sokat mondó beceneve volt: "Trader Jack". Az ő draftjainak, cseréinek és igazolásainak köszönhetően jött létre a 80-as évek második felének egyik legjobb csapata, az 1989-es és 1990-es bajnok együttes.

A végére egy vidámabb dolog maradt: a döntő első meccse előtt kijött az új Mean Tweets, amelyben játékosok, edzők, NBA-hez köthető személyek olvasták fel a nekik szánt, nem túl kedves üzeneteket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus