Hírmorzsák 2017-06-15 (10:30)

LeBron jövő nyáron megint elhagyja a Cavst, ezúttal Los Angeles kedvéért? A Warriors mindent megtesz Steph Curry maradáséért, beajánlják neki az 5 éves, 205 millió dolláros szerződést is. Durant biztos benne, hogy marad a Golden State-nél - ő és Curry is szeretnék, ha együtt maradna a csapat. Jerry West elhagyja a Warriorst, a Clippersnél folytatja. A Celtics két fő kiszemeltje Hayward és Blake Griffin. A Mavs esélyes Jrue és Justin Holiday leigazolására is. Lillard a Jazzhez vagy a Lakershez igazolna, ha nem kellene a Blazersnek. Karnisovast előléptették a Nuggetsnél, marad Denverben. Covington 1.6 milliós opcióját lehívta a Sixers. De'Aaron Fox a hétvégén megy privát edzésre Phillybe. Dejounte Murray a nyáron Kawhi Leonarddel edz. Metta World Peace mindenre nyitott, augusztusban dönt a jövőjéről.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) tegnapi podcastjéban dobta fel a témát, miszerint a Cleveland Cavaliers nagyjából 1 éves terven van, mert jövő nyáron újra szabadügynök lesz LeBron James, és nemhogy nincs garancia az ohióiak ikonjának maradására, de Wojnarowski úgy érzi, hogy nem is nagyon várják, hogy majd hosszabbítani fog James. Wojnarowski szerint Clevelandben és a ligában sokan úgy érzik, hogy jó esély van arra, hogy LeBron megint elhagyja a Cavst, és nyugatra, valószínűleg az egyik Los Angeles-i csapathoz igazol - itt a Lakerst említette, mint legfőbb lehetséges célpontot, és a Miamit is szóba hozta, mint potenciális visszatérést. Wojnarowski hozzátette, hogy tavaly már leírta: azzal, hogy James bajnok lett Clevelandben, gyakorlatilag minden megengedett számára, az is, hogy újra távozzon, mert amit megígért, azt betartotta. Woj szerint nemcsak a Cavs, hanem az összes keleti csapat ténykedését nagyban befolyásolja majd a James jövője körüli bizonytalanság.

A Golden State Warriorsnél Steph Curry és Kevin Durant is szabadügynökök lesznek (Shaun Livingston és Andre Iguodala mellett), de a két sztár esetében nem nagyon lesz probléma a maradással. Tim Kawakami (San Jose Mercury News) forrásai szerint a bajnok mindent megtesz annak érdekében, hogy Curryt maradásra bírja - nála 5 évre nagyjából 205 millió dollár lesz a maximum, amit meg is adnak neki, ha meg kell, ezt maga Joe Lacob, a klub tulaja mondta el. Maga az érintett Chris Haynesnek (ESPN) elmondta, hogy nagyon szeretné, ha együtt tudnák tartani az egész keretet, mert mindenkinek fontos szerepe volt abban, hogy ők lettek a végső győztesek, sőt, abban is, hogy egyáltalán esélyük volt erre. Durant ugyanezt elmondta Haynesnek, hozzátéve, hogy könnyebb mondani, mint megcsinálni, hogy minden rendben legyen, de azt szeretnék, ha mindenki maradna. Durant azt is hozzátette, hogy nem is kérdés, hogy ő hosszabbítani fog.

Az szintén a Warriorshoz tartozik, hogy egy távozójuk már biztosan lesz, méghozzá a tanácsadó, Jerry West, aki a Los Angeles Clippersnél fog ezt követően dolgozni. West Ramona Shelburne-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy karrierje egyik legszomorúbb napja, hogy elhagyja a Golden State-et, de nem érzi még magát öregnek, és szeretne új kihívást magának. Joe Lacob Sam Amicknek (USA Today) eljuttatott közleményében azt írta, hogy borzasztóan értékes tagja volt West a franchise-nak - minden idők egyik legsikeresebb és legnagyobb tiszteletnek örvendő csapatvezetője, ezt pedig bizonyította a náluk töltött éveiben is. Nagyon szerették volna, ha náluk marad, az előző hetekben ezt többször is érzékeltették vele, de tiszteletben tartják a döntését, kiérdemelte ezt.

Wojnarowski arról is beszélt, hogy bár a Clippers megpróbál hosszabbítani Blake Griffinnel, a Boston Celtics nagy veszélyt jelent számukra ebben a tekintetben. Wojnarowski szerint a Celtics két fő célpontja jelenleg Griffin és Gordon Hayward - mindkettőt nem fogják tudni leigazolni, de mindkettőn komolyan gondolkodnak.

Jake Fischer (Sports Illustrated) információi szerint a Dallas Mavericks nagyon komoly esélyes arra, hogy a nyáron szerződtesse Jrue Holiday-t és Justin Holidayt is. Mint ismert, a Mavs irányítót keres, szóba hozták már őket Jrue-val, a két testvér pedig lenyilatkozta a szezon során, hogy nagyon szívesen játszanának egy csapatban, ez az álmuk, és szerintük ebből az adott együttes is profitálhatna, annyira érzik és ismerik egymás játékát.

A Portland TrailBlazers irányítójától, Damian Lillardtől kérdezték meg twitteren, hogy ha ma aláírhatna akármelyik klubhoz a Blazersen kívül, melyik lenne az. Lillard azt válaszolta, hogy ha a Portlandnek nem kellene, akkor a Utah Jazzhez vagy a Los Angeles Lakershez igazolna. Azt is hozzá kell tenni, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a Blazersnek kell, ő pedig a szezon során már azt is leírta, hogy ha nem tud bajnoki címet nyerni, akkor nem tud, de inkább az egész pályafutását az oregoni alakulatnál tölti, ha lesz erre lehetősége.

A Denver Nuggetsnél Josh Kroenke tulajdonos kicsit bekeményített. Mint ismert, segéd GM-jük, Arturas Karnisovas volt az egyik befutó a Milwaukee Bucks GM posztjára. Chris Dempsey (Denver Post) jelentette tegnap este, hogy Kroenke lépett - Tim Connellyt előléptette a kosárlabdával kapcsolatos kérdésékkel felelős részleg elnökévé, Karnisovast pedig GM-mé, utóbbi tehát marad a coloradóiaknál.

A Philadelphia Sixers lehívta Robert Covington jövő évi csapatopcióját - a kiscsatár kevesebb mint 1.6 millió dollárt fog keresni a 2017/18-as idényben. Az szintén a Sixershez tartozik, hogy a Philly.com értesülései szerint ezen a hétvégén megy hozzájuk privát edzésre De'Aaron Fox - a Philly a harmadik helyen húz, nagyon könnyedén elképzelhető, hogy Foxot.

A korábban már említett Chris Haynes forrásai szerint a San Antonio Spurs újonc irányítója, Dejounte Murray a nyáron Kawhi Leonarddel fog együtt edzeni San Diegóban.

A végére pedig az Európában utazgató Metta World Peace maradt, aki a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy minden lehetőségre nyitott, az NBA-re, Kínára és Európára is. MWP elmondása szerint szeretne még Olaszországban, a Cantúnál játszani, mert nagyszerűen érezte ott magát, és ez az első számú opciója, de majd augusztusban dönt a hogyan továbbról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus