Hírmorzsák 2017-06-09 (09:45)

LeBron szerint nem az ő feladata eldönteni, hogy fair-e Durant Warriorshoz szerződése vagy sem - a szabályok engedték, és ha ő tulajdonos lesz, ő is mindenkit meg fog próbálni leigazolni. James ugyanúgy kipasszolná most is Korvernek a labdát üres hármasra, ahogy a harmadik meccs végjátékában is tette. A pénz nem lesz faktor Durant nyári szerződésénél. Draymond Green a tavalyi döntő hetedik meccse után azonnal felhívta Bob Myerst és Durantet. Durant szabálytalankodott Kevin Love ellen a harmadik meccs legvégén - a győztes dobásán dolgozott egész életében. Klay Thompson szerint söpörni akarnak - tavaly túlságosan elkényelmesedtek 3-1 után. A Cavs direkt tankolt LeBronért 2002/03-ban. A Pistons árulja Reggie Jacksont és Andre Drummondot is.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James tegnap sajtótájékoztatót tartott este, amin több dolog is előkerült. Jamestől rákérdeztek arra az esetre, mikor a Golden State Warriors elleni döntő harmadik meccsének végén lepasszolta a labdát Kyle Korvernek, aki kihagyta az üres triplahelyzetet - többen kritizálták LeBront, hogy miért adta le, miért nem vállalta el ő. Elmondása szerint ha ez lenne a szitu megint, akkor Draymond Green ráváltana 5 faulttal, aki mellett el tudna menni, emiatt Kevin Durant ráváltana, Steph Curry pedig besegítene, így Kyle Korver, a liga történetének egyik legjobb tripladobója üresen maradna, őt hozná helyzetbe - tehát ugyanazt csinálná, amit csinált a meccsen. Korver a meccs után elmondta, hogy még sokáig fog arra gondolni, hogy kihagyta azt a dobást.

LeBronnál rákérdeztek arra is, amennyire fair szerinte, hogy a tavaly 73 győzelemig jutó Golden State le tudta igazolni Kevin Durantet. James szerint ezt engedik a szabályok. Szerinte más volt az ő Big3-jének kialakulása a Miami Heatnél és ez helyzet a Warriorsnél, mert a Golden State-nél a legjobbak közül gyakorlatilag mindenkit draftoltak, a Bird-jogokkal meg tudtak tartani, aztán pedig le tudták igazolni Durantet azzal, hogy elcserélték Harrison Barnest és Andrew Bogutot, plusz lemondtak Leandro Barbosa játékjogáról. Az ő esetük teljesen más volt a Heatnél, mert sapka alatti területet kellett felszabadítania Pat Riley-nak ahhoz, hogy le tudják őt és Chris Bosh-t igazolni. Nem voltak saját draftolt játékosok, kivéve Udonis Haslemet és Dwyane Wade-et - később hozzátette Mario Chalmerst is, de azt is elmondta, hogy tőle függetlenül tökéletesen más eset a kettő. Feltette a kérdést, hogy ez vajon fair-e, majd meg is válaszolta, hogy egyáltalán nem érdekli, de szerinte jót tesz a ligának. Egyre többen érdeklődnek a játék iránt, egyre többen követik az NBA-t, és egyre többen szeretik meg a sportágat - ki ő, hogy eldöntse, ez fair-e vagy sem? Őt nem izgtja, hány Hall of Famer van az ellenfélnél, négy vagy esetleg csak kettő, ugyanúgy élvezi a kosárlabdát - nem ő jogosult eldönteni, mi fair és mi nem, és azt is hozzátette, hogy ha ő tulajdonos lesz, ő is megpróbál majd mindenkit leigazolni.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green Zach Lowe-nak (ESPN) arról mesélt, hogy miután kikaptak a tavalyi döntőben, azonnal, még az Oracle Arena parkolójából felhívta Bob Myers GM-et, hogy meg kell szereznie Durantet, aztán ahogy letette a telefont, már magát a kiscsatárt hívta. Green elmondta, amit már korábban is - elvesztették a 2016-os finálét, de Durant volt a vígaszdíj ezért, ami nem semmi.

Az szintén Duranthez kapcsolódik, hogy ügynöke, Rich Kleiman Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy egyetlen dologról nem esett szó a Warriorsszel folytatott beszélgetéseik során tavaly nyáron: a pénzről és arról, mennyit kaphat az oaklandieknél és mennyit máshol. Kleiman szerint az idei tárgyalások során sem lesz faktor a financiális rész - mint ismert, Durant szabadügynök lesz, ha kilép szerződéséből, de ha a maximumnál pár millió dollárral kevesebbért ír alá, akkor meg tudják tartani Andre Iguodalát és Shaun Livingstont is.

És még mindig Durant két dologgal. Egyrészt az L2M report szerint a Warriors kiscsatára faultolt Kevin Love ellen a mérkőzés utolsó dobásánál. Másrészt a meccset eldöntő triplájáról annyit mondott, hogy ezen a dobáson dolgozott egész életében, és felszabadító érzés volt, hogy bement a hármasa.

Csapattársa, Klay Thompson a mérkőzés után elmondta, hogy nem akarnak már visszamenni hazai pályára úgy, hogy még kell egy győzelem, le akarják zárni a sorozatot a negyedik összecsapáson. Thompson még kedden, a harmadik mérkőzés előtt beszélt arról Vince Carterrel, hogy a tavalyi év még mindig nagyon friss emlék számukra, és tanulni akarnak belőle. Az előző fináléban 3-1-nél túlságosan elkényemesedtek - ilyenkor már elkezd az ember a bajnoki ünneplésre, a parádéra gondolni, arra, hogy ez már megvan, de most egyáltalán nem volt ez az érzés bennük a 2-0-s vezetés után. 

A Cleveland Cavaliers egykori GM-je, Jim Paxson Sam Smith-nek (nba.com) mesélt arról, hogy 2002-ben direkt cserélték el Andre Millert Darius Milesra, mert szerettek volna minél gyengébbek lenni, hogy minél jobb esélyeik legyenek az 1/1-re a 2003-as drafton. Paxson megmondta a Cavs tulajdonosi körének, hogy még ha nem is garantált semmi a lottery miatt, jobb, ha minél gyengébbek lesznek, mert a 2003-as játékosbörze különleges lesz - náluk egyébként LeBron mögött Carmelo Anthony és Chris Bosh volt a sorrend a draft előtt. Millerrel 27-31 győzelmes csapat tudtak lenni a korábbi években is, amivel kiestek volna a 3-4 legesélyesebb gárda közül. Végül szerencséjük is volt, mert a Denver Nuggets-cel azonos mérleggel végeztek, de a lotteryn ők lettek az elsők.

A végére kicsit szakadjunk ki a döntőből: Michael Scotto (Basketball Insiders) információi szerint a Detroit Pistons elkezdte felmérni a terepet, hogy ki mit adna Reggie Jacksonért és Andre Drummondért. Scotto nem a legmegbízhatóbb forrás, de lenne értelme a lépésnek Stan Van Gundy részéről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus